Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група Оратница по

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 20.0910 години по-късноКонцерт на група Оратница по
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
20.09
10 години по-късно

Концерт на група " Оратница " по случай 10 години от сформирането им. Очаква се да прозвучат фолклорните части с техни авторски аранжименти и диджериду – запазена марка на тяхната група. Ще изпълнят и части от новия си албум. Гости музиканти са: Димитър Бакърджиев - бар. сакс, Денис Попстоев - алто сакс, Краси Желязков - тамбура, Пейо Пеев – гъдулка, Веселин Йовчев – китара, хорове " Космически гласове " и братя Митеви.
В " Маймунарника ", начало 18 ч., билет 20 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

21.09
Активна е нощта

" Нощно тичане " се провежда от 5km Run и ще се организира в разнообразни градове в България за основаване на по-добри и безвредни условия за спорт и тичане в тъмната част на денонощието. В Бургас и Пловдив е на 31 август, надлежно в Морската градина и на Гребния канал, в София е 21 септември в Южния парк от 20.30 ч., във Варна е последното тичане на 28 септември в Морската градина.
Пълна стратегия и регистрация на: www.5kmrun.bg

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

21-22.09
Фест без граници

Петото издание на Extreme Fest ще показа селекция от някои от най-популярните рискови спортове. Сред тях са скейтборд, ВМХ, скокове на батут, бънджи скокове, паркур и други Организаторите са планували и съпътстващи действия като съревнование с електрически скутери, каране на колички с дистанционно управление, учебно заведение по ролкови кънки за начинаещи, брейк денс уъркшоп за начинаещи и други
В Княжеската градина, от 19.30 ч.

21.09
Детски песни с мръсни текстове

Това е е мотото на концерта на Help Me Jones, с тях на сцената ще бъде и актрисата и певица Деница Даринова. Вокалистка на групата беше Андрония Попова–Рони, която умря през 2017 година след боледуване. На концерта в Mozei групата ще показа и новия си клип към песента " Витамин Сън " с режисьор Явор Веселинов.
В Mozei, вход 10 лева

22.09
Кота нула

По време на второто издание на Zero Waste базар " За природата с обич " ще бъде показан асортимент от артикули, които се явяват опция на пластмасовите движимости. Идеята на самодейността е да покаже какви са разновидностите човек да понижи пластмасата в всекидневието си и да заживее един по-природосъобразен метод на живот.
В Patches Blues Bar, от 17 ч.

22-30.09
Леден лъх

Мотото на Седмицата на скандинавското кино е " Биографиите ни ", а в границите на самодейността ще бъдат показани 13 кино лентата от Дания, Швеция, Норвегия, Литва и Финландия. Сред тях са " Ще те убия, в случай че ме напуснеш ", " Тайният живот на Вера " и " Да сънуваш Мураками ". Откриването на фестивала ще бъде на 22 септември с кино лентата " Приказка за Астрид " (за живота на шведската писателка Астрид Линдгрен).
В Дом на киното, от 19 ч., билети 8 лева

24-27.09
Fabric is Cool

Конкурс, част от COPIS - интернационалното ревю за щемпел и реклама, в който ще се основат пет екипа, във всеки по петима експерти (маркетинг, дизайн, копирайтинг, предпечат и печат). Целта им е за 3 дни да основат идея, дизайн, обръщение, да отпечатат и инсталират на място коледна акция за огромен бранд. Аудиторията, пред която се презентира крайният артикул, е от над 6000 бизнес гости на интернационалните изложби COPIS и TMT. Ще има и жури, което ще раздава награди, тази за първо място е 2500 лева
В " Интер експо център ", начало 10 ч., регистрация на: www.copi-s.com

25.09
Малки против огромни кулинари

По време на " Семейните кулинарни шампионати " тимът на родителите ще има опция да се изправи против от тима на децата, а задачата ще бъде приготвянето на вечеря. На финала всички ще хапнат дружно и ще бъде излъчен тимът победител. Събитието е уместно за деца над 5 години.
В " Малки приказки ", от 18.30 ч., цена: 35 лева за родител с дете с включени артикули и вечеря за двама

25-27.09
Поетика на Женския пазар

Поети, преводачи и културни мениджъри от няколко европейски страни и от България ще вземат участие в уъркшоп на Женския пазар - " Софийските метафори ". На 25 септември от 19.00 часа ще има поетично четене, отворено за гости, " Словакия и светът на поезията " с музикален акомпанимент от Петър Чухов и Иван Христов. А на 27-и в границите на два часа участниците в уоркшопа ще имат опция да показват пред софийската аудитория творбите, основани по време на поетичния пленер.
В изложба " Сердика ", ул. " Цар Самуил " 90 Б, вход свободен

26.09
Сетивна разходка оттатък думите

Поредицата " Сетивни градски пътувания " има за цел да покаже София от една нова и неподозирана позиция. Организаторите дават обещание да въвлекат в тях всички сетива на участниците - зрение, подушване, слух, усещане и усет. Разходките се организират на авансово избрани дати, а маршрутът е загадка. Организатори на самодейността са " Театър на сетивата София " и Институтът за проучване на тишината.
Предстоящите дати са: 26.09 от 18 ч. и 28.09 от 14 ч., билет: 60 лева Повече на: sensorytheatresofia.com

26.09
Разбираме ли се

По случай Европейския ден на езиците в музей " Земята и хората " ще се организира особено събитие, на което ще можете да разгледате 17 щанда на разнообразни страни. На тях представители на разнообразни културни центрове ще описват за музиката, природата, културното завещание и опциите за образование на съответните езици. Организаторите са планували още езикови игри с пъзели и рисунки, кръстословици, блиц викторини, примерни безвъзмездни уроци speak dating.
В музей " Земята и хората ", от 17 ч.

до 9.10
Old school

Изложба на фотографии на Мартин Младенов от зората на скейтборд културата в България. В края на 80-те, когато падат Берлинската стена и комунистическите държавни управления в Източна Европа, на най-неочакваното място — в подножието на Паметника на руската войска, фотографът Мартин Младенов се причислява към собствен съученик и група скейтъри и кънкьори с ексцентрично си за времето занимание. Тази субкултура се развива, макар че по времето на комунизма е съвсем невероятно да притежаваш какъвто и да е предмет, за който се счита, че символизира Запада.
В Gifted

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
ДОМАШНО КИНО

Between Two Ferns
Закари Найт " Зак " Галифанакис е чудесно познатият ни комичен облик от филми като " Ергенският запой " и " Път с преимущество ". Сега ще се смеем още повече с новия му план, разрастващ концепцията зад уеб поредицата Between Two Ferns - да влиза в ролята на водещ на токшоу, задаващ нелепи въпроси на звезди. Сериите прерастват във филм, в който Зак потегля на турне, с цел да си възвърне репутацията на интервюиращ, а до момента в който го прави, гледаме интервютата му с Матю Макконъхи, Дейвид Летерман, Питър Динклидж, Киану Рийвс, Бенедикт Къмбърбач и други, които, както можем да чакаме, не протичат напълно обикновено.
Премиера по Netflix, 20 септември

Времеви емигранти
Действието на норвежкия сериал се развива в близко бъдеще, където стартира да се случва нов феномен – ярки светкавици се появяват над океана и там се появяват хора от предишното. Те идват от три разнообразни столетия: Каменната епоха, времето на викингите и края на XIX век. Никой не схваща по какъв начин това е допустимо, а хората от предишното, наричани времеви имигранти, нямат спомен какво се е случило. Години по-късно Алфхилдр, която е от викингската ера, стартира работа с полицейски контрольор Ларс Хааланд като част от програмата за разпити на полицията.
Премиера по HBO и HBOGO

Abstract: The Art of Design
Втори сезон на документалната поредност, която показва по какъв начин едни от най-иновативните дизайнери – занаятчии, илюстратори, графични дизайнери, сценографи и други, замислят и извършват своите визии, и потвърждава, че дизайнът въздейства на всеки един аспект от живота ни.
Премиера по Netflix, 25 септември
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР