Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.01 Завръщане в бъдещето Завръщане в бъдещето

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 31.01 Завръщане в бъдещето Завръщане в бъдещето
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
31.01
Завръщане в бъдещето

" Завръщане в бъдещето " е мотото на " Сихре 2020 " - интернационалното ревю за хотелско, ресторантско, кетъринг, СПА и фитнес съоръжение. На него ще имате опция да видите предложенията на над 500 изложителя, а тази година в допълнение ще се проведат и редица съпътстващи събития. Сред тях са: GastronomiX - конгрес за висша кулинария, семинар за хотелиери и цифров семинар за хотелиери и ресторантьори.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В " Интер Експо Център " от 10 ч.

31.01
Братя Владигерови

Музиката среща литературата на сцената на " Книгата ". Внуците на именития композитор Пенчо Владигеров - братята близнаци Александър и Константин Владигерови, ученици на Университета за музикални и театрални изкуства във Виена, са подготвили осъществявания в техния суинг латино неравноделен жанр в композиция с разкази от Деян Енев от новата му книга " Лала Боса ".

В " Книгата " от 20 ч., вход: 10 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

31.01
Кулинарна снимка


Amuse Bouche провежда курс по кулинарна снимка с телефон. Програмата на образованието включва тематики като: основи на снимането с телефон, установяване на ъгъл за снимане, кадриране и комбинация и изграждане на сцена и обработка на фрагменти с телефон. Курсът ще има на практика темперамент, а курсистите ще снимат действителна храна със личните си смарт телефони, до момента в който лекторът Александър Николов изяснява теоретичната част.

В Amuse Bouche Culinary School от 18:30 ч., цена: 80 лева

1-2.02.
С усет и мирис на вино

Domex Consult провежда курс по сомелиерство в два модула. Първият - " Въведение в сомелиерството ", включва: винификация, дегустацията като способ за окачествяване на виновността, ароматни характерности на винените сортове. Втората част е озаглавена " Типове и стилове виновност. Комбиниране на храна и вино " и среща с винени региони в България и в света, видове и стилове виновност, съществени правила при съчетаване на вино с храна и декантиране - техника и такъми. И в двата модула е планувано време и за практични извършения. Лектор ще бъде Екатерина Петрова - инженер-технолог и учител по сомелиерство.

В Graphite от 10 ч., цена за цялостен курс: 225 лева

1.02
Кутията с играчки на Дебюси


Софийската филхармония ще показа две творби на Клод Дебюси, отдадени на щерка му - " Кутията с играчки " и " Детски ъгъл ". Първата е театрално-сценична творба, а втората - шестчастова сюита за соло пиано. Спектакълът ще бъде с присъединяване на Йоана Ламбрева и две солистки на Софийската филхармония - флейтистката Кремена Ачева и перкусионистката Мартина Митева. Сценографията е дело на Марина Иванова, а анимацията, визуализацията и видеопрожекцията - на композитора Михаил Големинов.

В Софийска филхармония от 19 ч., билети: 12 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

1.02
Звездите на джаза


По време на събитието " Златните години на джаза " ще можете да чуете песни на Ела Фицджералд, Луис Армстронг, Франк Синатра, Били Холидей, Тони Бенет, Нина Симон, Нат " Кинг " Кол и други Класическите композиции ще бъдат в осъществяване на Марина Господинова и със специфичното присъединяване на Михаил Йосифов - тромпет.

В " Студио 5 " от 22:30 ч., вход: 15 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.02
Куклен спектакъл


" Гранд хотел София " ще се трансформира в сцена за кукления спектакъл " Хитранка Лисанка ", подложен от фондация " Арте Вива ". Представлението е уместно за деца над две години, а билетът включва сок за децата и топла напитка за родителите.

В " Гранд хотел София " от 11 ч., билет: 12 лева

2.02
Любовна история


" Фортисимо Фамилия " показва концерта Love Story. Идеята на плана е да вплете класическата музика в обичани кино тематики, както и да включи претекстове от " Ромео и Жулиета ". Участие в спектакъла ще вземат Рафи, Дарин Ангелов, Радина Боршош, както и оперната певица Йоана Кадийска. Диригент пък ще бъде Максим Ешкенази.

В зала " България " от 19 ч., билети: 10 - 15 лева

2.02
Винили за всички от сърце

Магазин Vintage Stereo провежда първия си базар за грамофонни плочи през 2020 година По време на събитието ще може да откриете нови попълнения за сбирката си или пък да създадете чисто нова такава.

В Vintage Stereo от 11 ч.

2.02
Споделена софра


Meeting points провежда " Споделена софра " за българи и чужденци, на която участниците ще бъдат по едно и също време посетители и домакини. Всеки присъстващ е поканен да донесе обичано свое ядене, което желае да показа и чиято история желае да опише на останалите. Ще се приказва на български и британски. Събитието и с авансово записване.

Локацията ще стане известна на всички искащи да се включат в събитието, откакто се запишат на: Фейсбук: Meetingpointsbg, oт 18 ч.

4 - 06.02
Филмово ехтене от Банско

Панорамата " Ехо от Банскофилмфест 2019 " ще показа всички наградени филми от миналогодишния фестивал в Банско, както и още няколко кино лентата, отдадена на планинарското и рисково кино. Сред тях са: " Море напразно ", " Последната планина ", " Пълнолуние ", " Пумори, щерка на планината " и други

В Полски институт от 18:30 ч., вход 7 лева на вечер за всички прожекции, 15 лева за цялата гледка.

5.02
В земята на хобитите


" Клубът на пътешественика " отваря своите порти за Нова Зеландия. Петър Бозаджиев ще води посетителите на едно пътешестване от Окланд до Куинстаун по суша и вода. Той ще опише повече за срещата си с най-активните геотермални зони в света, фиорди и затихнали вулкани.

В Клуб на пътешественика от 19:00 ч., билети: 7.50 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

Brain Games

Нов, шести сезон на поредицата, изпълнена с нови напрегнати каскади, известни участници и спонтанни игри. Осемте едночасови епизода включват богато многообразие от тематики, измежду които са борба на половете, музика, оптични илюзии, мозъкът над материята, закони на привличането, кино магия и деца против възрастни.
Премиера, National Geographics, 5 февруари от 22:00 ч.

Милионите на Макдоналд

Документален сериал за измамата с промоиграта монополи на " Макдоналдс " от 90-те години с присъединяване на хората, взели участие в следствието, в това число спечелилите награди и сътрудниците на ФБР, заловили уредника.
Премиера, HBO, 6 февруари от 22:25 ч.

Строеж на колоси

Поредица от 12 едночасови епизода, разкриващи невероятни нововъведения, които оказват помощ за построяването на суперструктури, тъй че да си отговорим на въпроси като по какъв начин е допустимо да се изградят тунелите за рекордна система на метрото под града, без постройките от горната страна да се срутят; по какъв начин могат инженерите да създадат 50-километров мост, който може да издържи яростта на гибелен ураган, или транспортен съд, който може да мисли, да дебаркира на пристанище и да се презарежда самичък, без човешка помощ?
Премиера, Viasat Explore, 3 февруари от 22:00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР