Илюстрация Увеличаване Смаляване Акцията на спецпрокуратурата в Несебър дни преди

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване Акцията на спецпрокуратурата в Несебър дни преди
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Николай Димитров

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Акцията на спецпрокуратурата в Несебър дни преди локалните избори по задържането на кмета на града Николай Димитров и още четирима претенденти за общински съветници и един претендент за кмет на Свети Влас от разнообразни политически сили, които го поддържат имаше противоположен резултат.

Макар и да е в ареста, Димитров победи още на първи тур с внушителния резултат с малко под 60% съперника си от ГЕРБ Атанас Терзиев, подсилен от локалната бизнес партия на строителните бизнесмени братята Динко и Йордан Диневи МОРЕ. За остарелия нов кмет гласоподаваха 7816 гласоподаватели, а за съперника му от групировката на Бойко Борисов 4702 души. Същия резултат имаха арестите и при гласуването за общински съвет.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Партията на братя Диневи МОРЕ, която на предходните избори беше първа политическа мощ с най-вече общински съветници, в този момент е изместена от партия " Български социалдемократи ", чийто лидер на листата Костадин Нищелков също беше упрекнат от прокуратурата в пазаруване на гласове. Тя победи групировката на Диневи с повече от 1000 гласа.

В общинския съвет влязоха и двамата претенденти за общински съветници от Българска социалистическа партия, които също бяха задържани дружно с кмета. Четвъртият задържан - претендентът за общински консултант от партия " Движение 21 " Константин Лефтеров също завоюва мандат в общинския съвет. Вотът на жителите на Несебър подреди ГЕРБ едвам на четвърто място.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР