Илюстрация Увеличаване Смаляване до 30.11Френско киноВ рамките на тазгодишния Фестивал

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване до 30.11Френско киноВ рамките на тазгодишния Фестивал
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
до 30.11
Френско кино

В рамките на тазгодишния Фестивал на френското кино ще бъдат показани шест нови кино лентата: Славни времена " на Никола Бедос (2019), " Вълчият вик " на Антонeн Бодри (2019) и " Стая 212 " на Кристоф Оноре (2019). Акцент в програмата ще бъде работата на режисьора Клод Льолуш, която ще бъде показана с три кино лентата: " Един мъж и една жена " (1966), " Един мъж и една жена: 20 години по-късно " (1986), както и " Най-хубавите години от един живот " (2019). Зрителите ще имат опцията да видят и класическата лента от 1969 година " Кланът на сицилианците ".
Фестивалът ще се организира на разнообразни местоположения в София, Пловдив и Варна, като цялостната стратегия можете да видите на www.institutfrancais.bg

22-24.11
В името на виното

По време на годишното ревю DiVino.Taste ще можете да се запознаете с продукцията на над 85 български мазета. Организаторите са планували още майсторски класове, семинари, лекции и презентации. За пръв път тази година ще се организира конференция " Българското вино в ХХI век ", която ще засегне разнообразни аспекти на сектора.
В " Интер експо център " от 17 ч., билети от 27 до 250 лева

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 23.11
Когато порасна

Петото издание на " Базар на специалностите " още веднъж ще бъде отдадено на ранното кариерно насочване. Инициативата е подобаваща за възпитаници от 8 до 16 години, а по време на събитието те ще могат да се срещнат с експерти от разнообразни сфери, които ще опишат повече за заниманието си и по какъв начин протича един техен ден.
В Sofia Tech Park от 10 ч.

23.11
Болката на един режисьор

В рамките на " Киномания " ще се състои премиерата на най-новия филм на Педро Алмодовар " Болка и великолепие ". В основната роля е Антонио Бандерас, който изиграва режисьор в екзистенциална рецесия. Във кино лентата вземат участие още Асиер Ечеандия, Пенелопе Крус, Леонардо Сбараля, Нора Навас и други
В зала 1 на НДК от 19 ч.

23-24.11. Коледна концепция
В края на ноември ще се състои Предколеден базар на изкуствата, от който могат да се купят разнообразни авторски и ръчно направени дарове за идните празници. Организаторите са планували и селекция от коледна декорация.
В Парк-хотел " Москва " от 11 ч.

24.11
От фермите до центъра на града

Пространството зад храм-паметника " Св. Александър Невски " ще приюти третия фермерски фестивал за есенния сезон. В рамките на пазара ще можете да закупите артикули както от познати, по този начин и от нови производители. Ще имате опция да се запознаете и с разнообразни козметични артикули. Организаторите са планували още арт зона, зона за обичаи и занаяти, както и работилници за деца и възрастни.
До катедрала " Св. Александър Невски " от 11 ч.

24.11
Виолончело за деца

" Фортисимо Фамилия " и Софийската филхармония стартират нова поредност от концерти за деца. Първият подобен се назовава " Приказка за виолончело ", а диригент ще бъде Найден Тодоров. Програмата на спектакъла е планувана под формата на разходка из разнообразни музикални столетия, аранжирани за виолончело.
В Зала " България " от 11:00 и 12:30 ч.

26.11
Само за огромни

" Музейко " отваря вратите си за огромни и дружно с Ratio провежда вечер, отдадена на музиката. В рамките на Science Night: Music ще можете да се запознаете с шест презентационни тематики, измежду които са " Музика в мозъка ни ", " Как се основава музика ", " Озвучаване for Dummies " и " Музика от нищото ". Организаторите са планували още демонстрации, работилници, уроци по танци и караоке.
В " Музейко " от 19 ч., билети: 10 - 20 лева от www.ratio.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

26.11
За едно паяче

Премиерата на детската книга " Приключенията на Пиляпа - бялото бръмбарче " на Раймондо Варсано ще се състои под театрална форма. Персонажите ще бъдат изиграни от актьорите Леонид Йовчев, Екатерина Стоянова, Борислав Сарафанов. Илюстрациите в книгата са дело на Петя Радивчева (Пиетра).
В Studio 5 от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

27.11
Руши онлайн


Руши Виденлиев ще гостува дружно с тайфа онлайн в клуб Terminal 1. Част от групата ще бъдат: Иво Чалъков (Gravity Co., ApeMen) - китари, Васил Вутев (Soulization, Dayo) - барабани, синтове и програминг - Денис Попстоев (Southwick). Беквокалите пък ще бъдат на Катя Кръстева и Елена Сиракова. В клуб Terminal 1 от 22 ч., билети: 20 лева при авансово закупуване и 25 лева на самата дата и на място

28.11
Дигитална промяна

Digital Transformation Summit е конгрес, който цели да запознае дребния и междинния бизнес с преимуществата на цифровата промяна.Ще бъдат наранени тематики като възстановяване на обслужването и основаване на неповторимо потребителско преживяване, усъвършенстване на бизнес процесите. Теми са трендовете при видеомаркетинга, бъдещето на WordPress и какво е инфлуенсър маркетинг.
В " Интерпред " от 9 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

28.11
100 години джаз

През 2019 година се навършват 100 години от рождението на именития джаз пианист и вокал Нат Кинг Кол. Във връзка с годишнината Studio 5 провежда специфична вечер, отдадена на музиканта. Ще можете да чуете Павел Терзийски - вокал, Димитър Горчаков - пиано, Васил Хаджигрудев - контрабас, и Борислав Петров - барабани.
В Studio 5 от 22:30 ч., вход: 10 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

The Irishman
Отдавна чакаме този филм. The Irishman е под режисурата на таман навършилия 77 години Мартин Скорсезе и с присъединяване на актьорите великани Робърт Де Ниро, Ал Пачино и Джо Пеши. Филмът по сюжет на носителя на " Оскар " Стив Зейлиън ( " Списъкът на Шиндлер ", " Бандите на Ню Йорк " ) е основан на романа на Чарлз Бранд - I Heard You Paint Houses, който споделя историята на Франк Шийрън. " Ирландеца " е деец от войната и наемен палач на мафията, виновен за над 25 убийства и свързван с изгубването на профсъюзния водач Джими Хофа през 1975 година. The Irishman е план на стрийминг платформата Netflix, по тази причина може да го гледате там.
Премиера на 27 ноември

1989: Годината на актуалния свят
Няма друга година, която да е изиграла толкоз основна роля в оформянето на сегашното ни като 1989 година Три десетилетия по-късно National Geographic прави обзор на емблематичните събития, които не престават да господстват в публичния дискурс. Поредицата стартира с трагичен обзор на годината, която е изпълнена с революции по света. Новите политики на руския водач Горбачов водят до рухването на Берлинската стена, държавни промени в Китай са последвани от митинги на Тянанмън.
Премиера по National Geographic, 24 ноември, 00:05 ч.

На мрачно
След триумфа на " Горящият шубрак " и " Пустош " НВО Европа предлага автентичен взор върху рядко екранизиран интервал – сриването на Съветския съюз. Действието на трагичния сериал се развива в края на 1989 година и в навечерието на Кадифената гражданска война, поставила завършек на 40-годишното съветско владичество в Чехословакия. Сериалът от шест елементи потапя в света на тайните служби и дисидентската общественост. В центъра на историята е елементарна жена, която не принадлежи на нито един от тези два свята, само че е принудена да разкрие непредвидени секрети.
Премиера по HBO3, 21 ноември от 18:20 ч.; 26 ноември от 21:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР