Илюстрация Увеличаване Смаляване 28.02 Мишел Каза в София Мишел Каза

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 28.02 Мишел Каза в София Мишел Каза
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
28.02
Мишел Каза в София

Мишел Каза ще показа книгата " Ситопечат - съществени стъпки в печатната технология ". Той е печатарят, оказал най-голямо въздействие в развиването на ситопечата, и ще опише за връзката сред ситопечата и изкуството и по какъв начин се основават репродукции и попарт произведения. Каза е и най-хубавият репродуктор на художествени творби, работил със Салвадор Дали, Анди Уорхол, Жоан Миро, Марк Шагал. Печатал е и за марки като Chanel, Rochas, Dior, Lancôme, Louis Vuitton, Chopard.
В " Перото ", от 18:30

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 28-29.02
Отличено френско кино

По случай 45-годишнината от филмовите награди " Сезар ", проведени от Френската академия за кино изкуства, в София ще бъдат показани част от наградените филми през тези години. В петък ще е прожекцията на " Ван Гог - Пиала ". Разказва се за Винсент ван Гог, който два месеца преди гибелта си идва в Овер сюр Оаз, с цел да се лекува при своя обожател лекар Гаше. Морис Пиала наблюдава последните седмици от живота на огромния художник и хипотетична любовна връзка сред него и дъщерята на Гаше. В събота ще бъде показана трагичната комедия " Ги " - Готие научава, че е противозаконен наследник на Ги Жаме, прочут вариететен реализатор. Жаме се готви да издаде албум с кавъри и да направи турне, а Готие го наблюдава и снима всекидневието и концертите му в провинцията.
Във Френски институт, вход 4 лева, начало 18:30

28.02
Направи си самичък бургери

По време на кулинарния курс за правене на бургери ще имате опция да научите по какъв начин сами да си приготвите вкъщи. В рамките на два часа водещият на курса ще покаже по какъв начин се изпича тестото за хлебчето, по какъв начин се овкусява каймата и по какъв начин най-правилно се изпичат кюфтетата. Ще получите спомагателна информация и по отношение на подобаващите добавки и сосове, които можете да употребявате.
Във Food Connection, от 19 ч.,цена: 60 лева

29.02
До финален мирис

Следващата прожекция от " Киноточка " е документалният филм " До финален мирис: Уенди Уейлън ", селектиран от каталога на American Film Showcase. Филмът среща феновете с известната класическа танцьорка Уенди Уeйлън в миг, в който тя се готви да напусне Ню Йорк сити балет на 46 години. Тя е танцувала там над 30 години, примабалерина, танцувала на десетки постановки на Джордж Баланчин, Джеръм Робинс и на по-млади хореографи като Кристофър Уилдън и Алексей Ратмански. " Киноточка " е серия от събития, в които се пресичат прожекции на американско писмено кино, настоящи световни въпроси и тематични пространства от градската среда.
В Национален студентски дом, камерна зала, от 19:30, вход свободен, елементи: Facebook/Kinotochka

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

29.02
Космическа работилница за деца

Предстоящото издание на детска архитектурна работилница ще бъде отдадено на кино лентата " Междузвездни войни ". Архитект Анна Калинов ще опише на децата по какъв начин биха могли да създадат своя галактическа архитектура, както и по какъв начин са основани декорите от известния филм. Участието в събитието е с авансово записване: www.archforchildren.com
В The Hive in the House (Кошера в Къщата), от 13 ч., цена 25 лева

29.02
Сноукайт фестивал

Платото на Витоша ще се трансформира в хазаин на следващия Сноукайт фестивал, който ще събере на едно място всички фенове на този спорт. Организаторите са планували безвъзмездни уроци за начинаещи, проява на разнообразни модели, както и препоръки за избор на кайт съоръжение. Тази година за първи път ще се организира и съревнование в разнообразни категории.
На Витоша, от 9:30 ч.

29.02 - 1.03
Кукерландия

За поредна година град Ямбол ще бъде хазаин на фестивала " Кукерландия ". В рамките на събитието ще можете да видите кукери, бабугери, сурвакари, старци и други маскирани от разнообразни краища на България. Във фестивала ще вземат присъединяване и задгранични групи. Мотото на " Кукерландия " е " Когато фестивалът е живот ".
В градски парк Ямбол, от 17:30 ч.

до 1.03
Софийски скъпоценности

Едни от най-хубавите модерни български дизайнери са събрани в изложбата, наречена Lost &Found и курирана от един от тях - Нева Балникова. Тя е селектирала авторски творби на някои от най-познатите родни дизайнери на бижута като Цветелина Алексиева, Милко Бояров, Теодор Лулчев, Николай Сърдъмов, Евгения Цанкова и марката " Артефакти ".
В КО-ОП

До 2.03
За чисто бъдеще
Педиатър от Германия, юрист от Испания, учителка по литература, общински консултант от Полша и художник от Румъния са деятели от разнообразни страни, обединени от обща задача - чиста природа. Изложбата на стилизираните фигури на петимата поданици на въглищни райони, които се борят за чиста околна среда и обективен енергиен преход, е допустима с помощта на 3D принтер. По време на изложбата посетителите могат да се срещнат и в елементи с техните истории и активизъм.
В Cush.BAR

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.03
От Лос Анджелис до София

Американската хип-хоп група от Лос Анджелис Delinquent Habits, продуцирани от Sen Dog ot Cypress Hill, се връщат за втората си изява в София. Те ще показват селекция от 4-те си издадени до момента албума на сцената на клуб Mixtape 5. Подгряващата група ще бъде сръбската рап-кор групировка Iskaz.
В Mixtape 5, билети: 25 лева

3.03
Тъпани и гайди

Популярният план " Тъпани и гайди " ще означи деня на Освобождението със специфичен концерт в Sofia Live Club. Родопският фолклор ще бъде показан с изключение на посредством обичайните принадлежности и с австралийско диджериду и перуански кахон. Вокалите ще бъдат на националната певица Валентина Добрева, а специфични посетители ще са eтно група " Кипри ".
В Sofia Live Club, от 21:00 ч., билети на предварителна продажба: 10 лева, билети на място в деня на концерта 15 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

до 30.04
Типографията е на всички места към нас

Всяка една пътна табела, книга, SMS, екикет, в резюме всяко изписване на думи съставлява типография - образно изкуство, съществена част от графичния дизайн, което се занимава с образа или външния им тип. Кои са най-значимите достижения в шрифтовото изкуство, типографската процедура и опити в интервала 2013 - 2019 година, илюстриращи като цяло нивото на актуалната типография в България, ще разберете от селекцията на Кирил Златков.
В Габрово, Музея на хумора и сатирата, Зала 3, вход свободен

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Домашно кино

Дворците на народа
Четирисерийният документален филм на сценаристите и режисьори Борис Мисирков и Георги Богданов демонстрира " Катедралите " на социализма ", или пет здания знаци на властта от близкото минало - в Белград, Берлин, Букурещ, Москва и София. В този епизод - Дворецът на Сърбия в Белград.
Българска национална телевизия, 1 март, 16:30 ч.

Ирина
Режисьорският дебют на Надежда Косева от предходната година обра десетки награди на интернационалните фестивали. Ирина работи като сервитьорка на повърхностен работен ден в дребен български град, само че е уволнена. В същия ден брачният партньор й претърпява сериозен случай, който го осакатява и той не може да изкарва пари за фамилията си. Тя би трябвало да се грижи за съпруг-инвалид и детето си, останала без работа. Затова взима на пръв взор просто решение: да стане сурогатна майка.
Премиера, 1 март, Cinemax2, 21:30 ч. и на 2 март, 14:35 ч.

All the Bright Places
Американката Дженифър Нивън е авторка на бестселъри, един от който е издаденият през 2015 година разказ All the Bright Places ( " Всички наши места ", ИК " Ентусиаст " ). Сега Netflix го филмира, с цел да показа историята на двама младежи, събрани от общ училищен план, всеки опитващ се да позволи своите вътрешни рецесии. С присъединяване на Ел Фанинг.
Премиера по Netflix, 28 февруари

Queen Sono
Първи южноафрикански сериал на Netflix! Той показва тайния сътрудник (Пърл Туси), която се бори с престъпността и взе участие в секрети интервенции, като по едно и също време с това би трябвало да се оправя с рецесии в персоналния си живот.
Премиера по Netflix, 28 февруари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР