Илюстрация Увеличаване Смаляване 22.11 - 22.12Духът на Коледа Немският коледен

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 22.11 - 22.12Духът на Коледа Немският коледен
Коментари Харесай

Календар

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
22.11 - 22.12 Духът на Коледа Немският коледен базар се организира за девета поредна година, на него ще се оферират щолен, колбаси, хлебчета, курабийки, както и греяно вино и пунш. Организаторите са помислили и за децата, за които са подготвили детски пунш. Дядо Коледа ще участва на базара, с цел да чуе желанията за дарове на най-малките. На сцената ще има и специфична музикална стратегия, като през седмицата осъществяванията ще бъдат единствено вечер, а през уикендите през целия ден.

В Градската градина, от 10 ч.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 29.11 Посока север за деца Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство, провежда галерия на български художници, живеещи в северните страни. Заедно с една от художничките, участваща в изложбата, Евелина Добранова, ще се организира и детско ателие. То е уместно за деца от 7 до 14 години, които ще имат опция да изработят колажи и творби на изкуството с нашивки и значки.
В Софийски боеприпас – Музей за модерно изкуство, от 14 ч., вход: 1 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

29.11 On the Road Again Travel Expo събира на едно място над 50 изложителя от сферата на туризма. В рамките на събитието посетителите ще могат да получат специфични предложения за почивки, екскурзии, круизи, хотелски резервации и самолетни билети. Предвидени са оферти и за градски хотели в София, които оферират организация на сватби и други събития.
В НДК от 10 ч.

29.11 Никулден с морски блага Кулинарно учебно заведение Amuse Bouche провежда курс, отдаден на морските блага. В рамките на образованието ще научите по какъв начин да ги избирате и съхранявате, както и по какъв начин да ги почиствате и обработвате. Програмата включва предписания за стриди с бяло вино и сотирани зеленчуци, салата с мариновани калмари в азиатски жанр, скариди с чесново масло и сос нантуа и октопод по галисийски.

В Кулинарно учебно заведение Amuse Bouche от 19:00 ч., цена: 90 лева 29.11 Висок градус

Седмото издание на Rakia and Spirits Fest ще се състои в НДК и ще предложи на посетителите си над 300 типа ракия. Ще се проведат и мастъркласове, в границите на които посетителите ще могат да се срещнат от близко с процеса по дестилиране на ракията. Ще бъдат обособени и коктейлна и зона и зона за храна.
В НДК, начало 14 ч., билети: 20 - 45 лева

30.11
Опитай неопитаното

След миналогодишния триумф на специфичната презентация и дегустация на 20 извънредно лимитирани и редки български виновност, и тази година винените магазини CASAVINO ще ни опиянят предколедно със събитието SELECTION’19 " Опитай Неопитаното " - непознати находки от българските мазета, някои от които основани и бутилирани особено за веригата. По време на дегустацията всеки ще може и да си поговори с енолозите на 12-те мазета, които вземат участие в събитието и да научи повече за тези специфични виновност.

В клуб " Перото ", НДК. Вход: 20 лева, елементи на: www.casavino.bg

30.11 Арменски долми Фестивалът на долмата ще предложи разнообразни вариации на арменското ядене. Събитието се провежда за повторно, а посетителите ще имат опция да опитат както месни, по този начин и постни долми или сарми.
В Арменски културен дом от 14 ч.

30.11 Откраднати шедьоври Лекцията " Най-шокиращите кражби и имитации в света на изкуството! Част 2 " ще разкрие повече за фалшификаторската активност и какви проблеми слага тя пред художествения свят. Изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова, които ще водят представянето, ще опишат повече и за обирите на разнообразни шедьоври, по тази причина какъв е пътят им по-късно и какви са грешките, които позволяват крадците.
В Дом на киното от 16 ч., билети 10 лева

1.12
XL за последно

Последното за годината съревнование XLkmrun ще се състои в Северния парк. Трасето е с нулева денивелация и дължина 6 км за една обиколка, надлежно 12 за междинната отдалеченост и 18 за най-дългата. За да участвате, е нужна предварителна регистрация.
В Северен парк от 11 ч., цена: 20 лева, регистрация на: www.5kmrun.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2 - 5.12
Адреналин по суша, въздух и вода

Предстои да се организира 15-ото издание на годишния фестивал за рискови спортове и завършения " Дни на провокациите ". Тази година гостите от чужбина са четирима: Кристоф Думарест - гид и планинар, Еврард Вендербаум - документалист, планинар и откривател, Дион Леонард - ултрамаратонец, и Антоан Жирар - парапланерист. Организаторите са планували и прожекции на разнообразни филми, както и фотографски конкурс за експерти и фенове със заглавие " Биоразнообразие и дива природа ".
В УАСГ и Френския институт, билети: 30 лева за възрастни и 13 лева за деца от 10 до 13 година Програмата на фестивала: predizvikatelstva.com

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

3.12
Зимен дебют

Издателство " Соки и Моки " ще показа дебютната си книга, озаглавена " Коледното премеждие на Жана Помпон ". По време на събитието уредниците ще опишат повече за бъдещите планове на издателството, а също така са планували четене и съпровод на пиано.
В бар " Синтезис " от 18:30 ч.

4.12 Fiddlers on the Roof Триото Violons Barbares идва за първия си концерт в България, с цел да показа новия си албум Wolf`s Cry. Етно групата е основана в Страсбург и се състои от българин, монголец и французин. В репертоара си имат авторски композиции, както и обработки от българския и монголския фолклор. На концерта в София публиката ще чуе нови версии на песни като " Джоре дос " и " Седенки ".
В Sofia Live Club от 21 ч., билети: 20 - 30 лева

до 20.12
Тънка алена линия


" Нишката на ориста " е невероятна галерия, с която Китайският културен център в София отбелязва 70 години китайско-български дипломатически връзки. Ще бъдат показани работите на две генерации актьори, събрали в историята на фамилията си Китай и България. Легендата Марин Върбанов, китайската му брачна половинка Сун Хуайкуей и синът им, художникът Феникс Върбанов, който живее в Париж, са събрани в арт план, проведен от дъщерята им и сестрата на Феникс – Боряна Сонг. Артистичната фамилия, към която гравитира софийската бохема през 60-те години, споделя обща пристрастеност към хубостта в живота, която развива в разнообразни направления.

В Китайския културен център
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР