Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 9 - 15.08Лятно кино с коктейлиКултурен център
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
9 - 15.08
Лятно кино с коктейли

Културен център G8 и CineLibri са уредниците, които стоят зад самодейността " Кинодвор с коктейл ", а в границите на тази седмица прожекциите, които можете да видите, са следните: " Геният ", " На плажа Чезъл ", " Ще се забележим там горе ", " Истанбул червен ", " По автентичен случай ", " Безкрайната градина ", " Идеалът ". Към билета за кино всеки получава коктейл.
В Културен център G8, oт 21:15, билет за кино и коктейл: 10 лева

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 9.08
Отвъд музиката

RADAR Festival Beyond Music 2019 ще се организира за шести следващ път във Варна. Форматът показва разнообразни пърформанси, в които музиката поддържа връзка с други изкуства. Някои от акцентите в програмата на фестивала са: Gorafunk Feat. Setareh Nafisi | jazzy atmospheres and poetry, Mixing Vanity | multidisciplinary performance и ANTON EGER Æ | electro jazz.
В Градска художествена изложба - Варна, от 11 ч., дневен фестивален билет 20 лева, Тридневен билет 45 лева

10.08
Рисуване на чист въздух

" Канава арт студио " и детски център " Бели брези " провеждат изобразяване навън за цялото семейство на територията на Природен парк " Витоша ". Всички искащи ще могат да се изявят на платно с акрилни бои под управлението на художници, които дават обещание, че не е належащо да имате прелиминарен опит. Необходимо е авансово записване.

В детски екостационар " Бели брези ", от 12 ч., цена: 55.00 лева (комбиниран възрастен с дете), 30.00 лева (дете)

11.08
Вкусът на улицата

Пристанище Бургас ще се трансформира в хазаин на първите Европейски стрийт фууд награди в страната. По време на събитието всички присъстващи ще могат да опитат улична храна от разнообразни краища на света. Специално жури и публиката ще избере спечелилия, който ще показа България на огромния край в Малмьо, Швеция, в края на септември.
На пристанище Бургас, от 11 ч.

11.08
Изкуството да поднесеш кафе

Организаторите на курса " Лате арт " споделят, че той е подобаващ за всички фенове на кафето. По време на тричасовото събитие ще бъдат наранени тематики като: какви са стъпките, които напитката изминава от кафеения шубрак до чашката, умения за основаване на капучино, лате или флет уайт и техники за изобразяване върху мляко като питчинг, етчинг. Курсистите ще имат опция да опитат наученото и посредством практическа част.

В DABOV Specialty Coffee, от 10 ч., цена: 120 лева

11.08
Крайна точка Мусала

Полумаратонът Rila Run 2019 стартира от град Самоков и приключва на връх Мусала. Състезанието по планинско тичане е с дължина от 21 км, а в него могат да вземат присъединяване три възрастови групи: мъже - дами, младежи и девойки до 20 година и ветерани. Необходима е предварителна регистрация и възнаграждение на такса.

От Самоков, от 10 ч., такса 40 лева

12.08
Дизайн за възпитаници

Лятна дизайн академия за възпитаници, която започва през август, дава обещание да надгради познанията на децата в региона на Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, HTML и CSS. Тя е подобаваща за възпитаници от 8 до 12 клас и ще се организира в границите на 4 седмици. Темите, които ще бъдат наранени, са обработката на изображения, основаването на авторски илюстрации и изработването на наличие за уеб.

В Devise Expert, от 10 ч., цена 294 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

13.08
Фундаментална сила

" Музейко " е хазаин на следващото Ratio Rooftop Party. Този път тематиката е силата и другите способи, по които тя се трансформира. Организаторите са си сложили за цел да отговорят на фундаментални въпроси като: Откъде идва силата, която използваме, с цел да генерираме електричеството? Как клетките в живите организми създават, преработват и употребяват силата за физиологичните си процеси? Каква е главната енергийна валута в клетките?. Лектори ще бъдат Петър Руевски, Елена Костадинова и Георги Дановски.

В " Музейко ", от 19 ч., билети: 10 лева

14. 08
Суровият свят на тортите

Кулинарно учебно заведение Amuse Bouche провежда курс отдаден на суровите десерти. Записалите се в него ще бъдат разграничени в 5 групи, като всяка от тях ще подготви друг тип сурова торта, бонбони и бисквити. Събитието включва и теоретична част, от която можете да разберете по какъв начин вярно да подбирате съставките за суровите десерти, по какъв начин да влагате суперхрани в тях и по какъв начин да извършите домакински недопечен шоколад.

В Amuse Bouche Culinary School, от 18:30 ч., цена 60 лева

14 - 18. 08.
Родопска идилия

Фестивалът за различна просвета " Беглика Хородея " ще се организира на обичайна си локация - в южната част на язовир " Голям Беглик ". Тази година уредниците са подготвили разнородни интензивности, измежду които са какаова гала, звуково лекуване, йога и паневритмия, живи просветителни игри, символика на българската носия и цифри, театрални спектакли и разнообразни лекции. Музикалната сцена пък ще бъде по-тиха от нормално, тъй като озвучаването ще се реализира посредством " етерни " колони.

В южната част на язовир " Голям Беглик ", петдневен билет: 100 лева

15 - 17.08.
Морски бас

Плажът Wake-up край Варвара ще се трансформира в хазаин на Bass Sea Festival, който има за цел да събере част от елита на международния дръм енд бейс. Тази година акценти в програмата са: The Prototypes, Bladerunner, Toddlah и Dj SS. Българската дръм енд бейс сцена пък ще бъде показана от High Roll, Ogonek, EXo, Faith, Targy и Acidtrip.

На плаж Wake-up, Варвара, Бургас, от 19 ч., билети: 15-30 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

15.08
Вечер по Буковски

Ден преди 99 години от рождението на Чарлс Буковски българските му фенове ще имат опция да участват на една вечер, отдадена на известния създател. В рамките на събитието ще могат да чуят нови преводи на негови творби, да видят архивни фрагменти от негови четения, както и разнообразни творби на изкуството, въодушевени от творчеството му.

В Bar Dak-2, от 20 ч. Домашно кино

Derry Girls . Сериалът ни връща към характерно място и интервал от историята: Северна Ирландия при започване на 90-те години. Сюжетът наблюдава живота на няколко тийнейджърки на фона на конфликтните връзки сред протестанти и католици в района. Вторият сезон на сериала е към този момент в Netflix.

Битка в Сиатъл. Филмът на познатия повече като артист Стив Таунсенд споделя за митингите против класовото неравноправие в американския град от 1999 година В функциите са Чарлийз Терон, Уди Харелсън, Мишел Родригес, Чанинг Тейтъм, а Рей Лиота играе кмета на Сиатъл. По Българска национална телевизия 1, неделя, от 22:45 ч.

Инстинкт. Криминалният сериал е основан на книгата Murder Games на Джеймс Патерсън. В основната роля на лекар, който се завръща към шпионската си активност, е шотландският артист Алън Къмингс, прочут най-много от изявите си в английския спектакъл, само че и от филми като " Войната на половете ", " Широко затворени очи ". Партнира му австралийската актриса със сръбски корени Бояна Новакович, взела участие в " Аз, Тоня " и сериала Shameless. Двата сезона на " Инстинкт " вървят по Fox Crime.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР