Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.08Избери си роляКлубът за настолни ролеви игри

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.08Избери си роляКлубът за настолни ролеви игри
Коментари Харесай

Календар

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
31.08
Избери си роля

Клубът за настолни ролеви игри " Другият палат " провежда двудневно събитие. Накратко, участниците в настолните ролеви игри извършват избрана роля, в която импровизират и няма избран сюжет. Организаторите разказват заниманията като нещо приблизително сред груповото писане, игрите с фигурки върху карта и импровизационния спектакъл.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В " Другият палат ", от 10:30, вход: 3 лева

31.08
Остани в лятото

Група " Остава " ще означи 27 години на сцената с обичайния си летен концерт. На събитието ще бъде показана и биографичната книга " аз Остава ". Тя съдържа истории от историята на групата, непознати текстове на песни и отговори на въпроси на фенове.

В " Маймунарника ", от 20 ч., билети: 16 лева на предварителна продажба, 20 лева На място

31.08 - 01.09

Save the Planet

Фестивалът " Етичен свят: по-добро бъдеще " има за цел да запознае всеки искащ с ролята, която той персонално може да поеме за запазване на природата, живота на планетата и личното ни здраве. В рамките на събитието ще се проведат и лекции на тематика права на животните, личностно развиване и етично потребителство.
В НДК, кино " Люмиер ", зала " В парка ", от 9 ч., вход свободен

31.08 - 02.09

София е до морето и морето е до София

Sofia Beach Festival 2019 има упоритостта да придвижи чувството за море по-близо до столицата. Двудневният музикален фестивал в действителност ще се състои на брега на язовир " Искър ", а от двете обособени подиуми ще звучат разнообразни стилове като: аренби, електро, ров и поп. Сред участниците в събитието са: Dope Zoo, Worst Behaviour, Peppou, Dimitri Monev и други.

На язовир " Искър ", от 16 ч., билети: 16 лева за целия уикенд

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

01.09

На тичешком до Драгалевци

Участниците в обичайното съревнование XL Драгалевци Dynamic ще могат да сортират сред три маршрута: къса дестинация (4.80 км), междинна (9.60 км) и XL (14.40 км) дестинация. Всеки искащ може да се включи в самостоятелно или отборно тичане, а за присъединяване е нужна предварителна регистрация.

Старт от Туристически информативен център " Витоша ", Драгалевци, в 10 ч., такса за присъединяване: 20 лева

До 01.09

Приятен полет

Red Bull Acro Cross ще показа пред българска аудитория напълно нова дисциплинираност в парапланеризма. Тя ще бъде осъществена по концепция на международния рекордьор Весо Овчаров и съставлява комбинация сред крос кънтри и акробатика. На територията на въжен превоз Сопот ще гостуват и задгранични митове в областта на парапланеризма, измежду които са Хорацио Лоренс, Рафаел Гоберна, Феликс Родригес.

На въжен превоз Сопот, от 13 ч.

02.09

Точен кадър

Курсът " Мобилна снимка и инстаграм " дава обещание да обърне по-специално внимание на снимането с телефон, както и на подобаващите за инстаграм фрагменти. Той включва три модула: доктрина, процедура и обработка на фотографии, разпределени в 21 лекционни часа, в границите на 3 седмици. Сред тематиките са: типове телефони за мобилна снимка, комбинация във фотографията, Къде да търсим сюжети и ентусиазъм и по какъв начин да развием профила си в инстаграм.

В Photocenter, от 19 ч., цена 190 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

02.09

Десерти в огледалния свят

Кулинарно учебно заведение Amuse Bouche, в колаборация със Segarmouse провеждат курс отдаден на модерните десерти. Те са многокомпонентни и с огледална глазура, а занятията са предопределени за фенове сладкари, които са подготвени да посветят повече време на своето занимание. В рамките на курса ще бъдат приготвени три десерта: entremet " Orange ", entremet " Chocolate " и верин.

В Amuse Bouche Culinary School, от 19 ч., цена: 120 лева, за три визити

04.09

Дестинация: Иран

" Клуб на пътешественика " провежда среща-разказ, отдадена на Иран. На нея своите усещания ще споделят Мая, Ивайло и Борис - фотографи пътешественици, посветили 16 дни на Иран, през които са минали 4500 км. Те ще отговорят на въпроси като: Как се спи напряко върху персийския килим?, Как да НЕ пием кафето в Иран? и Колко е студено в най-горещата пустиня на Земята?

В " Клуб на пътешественика ", от 19:30 ч., билет: 7.50 лева

04.09

From The Bright Side of Life

Легендарният английски комедиант Джон Клийз, прочут с присъединяване си в сериалите " Фолти тауърс " и " Риба, наречена Уанда " ще гостува за първи път в България. Той идва, с цел да показа новото си шоу " Последен късмет да ме видите, преди да умра ". В шоуто ще взе участие и комедийната група " Монти Пайтън ", на която Клийз е съосновател.

В НДК, oт 19 ч., билети: 55 лева, 68 лева

02.09

Чехов на посетители на " Аполония "

Спектакълът " Чехов х 3 ", с който през март бе маркиран означиха 85-ия рождения ден на режисьора проф. Крикор Азарян ще бъде подложен в границите на фестивала " Аполония ". Постановката демонстрира трилогията от пиеси на А. П. Чехов, които проф. Азарян осъществя в последните години от земния си път. Това са " Чайка ", " Три сестри " и " Вишнева градина ", а измежду актьорите, които ще вземат присъединяване в спектакъла са: Меглена Караламбова, Бойка Велкова, Георги Новаков, Александра Сърчаджиева, Койна Русева и Деян Донков.

В читалище " Отец Паисий ", Созопол, от 18:30 ч., билети: 20 - 30 лева

13.09

По пътя на един нонумент

Изложбата " Нонументи " ще покаже авторски асортимент на платформата Nonument.org на паметниците, основани като прослава на политически или исторически събития. В селекцията вземат участие паметници от Централна и Източна Европа, измежду които мощен акцент е паметникът на връх Бузлуджа. Изложбата се състои от документални материали, които отразяват планирането, градежа и разрухата на подбраните монументи. Успоредно с изложбата на 14 септември на самия връх Бузлуджа ще се състои интерактивният театър " Нонументи ". Той ще бъде под формата на пиеса за слушане, а публиката ще бъде деен участник, като връзката с нея ще се прави посредством смарт телефони и слушалки. Организатори на събитието са " Лигна " (Германия) и " Информбюро Асоциация " (България) са.

Изложба " Нонументи ": " Музей на хумора и сатирата ", Габрово, от 18:30 и театър " Нонументи ": връх Бузлуджа, от 14 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР