Илюстрация Увеличаване Смаляване 30.10-24.11Място за арт птициLittle Bird Place е

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 30.10-24.11Място за арт птициLittle Bird Place е
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
30.10-24.11
Място за арт птици

Little Bird Place е нова изложба в София, която ще отвори порти с изложбата " Природни форми ", по време на която ще можете да видите произведения на Васил Ангелов (графика), Калия Калъчева (живопис върху дърво) и Моника Найденова (скулптура от стъкло). Куратори на изложбата са Радослав Механджийски и Теодора Константинова. Фокусът на Little Bird Place ще бъде модерно изкуство, отдадено на природата, биологичния свят и екологията.
В Little Bird Place от 11 ч.

8.11
Огън, следвай ме

Криста Бел, позната ни от филмите на Дейвид Линч, идва за повторно в София с турнето си Time Never Dies. Тя ще показа новия си албум Feels Like Love, който излезе през април тази година. Криста ще гостува у нас с квартета си, който включва Кристофър Смарт (бас, бекинг вокали, съавтор на песните), Джейсън Олтман (барабани), както и китариста Джон Санчес.
В Mixtape 5 от 21 ч., билети: 28 лева

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

09.11
На по мелба

Melba Design Festival 2019 ще обхване разнообразни аспекти на дизайна посредством кино стратегия, галерия - обзор на българския дизайн, музика, както и лекционна част. За събитието в България идват осем интернационалните имена в дизайна, измежду тях са: Мартина Собецка и Дейвид Наваро - основатели на самостоятелното издателство и студио за графичен дизайн Zupagrafika, Лиза Премиак - ръководещ редактор на The Calvert Journal, Дийн Браун - шотландски продуктов дизайнер, Луси Блек-Суон и Андрес Колменарес са създателите на Internet Age Media (IAM) и други
В НДК от 10 ч., билети: 80 - 100 лева Пълната стратегия: www.melba.bg/festival/

09.11
Kids go green

Първото издание на детския фестивал за нулев боклук " Къщичка " ще бъде отдадено на двигателната просвета, изкуствата и практиките за живот с нулев боклук. Събитието ще включва: йога за родители и бебе, готвене за деца, цигулкова приказка с Бо Желязкова, актьорски трейнинг за родители и деца, zero waste работилница, музикална работилница, арт работилница " Хотел за инсекти " и спектакъл на сетивата. Организаторите са планували и ястия, приготвени от Божана Кацарова и Блажка Димитрова от първия ресторант с нулев боклук в България - " Благичка - zero waste ". Всеки, който си донесе лична кутия или чаша ще получи отстъпка от 10% от продуктите.
В The Site от 10:30 ч.

10.11
Как да оказа помощ

5 Elements Tours провеждат самодейността " ЗаЕДНО положително: всеобщо кръводаряване ", в която може да се включи всеки искащ сред 18 и 65 години. Едно даряване на кръв може да избави живота на до трима души. Кръводаряването ще се състои във Военномедицинска академия.
Във Военномедицинска академия, от 10 ч.

10.11
Извънземни и свръхчовеци

Есенното издание на Ratio още веднъж ще събере на едно място интернационалните лектори. Този път в България ще гостуват доктор Робин Андрюс, който ще приказва за Слънчевата система в лекция, озаглавена " От извънземни вулкани до метеорити терминатори ", доктор Мартин Модер ще показа мнението си по тематиката дали е допустимо да се сътвори свръхчовек, доктор Джонатан Петит пък ще разкрие повече за актуалната генетика в лекцията си " Може да съдържа следи от неандерталци ".
В Sofia Event Center от 10 ч., билети: 25-60 лева, елементи на www.ratio.bg

10.11
Винтидж поп-ъп

FREA pop-up store ще гостува на EXE club. Идеята на винтидж базара е да осведоми потребителите за следствията над околната среда от бързата мода и да им предложи опция посредством облеклата втора ръка. На базара ще можете да видите специфична селекция от винтидж оферти, да послушате музика и да си вземете напитка.
В EXE club от 12:30 ч.

11.11
Зима със Стефан Вълдобрев

Стефан Вълдобрев и " Обичайните обвинени " се завръщат на сцената в зала 1 на НДК за " Големия зимен концерт ". Те дават обещание да забавляват публиката най-малко два часа с най-големите си шлагери, измежду които са: " По-полека ", " Холивуд ", " Рай ", " Към ", " Едно ", " Тази ария не е за обич ", " Аз ли съм или не съм " и други
В НДК от 20 ч., билети: 30-60 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

12.11
Арменски уют

По време на курса " Работилница за арменски самун и десерт " ще имате опция да се научите да приготвяте самун хачапури, който е във формата на лодка, и маслинен самун с плънка от маслини и зеленчуци. Десертът пък ще бъде фамилна рецепта за грис халва на водещата Хермина Емирян.
В Salted Cafe Sofia от 18:30 ч., цена: 30 лева

14.11
Със сноуборд на Манаслу

Владимир Павлов, първият българин, спуснал се със сноуборд от осемхилядник, ще опише повече за рисковото си прекарване. Той ще показа фотоси и истории по какъв начин е съумял да стигне до осмия по височина връх в света – Манаслу.
В Дома на киното от 19 ч., билет: 8 лева

14.11
Откриване на " Киномания "

Тазгодишното издание на " Киномания " ще бъде намерено с премиерна прожекция на " Засукан свят " на Мариус Куркински. Филмът е по роман от сборника " Диви разкази " на Николай Хайтов. Оператор и продуцент на " Засукан свят " е Иван Тонев. В лентата взе участие самият Куркински, както и Камен Донев, Ана Пападопулу, Виктория Колева, Вяра Коларова и други
В НДК, от 19 ч., цялата стратегия на " Киномания ": www.kinomania.bg

До 9.02.2020
Изложба на Лика Янко

Изложба на рисунки на българската художничка от албански генезис Лика Янко в " Квадрат 500 " от сбирките на Владимир Илиев и Александър Тошев. Първата независима галерия на Лика Янко е била през 1967 година и е свалена незабавно след откриването. През идващите двадесет години тя е изключена от общите прояви на художниците. Известна е със самобитния си и неповторим жанр, който не се вписва в тогавашната обстановка. Куратор на изложбата е Иво Милев.
В Национална изложба " Квадрат 500 "

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

Тъмните му материи
Сериал-адаптация по трилогията на Филип Пулман със същото име, считан за съвременна класика. Епизодите наблюдава Лира – привидно нормално момиче в невероятен свят. Тя потегля да търси похитен другар, само че разкрива злокобен скрит план за крадене на деца. Така взема решение да позволи загадката, наречена Прашеца.
Премиера по HBO, 8 ноември от 20:00 ч.; HBO3, 9 ноември от 21:00 ч.

" Европа отвисоко "
Продукцията от шест епизода показва зрелищни въздушни фрагменти на някои от най-живописните европейски страни, култури и забележителности. Заснета в границите на една година, всеки неин обособен епизод придвижва в друга европейска страна (в последователност) – Италия, Германия, Холандия, Англия, Полша, Испания.
Премиера, National Geographic, 10 ноември от 22:00 ч., всяка неделя

Обратно преброяване: Издигането и рухването на Берлинската стена
Документален филм в две елементи, който ни прави очевидец на построяването и рухването на Стената, пречупени през призмата на прекарванията на участниците в поредицата. Историци и специалисти разясняват събитията. Дневници и писма на очевидци разкриват персоналната им вероятност, невероятните обрати и мощните страсти.
Премиера, Viasat History, 9 ноември, 22:00 ч.

Maradona in Mexico
Футболната легенда Диего Марадона идва в Кулиакан, столицата и най-големият град на северозападния щат Синалоа в Мексико, прочут с нарко картелите си, с цел да избави локалния тим " Дорадос ".
Премиера по Netflix, 13 ноември
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР