Илюстрация Увеличаване Смаляване 6-8.03 Fette Femme Специално за 8 март

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 6-8.03 Fette Femme Специално за 8 март
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
6-8.03
Fette Femme
Специално за 8 март ще бъдат отворени вратите на постройката на Българската земеделска банка, построена още през 1900 година от проектант Янаки Ставрев, която в миналото е била хазаин на Женския клуб, а сега там се обитава Държавният трезор за розово масло на България. В рамките на три дни ще бъде показана селекция от фешън произведения, разкрасителни процедури, козметични марки, украса за дома, изкуство, цветарски ъгъл. Ще се сервират шампанско, коктейли и лек брънч. Посетителките ще бъдат зарадвани и с дребни дарове.
На ул. " Иван Вазов " 3, начало 16.30, вход свободен

7-8.03
Upcycled Bazaar

Предстои първото издание на Upcycled Bazaar. В рамките на събитието ще можете да разгледате и купите особено селектирани дамски и мъжки облекла от известни марки. Заради разнообразни недостатъци част от тях са модифицирани от Handmade Utopia, а други са запазили напълно своята винтидж визия. Всички облекла са от предложенията на онлайн магазина за облекла втора ръка Contour.bg.
В К.Е.В.А, от 14 ч.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 7-8.03
Цветен март

Задава се следващото пролетно издание на Mish Mash Fest. В рамките на събитието ще бъде показана работата на известни български създатели, дизайнери и марки. Организаторите дават обещание зона с храна и питиета, както и занимания и за най-малките. За основаване на пролетно въодушевление акцентът е върху цветята, в това число и бижута и аксесоари от цветя и облекла с флорални претекстове.
В Ларгото на София, от 10 ч.

7.03
Сармите ми са по-вкусни от сармите ти

Фермерски пазар " Пендара " провежда конкурс за най-вкусни сарми. Ястията ще бъдат приготвени онлайн в деня на събитието, а всички искащи да вземат участие би трябвало да се запишат авансово. Необходимо е всяко конкурсно ястия да бъде приготвено по домашна рецепта, да бъде особено за даден регион или общественост или пък да има специфична история. Победителите ще бъдат оповестени след дегустация от страна на тричленно жури и на публиката, а премиите са две: 100 и 50 лева
На Женския пазар, от 11.30 ч., за записване и елементи: www.pendara.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

7-14.03
Мисия допустима

Общността за демократично обучение провежда кинофестивала " (не)Възможното обучение ", в който акцент ще бъде ученето посредством игра, както и просветителните занимания измежду природата. В рамките на самодейността ще бъдат прожектирани четири кино лентата, последвани от полемики на разнообразни тематики. Сред лентите са " Началото на живота " и " Научено в гората/ Средата като учебно заведение ". Организаторите са планували и специфични работилници като " Великото на открито " и " Помощ, детето ми ненавижда математиката! ".
В Чешкия център и Essence Center, билети за филмите: подаяние на целесъобразна стойност 5 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

7.03
Оригами за всички

Ателие " Сгъни хартийка " провежда особено събитие за основаване на оригами картина. Темата този път е " Цветя и бижута ", а всички искащи е належащо да се запишат авансово за присъединяване в самодейността. Уъркшопът е подобаващ както за деца, по този начин и за възрастни, а уредниците споделят, че античното японско изкуство оригами развива фината моторика, паметта и въображението, а също така възпитава и търпението.
В " Багра ателие и работилница ", от 11 ч., цена за присъединяване: 40 лева за възрастни, 35 лева за деца

8.03
Бягане в безкрая

Поредното издание на XLkmrun ще се състои наоколо до с. Долни Лозен. Трасето е във формата на осмица и стартира от екопътека " Лозенска планина ", продължава около Лозенския манастир, минава и под връх Полуврак. Таксите за присъединяване в XLkmrun отиват в помощ на осъществяване на постоянните 5kmrun всяка събота в София, Варна, Бургас и Пловдив. Състезанието още веднъж ще се организира в три дистанции, а с цел да се включите в него, е нужна предварителна регистрация на www.5kmrun.bg
От с. Долни Лозен, от 11 ч.

8.03
Забавна история на музиката

Проектът " Забавна история на музиката " се стреми да запознае децата и техните родители с появяването на разнородни музикални принадлежности в разнообразни краища на света. Концертът е под формата на интерактивна приказка, а в това издание ще бъдат показани принадлежности от Африка, Азия и Южна Америка. Специални гост-водещи този път ще бъдат Дияна Василева от " Мистерията на българските гласове " и Арнау Гарофѐ от Барселона, който свири на саксофон и флейта.
В Националния студентски дом, от 11 ч., билети: деца (под 16 г.) - 10 лева, възрастни - 15 лева

8.03
Безсрамен осми март

Този път Shame Party ще бъде отдадено на 8 март. Специален посетител на събитието ще бъде Andrea Banda Banda, която ще пусне свои обичани шлагери в стилистиката на празненството. Организаторите дават обещание доста танци на поп и рок музика и даже шлагери, които всички скрито си пеят, без да ги видят, и би ги било позор да признаят, че харесват - като музиката на Бионсе и Рики Мартин. Целта на Shame party-то е да отпаднат предубеждения и задръжки.
В Culture Beat, от 22 ч., вход: 10 лева

11.03-3.04
Дали всичко е наред

Изложбата " Всичко (ни) е наред " ще показа плановете, взели участие в състезанието на Българския фонд за дамите на тематика " Проблемите, пред които са изправени дамите, и провокациите пред феминизма ". Инициативата се организира на три местоположения: Института за модерно изкуство - София, Credo Bonum и изложба Doza. В рамките на изложбата ще бъдат показани 107 идейни плана на над 100 авторки и колективи.
В Института за модерно изкуство - София, Credo Bonum и изложба Dozа, от 17.30 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

12.03
София филм фест

Акцент в програмата на тазгодишния " София филм фест " ще бъде българското кино. Ще бъдат показани осем български премиерни кино лентата, а част от откриването на фестивала ще стане филмът " Петя на моята Петя " за поетесата Петя Дубарова. В рамките на събитието ще бъдат прожектирани 150 пълнометражни игрални и документални кино лентата, както и над 20 късометражни. Тази година уредниците са пуснали в продажба " Билет в кен ", като в пет от тях има скрити " Златни билети ", даващи безграничен достъп за двама до всички събития в границите на фестивала.
Билети: 8-9 лева, повече за програмата ще научите от идващия брой на " Капитал ", www.siff.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
ДОМАШНО КИНО

Фоси / Вердън
Лимитиран сериал за сантименталната и професионална връзка сред гениалния хореограф и режисьор Боб Фоси и неговата муза и брачна половинка Гуен Вердън - една от най-талантливите танцьорки на Бродуей. Въпреки бурните им връзки Боб основава впечатляващи спектакли, в които геният на Гуен да блесне и двамата да се трансфорат в революционерите на американската мюзикъл сцена. В функциите им са Сам Рокуел и Мишел Уилямс.
Премиера, HBO, 6 март от 21:50 ч.; HBO3, 7 март от 18:25 ч.

Първите американци
Сензационни открития в Бразилия демонстрират, че първите американци са пристигнали доста по-рано, в сравнение с се предполагаше преди. Ловците от ледниковия интервал са мигрирали пешком от Азия до Америка по суша преди 12 000 години, само че новите находки демонстрират, че бразилската Сиера Капивара към този момент е била обитаема по това време. Остава въпросът от кое място са пристигнали първите американци и по какъв начин и за какво са мигрирали, както и за какво са изчезнали безследно.
Премиера по Viasat History, 8 март от 22:00 ч.

Spenser Confidential
Актьорът Марк Уолбърг влиза в ролята на бивше ченге, по-известно с това, че основава проблеми, в сравнение с да го позволява. Той таман излиза от пандиза и взема решение да помогне на остарелия си треньор по бокс за обещаващ дилетант - дръзкия и упорит ММА войник Хоук (Уинстън Дюк). По същото време Спенсър схваща за убийството на двама свои сътрудници от Бостън и вербува Хоук и някогашната си другарка Сиси, с цел да му оказват помощ да ги проверява. Екшън-комедията е въодушевена от разказ на американския публицист и публицист Ейс Аткинс.
Премиера по Netflix, 6 март

В огледалото
В памет на режисьорката и академични учител доцент Юлия Кънчева Българска национална телевизия ще излъчи документалния филм - роман от елементарен фризьорски салон в София, където като при психоаналитик клиентите споделят насъбрани във времето проблеми, страхове и очаквания.
Българска национална телевизия, 8 март от 14:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР