Илюстрация Увеличаване Смаляване До 1.06DigitalkЧетиридесет световни специалисти в областта на

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване До 1.06DigitalkЧетиридесет световни специалисти в областта на
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
До 1.06
Digitalk
Четиридесет международни експерти в региона на цифровите технологии и бизнес нововъведения ще споделят своя опит и визия за бъдещето по време на конференцията Digitalk. Сред тях е и Джон Гарджуло, началник " Продуктов маркетинг " в Airbnb, който ще опише за бъдещето на персонализираните услуги. Другите тематики са изкуственият разсъдък, fintech технологиите и най-новите трендове в информационния бизнес. Част от лектори са Людо Антонов, Pinterest; Макс Аморделузо, Amazon Alexa и Джоел Хюс, IndieGoGo, създателят на стартъпа TenX - Джулиан Хосп, чиято технология разрешава криптовалутите да се употребяват като разплащателно средство, както и Тин Ханг Лиу, създател и изпълнителен шеф на Open Motors, който ще показа самостоятелните коли и бъдещето на градската подвижност. Повече на: www.digitalk.bg, в Sofia Event Center.

1.06
Toy story
По случай деня на детето Столичният куклен спектакъл кани своята детска аудитория зад кулисите. В куклено-театрални ателиета за дребни и огромни актьорите ще покажат по какъв начин се създава кукла, а децата могат да си занесат личните творби у дома за спомен.
От 16.00 и от 17.30 ч., вход свободен, само че след авансово записване на касата на театъра или на тел.: 02/988 54 16

1.06
Фотографска работилница за деца
Група аниматори, проведени от Фотофабрика, ще покажат на децата по какъв начин да настройват цветовете и композицията и ще ги изпратят на фотомисии. За да взе участие в работилницата, е належащо всяко дете да има телефон с камера или дигитален фотоапарат и да е съпроводено от родител. Броят на участниците е стеснен до 15 деца от 6 до 10 години. От Фотофабрика припомнят да заредите изцяло батериите на телефона или цифровия фотоапарат, както и да осигурите задоволително памет.
Сборен пункт: в двора на Културен дом " Средец ", 18 ч. Предварителна регистрация тук.

1.06
Малки откриватели
National Geographic Kids провежда просветителната обиколка на " Клуб дребни откриватели " за деня на детето. Мотото на другите работилници и игри е " Учи, забавлявайки се! ".
В парка " Заимов ", начало 10 ч., вход свободен

2.06
Весела е нощта
От Just Place Trampolines оферират по-различна петъчна вечер за отговарящ край на Деня на детето - нощни скокове на батут. Подходящо е и за начинаещи, и за напреднали.
Цялата нощ е на цената на една подготовка - 15 лева Подробности на www.justplace.eu

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

1-3.06
По-сладко от шоколад
Фестивал на сладки и тестени неща – " София десерт фест " се провежда за трета година и с изключение на щандове на пекари и сладкари ще се предлага и съоръжение за сладкарската индустрия.
В ЦУМ, начало 10 ч., вход: 4 лв. за възрастни, 3 лв. за възпитаници и пенсионери, а за деца под 7 години е гратис

1-3.06
Здрав дух, крепко тяло
Фестивалът задача " Здраве " провежда лекции, безвъзмездни очни прегледи, кръводарителска акция, скринингова акция за хепатит С. Паралелно тече ревю на артикули за здравето и спортни надпревари и 5 км тичане с Nike Run. Участието е гратис след в началото записване на: www.facebook.com/ExpoMisiaZdrave

В Княжеската градина (паметник на Съветската армия), начало 12 ч. 2-3.06
А някои карат колело
И тази година феновете на колоезденето измежду природата могат да тестват силите си в Стара планина, към Априлци. Организаторите на надпреварата " Байканджии " дават обещание маршрут с гледки към Централния Балкан, през старите махали на Априлци, гъсти букови гори и зелени поляни, който е дълъг 40 км. След премиите за най-бързите ще има концерт на Стефан Вълдобрев.
Таксите варират: до 18 години - от 5 до 15 лева съгласно датата на възнаграждение, над 18 години: от 15 до 30 лева Начало 9 ч. Записване на: www.drace.bghttp://www.drace.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.06
Съкровищата от храма
Американците Ерик Хилтън и Роб Гарза обединени под името Thievery Corporation не за пръв път ще имат концерт в София. Но този път ще показват новия си албум Treasures from the Temple, излязъл на 20 април тази година, който съчетава обичаните им стилове Reggae, Lounge, Dub, Bossa Nova, Afro-Beat, Тrip-Hop, Аcid Jazz. В парка на летище София, Терминал 2, начало 21 ч. Билети от 60 и 65 лева

2.06
Хайку
Премиера на книгата " Хайку " на драматурга Андрей Филипов от Театър 199, създател на пиесите " Среднощен град ", " Липсващият роман " и други Илюстрациите към книгите са на Светлин Русев. Илюстрациите към книгата са един от последните му планове.
По време на панаира на книгата в шатрата на издателство ЕМАС – от 18 ч.

2.06
Sofia Pride Fest
Два български кино лентата откриват " София Прайд Фест " тази година. " Преображение " към този момент завоюва премията на " София Филм Фест " за най-хубав български късометражен филм, а " Брак " ще бъде показан за първи път особено и единствено на настоящия фестивал.
В " Дом на киното ", начало 18:30. Пълната стратегия на самото шествие, което е на 9 юни, както и музикалните събития на: www.sofiapride.org

До 3.06
Къде са ми панаирните книжки
Пролетният панаир на книгата за пръв път няма да се състои в постройката на Националния замък на културата, а отвън него. Изложението се придвижва в парка на НДК поради ограниченията за сигурност, свързани с председателството на Европейски Съюз. И тази година издателствата ще показват най-новите си заглавия, ще провеждат срещи с създатели и ще оферират понижения, само че всичко това в шатри, ситуирани навън.

3-4.06
Стъпки в огъня
Традиционно на деня на Св. Константин и Елена се организират нестинарски танци. Тази година празникът стартира денем с прожекция на документален филм " Стъпки в огъня " и фотоизложба на нестинарски обреди. В село Българи, Царево, целодневна стратегия, нестинарите стартират в 21:00 ч.

7.06
LinkedIn освежен
Masterclass по LinkedIn за създаване на мощен профил, увеличение проявлението на вашите изявления и статуси, образование по какъв начин да намирате контакти и анализирате профили. Скрити функционалности и трикове за добиване на оптималната изгода от професионалните ви контакти. Обучението води англичанинът Филип Калверт, измежду чиито клиенти са Maserati, Canon UK, Volvo, Fiat, University of Cambridge и други. В Event Center, такса за присъединяване - 245 лева

7.06
The Cranberries
Трибют на The Cranberries пет месеца след гибелта на вокалистката на ирландската група Долорес О‘Риърдън. В осъществяването онлайн на техни песни ще вземат участие RaJa ElMad (Dead Man’s Hat), Лора Димитрова (Amoric), Георги Георгиев ( " Остава " ) и друти. В клуб " Терминал " 1, начало 22 ч., вход 12 лева

Домашно кино:

Марадона от близко
Едночасов документален филм, отдаден на Диего Марадона – великият футболист, прочут освен с уменията си на терена, само че и със своята надменност, искреност и с това, че в никакъв случай не се преценява с разпоредбите. Поредицата показва най-спорните и вълнуващи години от кариерата му, разказани от най-близките му хора и допълнени от богат архивен материал.
Премиера по National Geographic, 3 юни от 20.55 ч.

Коланимации
За празника на детето – 1 юни, HBO 2 отделя огромна част от дневната си стратегия за анимационните филми от сбирката " Коланимации " с присъединяване на обичания влекач Матю от хитовата анимация " Колите ". Творческите екипи на " Дисни " и " Пиксар " показват девет занимателни митове, в които ще видите корида, надпревари, рок концерти, битка и даже НЛО.
По HBO 2 – 11.45, 13.45, 13.55, 16.00, 17.50 ч.

Американски чопър
Премиерен сезон на поредност, която показва Пол Тътълстарши и младши и тяхната взаимна работа – да вършат мотоциклети по поръчка от международна класа. Десет години след края на цялостните им с недоразумения връзки, бащата и синът не престават напред със лични работилници и личен живот.
Премиера по Discovery Channel, 3 юни от 19.00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР