Илюстрация Увеличаване Смаляване 6.12Иво Димчев на живоИво Димчев пристига в

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 6.12Иво Димчев на живоИво Димчев пристига в
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
6.12
Иво Димчев онлайн

Иво Димчев идва в България за малко и феновете му ще имат опция да го чуят онлайн в нова роля – дружно с музикална група, която той образува. На сцената с него ще излязат Константин Кучев - цигулка, Димитър Горчаков на пиано и Васил Хаджигруев - бас.
В MOZEI, от 20 ч., вход: 10 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

7-8.12
Етична детска мода

Lufu Kids, магазинът който предлага селекция от детски марки от устойчиви и етични производители, провежда среща онлайн. Искат да поддържат родителите в напъните им за възпитаване на добър усет у децата им през днешния ден, тъй като това ще направи живота им по-вълнуващ на следващия ден. Pop-up магазинът ще е в Drekka, а по време на двудневното събитие всички сбирки ще бъдат с понижение от 20%. На събитието са поканени и всички деца, за които ще бъде приготвено особено бейбичино.
В Drekka, от 10 ч.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 7-11.12
ПредайНататък

Можете да измененията средата на над 400 души тази Коледа. За четвърта поредна година ще се проведат работилници, на които можете персонално да изработите коледна декорация, играчки, картички и дарове. Участниците могат да вземат част от направеното от тях и да оставят другите неща за други донори или корпоративни дарове. Всеки искащ може да надпише картичка на съответен човек и шестте дела. Те включват спелно долни дрехи, хавлии, спални долни дрехи, машина за правене на значки, печки на дърва и така нататък В самодейността вземат участие с дарения и Whirlpool, Prestige96, Tymbark, Сапунената работилница, Locus Books и други. Работилниците ще са в София на 8 декември в Softuni Digital, Варна на 7 и 8 декември, Пловдив и Русе на 11 декември. Можете и да дарите по-късно за съответна идея, човек или да закупите неща, за които са помолили от домовете и учебните заведения. И несъмнено - да присъствате на даряването.
Детайли на begood.today

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

7.12
За разбирачи

Christmas Sommelier Market ще събере на едно място съвсем 200 виновност, които всеки клиент ще има опция да дегустира. Сред тях са отвесни селекции на енотечни виновност, виновност от остарели реколти, налични единствено в избите на винарните, както и виновност, които не се продават в всеобщите търговски мрежи. С всеки закупен билет получавате безвъзмездна чаша Riedel.
В Централен боен клуб, от 12 ч., билети: 30 лева

7.12
Детско царство

До 15 декември в Музикалния спектакъл ще се играят само детски спектакли. Акцент в програмата ще бъде " Малката кибритопродавачка ", която ще можете да видите на 7 и 8 декември. Класическата детска опера е режисьорски дебют на актрисата Деляна Хаджиянкова. Музиката е на Румен Бояджиев-син, а диригент на спектакъла ще бъде Григор Паликаров. В ролята на дребната кибритопродавачка пък ще бъдат Добрина Икономова, Боряна Йорданова, Анна Вутова.
В Музикален спектакъл, билети: 10-12 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

7.12
Don’t Waste, Taste

Форумът Don’t Waste, Taste е отдаден на минимализирането на отпадъците при приготвянето на храна. Ще се проведат 8 презентации, засягащи тематики като интернационалните практики за понижаване на питателните боклуци, както и ръководството им на територията на София и практични препоръки за живот с нулев боклук. Божана Кацарова ще подготви обяд и ще покаже по какъв начин се готви без хранителни боклуци. Всички искащи ще могат да участват и на работилница за домакински компостер. Събитието е гратис.
В Generator, от 9.30 ч.

7-8.12
Подаръци за всички от сърце

Предстои празничното издание на Mish Mash Fest - Christmas is coming. В рамките на събитието ще можете да разгледате и закупите дарове от разнообразни български създатели. За първи път фестивалът ще се организира в Ларгото, част от древен комплекс " Сердика ". Организаторите са планували и специфични събития за деца.
В Ларгото на София, от 10 ч.

10-15.12
Книги за Коледа

Предстои 47-ото издание на Софийския интернационален панаир на книгата. По традиция програмата на събитието включва срещи с създатели и преводачи, министър председатели и представяния на книги, както и детски модул. За седми следващ път паралелно с панаира ще се организира и Софийският интернационален книжовен фестивал, чийто фокус тази година ще бъде френскоезичната литература.
В НДК, от 10 ч.

11.12
Safety first

Лекцията " Безопасност в зимната планина " е от първа нужда за всички планинари и фенове на зимните спортове, ще се обиден тематики, свързани с безвредното държание в планината при зимни условия. По време на събитието ще можете да научите и повече за спецификата на работата на планинските спасители. Лекцията е безвъзмездна, не изисква авансово записване, а залата е с потенциал 200 места.
В постройката на Българския червен кръст на адрес бул. " Джеймс Баучер " 76, от 18 ч.

11.12
Животът на Красимира

Блогърката Красимира Хаджииванова ще издаде първата си книга " Животът от нещата ". Тя е алманах от разкази и се издава от " Пощенска кутия за приказки ". По време на премиерата част от творбите ще четат самата Красимира, Елисавета Белобрадова, Оля Антонова, Милица Гладнишка, Александър Сано и Пламен Манасиев.
В Carrusel club, от 20 ч., билети: 12 лв. предварителна продажба и 15 лв. в деня на събитието

11.12
Фермерска софра

Фестивалът " Произведено във фермата " е планувал две коледни издания преди празниците. Първото ще бъде на 11.12, а второто на 18.12. По време на първото събитие Chefs Club Sofia ще създадат проява на това какви ястия биха могли да се подготвят с артикули от пазара. А от него можете да закупите сирене и кисело мляко, кашкавал, мед и пчелни артикули, сладка и сиропи, яйца, прясно месо, занаятчийски самун, ядки, печена тиква и зеленчуци и билки с обезпечен генезис.
Пред Министерството на земеделието и храните, от 10 ч.

12.12
За брандинга

" Битката за гениите: Employer Branding Forum 2019 " е предстоящо събитие в бизнес средите. Ще се обсъдят тематики от сферата на построяването на работодателска марка. Присъстващите ще могат да чуят презентации на тематики като потребността от посланици на марката, нови подходи при ангажиране на чиновниците, позициониране на фирмите като атрактивни работодатели, техники за привличане и задържане на чиновници.
В " Полиграфия офис център ", начало 8 ч.

до 30.12
Брекзит до безкрайност

Изложбата " Брекзит форевър ", проведена от Съюза на българските художници, ще покаже над 40 карикатури, отдадени на политическия въпрос. В нея вземат участие както български създатели, по този начин и такива от Турция, Италия, Северна Македония и Румъния. Сред 15-те български имена на карикатуристи са Ивайло Цветков, Димитър Атанасов, Майя Чолакова, Никола Георгиев-Кайо, Анатоли Станкулов. Куратор на изложбата е Валери Александров.
В НДК, от 11 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
ДОМАШНО КИНО

Marriage Story
Той е сполучлив сценичен режисьор, а тя – актриса – Адам Драйвър и Скарлет Йохансон са екранно семейство, чиито брак се оказва жертван. Окончателното раздалечаване, прехвърлянето на дребния им наследник сред двата края на Америка и тежък бракоразвод те претърпяват с дълбока болежка, само че и с възприятие за комизъм. За сюжета на лентата режисьорът Ноа Баумбах се " въодушевява " от личния си бракоразвод и персонално прекарване.
Премиера по Netflix, 6 декември

Шофьорски курсове за саудитски дами
Документален филм, разказващ за едно постепенно извоювано право – това на дамите в Саудитска Арабия да карат за първи път. Лентата е снимана в Саудитската школа по шофиране в Риад, предопределена само за образование на дами, и наблюдава новия метод на живот и свободата, която им дава опцията да карат кола. Чрез откровени изявленията и фрагменти, филмът дава визия какъв брой огромна е смяната след юни 2018 година
Премиера по HBO, 12 декември от 22:35 ч.; HBO2, 13 декември от 23:25 ч.

Коледна стратегия
Специалната коледна стратегия на 24Kitchen включва разнородни празнични предписания, приготвени от топготвачите Рейчъл Алън, Гордън Рамзи, Джино и Фред, Питър Курувита, Примож и Найджела.
Премиера, 24Kitchen, 8 декември от 13:00 ч.

На посетители на кралските особи
Поредицата, отдадена за живота на кралските особи се излъчва всяка неделя и включва епизодите: " Личният живот на кралските особи ", " Николай и Александра: последните кралски особи на Русия " ; " Децата на кралица Виктория " ; " Елизабет и нейните врагове ", " Приказки от кралската спалня "
Премиера, Viasat History, всяка неделя от 12:25 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР