Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на Капана Абонирайте се

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.05 - 2.06Наследството на Капана Абонирайте се
Коментари Харесай

Календар

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
31.05 - 2.06

Наследството на " Капана "

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В петата година от основаването му " Капана фест " ще стартира да се организира единствено по един път в годината. Темата този път ще бъде " Наследство ", а уредниците дават обещание да трансфорат постройките на " Капана " в платна, а алеите му в градски гори. Oсновната тематика на феста ще бъдат графитите, а това ще бъде един от най-мащабните сходни планове, осъществени в България. Посетителите ще могат още да се възползват от музикална и кино зона, за най-малките пък ще има куклено шоу с караоке.

В " Капана " - квартал на креативните промишлености, от 11 ч.

29.05 - 11.06

Играта на чешките играчки

Чешкият център в София ще показа най-популярните чешки играчки в галерия. Тя носи заглавието " Mini Wonders – Чешката играчка през вчерашния ден и през днешния ден " и всеки клиент ще може да види надуваемия Бивол на Либуше Никлова, дървения Слон на Ладислав Сутнар, Принцесата на сдружението My dvě, състезателите на Томаш Реймон и доста други играчки. Изложбата е част от програмата, отбелязваща 100 години от основаването на Чехословакия през 2018 година, а неин куратор е Тереза Брутхансова.

В Чешкия център в София, от 09 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

31.05

#Башлято2019

Емблeматичният Bash Bar на плажа ще открие летния сезон през актуалната седмица. През уикенда за музиката ще се погрижат FeeL, Stéphane Love, BoyanMusic и `Fozzie`, а всеки искащ може да качи своя остаряла фотография от бара с таг #bashtag, а уредниците са дали обещание награди табли с шотове на бара за най-хубавите снимки.

Плаж " Градина ", от 20 ч.

1.06

Стинг на нов глас

Стинг ще гостува за следващ път в България, този път, с цел да показа последния си албум My Songs, който съставлява сбирка от най-популярните му песни, само че поднесени по нов и осъвременен метод. По време на концерта феновете му ще могат да чуят новия му метод към класики като Englishman In New York, Fields Of Gold, Shape Of My Heart, Every Breath You Take, Roxanne, Message In A Bottle. Премиерата на албума се състоя на 25 май, а на 1 юни Стинг ще го показа в зала " Арена Армеец ".

В " Арена Армеец ", от 20 ч., билети от 70 до 140 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

3.06

Геройска концепция

" Героите приказват " е събитие, по време на което ще можете да се запознаете от първо лице с историите на доброволци, организации и компании в България. Своите претърпяния онлайн ще опишат Виктор и Калина от фондация " Очи на четири лапи " ; Ивана Кънчева от съдружие " Алцхаймер България ", Росен, Методи и Велизар от " Отвъд спорта ", Янина Танева, " Фабрика за хрумвания ", Деси Вълчева от Социалната кухня към храма " Св. Пророк Илия " и Благовеста Пугьова и Зойко Миленков от фондация " Подарете книга " и TimeHeroes. Събитието е част от Седмицата на доброволчеството в България, която ще приключи с връчването на Годишните награди за доброволчество " Героите 2019 ".

В кино " Култура ", от 19 ч.

3 - 7.06

На крос след работа

Седмицата от 3 до 6 юни ще бъде отдадена на вечерните 5 км бягания. Идеята на самодейността е да подтиква всички, искащи да спортуват след края на работния ден. Бяганията не престават 45 минути, а в случай че до момента не сте взели участие в 5 км бягания, е належащо да се регистрирате авансово.

Борисовата градина или Южния парк, от 19 ч., регистрация на: www.5kmrun.bg

1.06

Първоюнски откриватели

" Музейко " отваря своите порти гратис във връзка Деня на детето. Организаторите ще срещнат децата с любопитни обстоятелства от сферите на науката, екологията, връзките и изкуствата. И ще ги срещнат с същински учени. Предвидена е още отворена арт зона, отдадена на шведския конструктор Strawbees. По време на фамилния празник ще се проведат и къси опити, които ще показват обстоятелства от силата, центробежните сили, налягането и астрономията.

" Музейко ", от 11 до 19 ч.

1.06

Изпечи ми самун

" Братя Хлебари " провеждат курс за правене на занаятчийския самун. Ще бъдат демонстрирани рецептите за седем типа самун, като участниците ще могат да замесят два от тях със личните си ръце. Организаторите желаят да разсънят интереса на всички записали се към ферментацията и миризмата на прясно изпечен самун. Курсът ще се води от Главния хлебар и двама негови помощници. В цената са включени всички първични материали и принадлежности, както и обяд.

В " Братя Хлебари ", от 14:30 до 20:30, цена 180 лева

2.06

Перфектен кадър

За четвърта поредна година в София ще се организира Фотомаратон. Идеята на формата е всеки участник да снима по заложена тематика, която става известна в деня на маратона. Тази година фотографите ще разполагат с 4 часа, с цел да създадат своите фрагменти. Необходимо е фрагментите да бъдат предоставени на журито необработени, непосредствено от фотоапарата. За най-хубавите участници са планувани и награди, нужна е предварителна регистрация.

Амфитеатъра в парка на НДК, 10.30 ч.

21.05 - 4.06

Морско бягство

Темата на последната галерия на Kokimoto е морето. Тя носи името SeaEscape, а за основа на творбите му са употребявани навигационни карти. Kokimoto е решил да ги трансформира в платното си, на което разиграва разнообразни морски подиуми. Главни настоящи лица са както разнообразни жители на морето, по този начин и познатият ви към този момент персонаж на име Kokimoto. Идеята на създателя е да трансформира излезлите от приложимост хартиени карти в произведение на изкуството. Заглавието на изложбата също е алегорично и съставлява игра на думи към британското Seascape, което значи пейзаж, създателят е добавил " е ", което го трансформира в " Морско бягство ". Kokimoto разкрива, че наименованието е алегорично и е обвързвано със личното му бягство от всеобщите показа за морски пейзаж.

UniCredit Studio - Пространство за модерно изкуство

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

1.06

Романтичните звуци на книгата

По случай Деня на детето на българския пазар за пръв път излиза " Непознатото дете " от известни създател от епохата на Романтизма Е. Т. А. Хофман. Премиерата на музикалната книга ще се състои в Софийската градска художествена изложба, с пърформанс, основан особено с цел да показа на присъстващите приказния свят на Хофман. Присъстващите ще могат да се допрян до персонажите на създателя и да влязат в техните облици посредством разнообразни маски. Илюстрациите в книгата са дело на художничката Катина Пеева, която работи в съдействие с дизайнерката Свобода Цекова. Преводът е дело на проф. Борис Парашкевов, а музикалното наличие включва акомодация в интерпретацията на Самуел Финци и мултижанрово музикално автентично наличие, продуцирано от Ина Кънчева.

Софийска градска художествена изложба, от 17 ч.

9.06

Спектакъл под намерено небе

Веднага след края на театралния сезон всички фенове на спектаклите ще могат да се насладят на спектакли под намерено небе. Фестивалът " София Моно " се организира за девети път и тази година ще обхване девет дни, в които ще бъде показана селекция от разнообразни моноспектакли. Сред тях са " Променяне " – първият моноспектакъл на Йоана Буковска-Давидова, " Аз, досадникът " с присъединяване на Мариан Бачев и Александър Кадиев и " Чамкория " с присъединяване на Захари Бахаров. Спектаклите са с начален час 21 ч., а цените на билетите са от 10 до 40 лева По време на " София Моно " ще има и дневни съпътстващи събития, които са със свободен вход и ще се състоят от 13 ч.

Парка на Военна академия
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР