Илюстрация Увеличаване Смаляване 20 - 22.07Rock on! Judas Priest с

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 20 - 22.07Rock on! Judas Priest с
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
20 - 22.07
Rock on! Judas Priest с всичките им шлагери в мултимедийно шоу (21 юли) и Iron Maiden в една извънредна вечер, отредена единствено за тях (22 юли), на второто издание на Hills of Rock. В първия ден на фестивала почитателите на тежкото звучене ще чуят шведската хеви метъл тайфа Sabaton (20 юли). Пловдив, Гребната база. Билети: 35 – 120 лева Още на https://hillsofrock.com

20 – 27.07
Burgas International Film Festival. Над 30 заглавия от страните от района на интернационалния кино фестивал в Бургас, измежду които пълнометражните " Безкрайната градина " (България) на Галин Стоев; " Синът на София " (Гърция) на Елени Псику, " Йева " (Армения) на Анахид Абад и други, както и и 8`’19 (България), чийто сценарист – писателят Георги Господинов, ще закрие фестивалната стратегия (26 юли от 19:00 ч. в Гранд хотел и СПА " Приморец " ). Още документални заглавия, късометражната селекция и съпътстващи събития. На лятна сцена " Охлюва ", Културен център " Морско казино " – Бургас, и остров Света Анастасия. Всичко на http://burgasfilmfest.com

21.07
Премиера на балета по музика на Микис Теодоракис " Зорба Гъркът ". Продукцията с присъединяване на Софийска опера и балет е с хореография, постановка и либрето Лорка Масине. Билети на лятна каса " Часовника " и в мрежата на Eventim. В Летен спектакъл - Бургас, от 21:00 ч.

21 – 27.07
Контролиран опит. Пето издание на фестивала 180° за музика, танц, спектакъл, архитектура и образни изкуства, чиито разкриване е с съоръжения на берлинския архитектурен колектив Popticum. В Гьоте-институт ще бъде изпълнен репертоар с произведения на Джон Адамс, Паул Фрик, Джон Кейдж и други Темата " Бъдеща податливост " ще сплоти на 26 юли композитора Мауро Хертиг (Швейцария) с музиканти от академията на франкфуртския Ensamble Modern, който показва класическа музика, основана от модерни създатели, от към този момент близо 40 години. За повторно посетител на 180° е немският пробен музикант Паул Фрик, който на 27 юли ще показа пърформънс с испанската танцьорка Бланка Нагуерол Рамирез от спектакъл " Пина Бауш ". Всички елементи на 180-degrees.org.

22 – 29.07
Кинодвор. Новият филм на режисьора Николай Волев " Извън пътя " (29.07, 21.30 ч.) и безконечната класика " Закуска в Тифани " (22 юли, 21.45 ч. и 28 юли, 21.30 ч.) с прожекции под намерено небе в компанията на вкусни коктейли. В кино G8. Билет кино + коктейл: 10 лева

до 23.08
Happy Hour. Всеки ден до края на август сред 13:00 и 14:00 ч. издателствo " Колибри " кани читателите си в своите две фирмени книжарници за продажба - 20% за всички издадени от него книги. София, ул. " Иван Вазов " 36 и Френски културен институт, пл. " Славейков " 3.

27.07 – 5.08
Варненски литературни дни. На седмицата, отредена на министър председатели на нови издания в морската столица. Издателство " Жанет 45 " кани Мария Донева с книгата й " Щастливи дни ", Събка Дякова-Чехович с " Любовта на разведената жена ", Весела Ножарова с " Въведение в българското модерно изкуство 1982 – 2015 ", Ирена Иванова с " Остайница ", Ангелина Александров с " 15 ангела на върха на пръста ми " и Лилия Йовнова с " Моментът преди порастване ". В книжарница " Сиела " ФКЦ, Малък арт салон на БНР, Градска художествена изложба.

22.07
Кампания. Всеки, който желае и може да донесе книга или списание без значение от тяхната възраст и приложимост, може да го направи в този ден във Варна. Целта е да се запълни запълни библиотека " Рапана " в уличната библиотека и зона за четене във Варна, която беше бързо разграбена. Варна, Морската градина.

20.07
Операта " Аида " от Верди с присъединяване на оркестъра, хора и балета на Държавна опера – Бургас, ще бъде показана по време на Бургаски музикални празници " Емил Чакъров ". Диригент е Иван Кожухаров. Билети на каса на Държавна опера - Бургас. В Летен спектакъл - Бургас, от 21:00 ч.

26 – 28.07
Wine Fest Burgas 2018. Над 35 български производители и вносители на виновност ще се показват със свои етикети на винения фестивал в Бургас. Възможност за пазаруване и на ръчно направени аксесоари, бисквити от лимец, сирена с трюфели, трюфели и бонбони с трюфели, както и екзотични пикатни сладка, пюрета и разядки. В зали 2, 3, 4 на Експозиционен център " Флора " в Морска градина, от 16:00 до 22:00 ч. Цена на билет 10 лева - включващ безвъзмездна дегустация по щандовете плюс подарък брандирана професионална дегустационна чаша.

23.07
Аделмо Форначари, или Zucchero, е прочут с прочут с шлагерите си Senza una Donna (Without a Woman), Il Volo, Baila (Sexy Thing), Occhi. Повлияният от блус, госпел, соул и рок звученето италиански музикант идва в Пловдив, с цел да ги извърши дружно с още доста други негови части. В Античния спектакъл, билети: 60, 80, 100 и 120 лева от мрежите на Ticketpro и Eventim.

24.07
Любовта към аржентинската музика събира музикантите Веско Ешкенази и Людмил Ангелов с оркестъра на операта в Пловдив, с цел да изпълнят творби от майсторите на аржентинското танго Астор Пиацола и Карлос Гардел, както и танго цикълът " Годишните времена на Буенос Айрес ". В Пловдив, Античен спектакъл, от 21:00 ч. Билети касата на операта и на Opera Open, мрежата на Eventim.

до 19.08
Спасените бойни флагове на Българската войска. В изложбата за първи път ще бъдат показани оригиналите на всички избавени бойни флагове на българските полкове, взели участие в Първата международна война и свалени от българските офицери и бойци, останали в заложничество, от дръжките знамената и с цел да не ги предадат във противников ръце. В Националния военноисторически музей.

До 8.09
Огледалце, огледалце, я кажи. В изложбата " Силуети в огледалото " кураторът Емил Чушев показва 15 огледала от XIX и XX век, събрани през последните 30 години от Франция, Италия и Австрия. Стилът е сецесион и барок, позлатата е с розово злато и майсторки направена дърворезба. Девет статуи на модерни създатели се оглеждат в тях. В изложба " Нюанс ".

Спасяването на децата от тайландската пещера
Дванадесет тайландски футболисти и 25-годишният им треньор са заседнали в пещерен комплекс покрай границата с Мианмар. Те оцеляват близо две седмици без храна и без да могат да плуват. Едночасовият документален филм преглежда от всички ъгли една от най-трудните избавителни интервенции, осъществени в историята на човечеството.
Премиера по Discovery Channel, 22 юли от 21.00 ч.

М e гаструктури: Лувърът в Абу Даби
Едночасовият документален филм влиза в плаващото на крайбрежията на Арабския (Персийския) залив фантастично архитектурно произведение – Лувърът в Абу Даби. Проектиран от известния проектант Жан Нувел, този въодушевен от арабския жанр музей е издигнат по модел на Лувъра в Париж и е дом на над 400 скъпи творби на изкуството, а солидният му железен купол, тежащ 7000 тона, е инженерен героизъм, който в никакъв случай до момента не е постиган.
Премиера по National Geographic, 21 юли от 21.55 ч.

Отворени рани I
Героинята на номинираната за пет награди " Оскар " Ейми Адамс - журналистката Камил Прийкър, се връща в родното градче, с цел да направи репортаж за убийствата на две девойки. Сериал от осем епизода по едноименния разказ на Джилиан Флин ( " Не казвай сбогом/Gone Girl " ) наблюдава опитa й да сглоби психологическия пъзел от своето минало, до момента в който вижда себе си в децата
Премиера по HBOGO и HBO 3, 22 юли от 21.00 ч.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР