Илюстрация Увеличаване Смаляване Ателие за семейството Пегас функционира освен като

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Ателие за семейството Пегас функционира освен като
Коментари Харесай

Ново място: Ателие за семейството "Пегас"

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Ателие за фамилията " Пегас " действа с изключение на като кабинет за самостоятелни психотерапевтични сесии и като дом за разнообразни арт работилници. Идеолог на " Пегас " е психоложката Анастасия Грозева, чийто фокус са проблемите на децата. Акценти в интериора са дървените детайли, картините и художническите такъми. Анастасия има вяра, че възприятието за хармония се образува от най-ранна детска възраст. Тя е приключила образованието си в Германия и работи със фамилии към този момент повече от 12 години. Разкрива, че в Германия работата на психолозите е доста по-регламентирана, тъй като там менталното здраве е тъкмо толкоз значимо, колкото и физическото и грижата за него се покрива от здравната каса. Все отново, откогато работи в България, тя вижда доста огромен прогрес и споделя, че сега изключително младите родители подхождат с огромно доверие към психотерапията, което е значимо за крайния резултат.

Именно доверието, назряващата потребност от грижа за менталното здраве и желанието на Анастасия да показа насъбрания си опит раждат концепцията за " Пегас ". Тя изяснява, че децата постоянно имат потребност от по-дълбоко вслушване и прозрение в аргументите за тяхното държание, тъй като всичко, което те споделят и което вършат, има значение, то не е резултат от непокорство или от неверно родителство, а от някаква тяхна потребност или безпокойствие.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Една от главните хрумвания зад " Пегас " са арт ателиетата, в които с изключение на арт терапия Анастасия употребява и фототерапия. При тях под формата на изкуство децата минават по-лесно през разнообразни стадии от развиването си. В момента да вземем за пример се организира ателие за акомодация към детската градина. Тук фокусът е върху всички новости, които предстоят за детето, като разлъка с родителите, конфликтни обстановки, стресиращата среща с другите без съществуването на прочут възрастен. Предстои старт и на ателиета за други две възрастови групи от 3 до 6 година и от 6 до 12 година Те са предопределени за деца с друг вид усложнения, които имат потребност от ресурса на другите деца на тяхната възраст, с цел да могат да доразвият капацитета си. " Социалният развой доста оказва помощ на децата за това да пораснат, да бъдат дръпнати от другите. Работата в група дава разнообразни резултати от тези в самостоятелен проект, едното не изключва другото, биха могли да се комбинират ", счита Анастасия Грозева.

Психоложката е планувала още арт лечебни срещи за майките, започването на групи за психическа подготовка за раждането, както и срещи с други нейни сътрудници, които да обогатят портфолиото от услуги на ателието.

В " Пегас " се организират и разнообразни лекции за родители, които гостуват и на други места, тъй че да могат да доближат до повече хора. Сред тях са " Как да се оправим с слагането на граници - 0-5 година ", " Как да се оправим с раздялата (памперсът, кърменето, биберонът) " и други

Ателие за фамилията " Пегас " се намира на ул. " Искър " 45 и работи по време на другите събития, както и за самостоятелни съвещания. Програмата се качва във фейсбук страницата на ателието
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР