Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум Без страх събира на

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 19-21.04Смели архитектиАрхитектурният форум Без страх събира на
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
19-21.04
Смели архитекти

Архитектурният конгрес " Без боязън " събира на едно място архитектурни студиа с друг метод на работа, само че обединени от концепцията, че положителната архитектура изисква храброст. Ще се проведат лекции, полемики, а най-после ще има и празненство. Събитието се организира за втора година, тематиката за 2019 е " Без пари " - от архитектура с рециклирани материали, които я вършат икономична, до архитектурни здания, които се построяват про боно в услуга на обществото. Участват: E-Arch, I/O Architects, Deset Architects, Борислав Буров, L6 Studio и други
В Generator, начало 17 ч., вход свободен

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък 20.04
Байк и рън за Чепън

Състезанието за планинско тичане и колоездене " Байк и рън за Чепън " за седма година събира фенове на рисковите прекарвания, дейния метод на живот и природата. От най-високата й точка - връх Петровски кръст, на Чепън планина се открива невероятна гледка към Сърбия. Разходка из Драгоманското тресавище предлага редки типове птици, завръщащи се от своето зимно леговище в южни земи. Дисциплините за тичане са: 21 км и 42 км, колоездене XCM младежи и девойки 21 км, XCM 42 км, занимание 21 и 42 км. Един вагон на БДЖ ще транспортира изцяло гратис участниците от Централна гара София до крайграничния град.
В Драгоман, начало 9:30 ч., регистрация на: www.chepan.stenata.com

20.04
От старите плочи

По време на второто издание на Sofia Vinyl Fest ще можете да намерите плоча от обичаните си музиканти, пазарът е както за колекционери, по този начин и за фенове. Ще има и показване на грамофонна и сервизна техника, както и галерия на забележителни обложки на грамофонни плочи на джаз албуми от 50-60-те години на предишния век. Организатор е Club Terminal 1.

На Женския пазар, на тераса пред Art Gallery Serdica (ъгъла на ул. " Стефан Стамболов " и ул. " Лозенград " ), от 10 ч. до 18 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

20-21.04
Fika Interior Market

Специално за пролетния сезон на поправки и възобновяване Fika market идва със селекция от неща за интериора. Ще има както авторски артикули за дома, по този начин и движимости с история от особено курирания Flea market corner. Българските и задграничните марки, които ще бъдат показани, създават качествени артикули като килими, кашпи, текстил, керамика и други. По-големите мебели втора употреба, които няма по какъв начин да бъдат ситуирани на базара, ще бъдат показани със фотоси и подробна информация. Fika няма да мине без скандинавски печива и коктейли.

В " Спутник " от 11 ч.

20-21.04
Географски фестивал

За пета поредна година, само че този път в Стара Загора, ще се организира географски фестивал: презентации и лекции от пътешественици, интерактивни надпревари за възпитаници в брейнсторминг формат, географска викторина, изложения, тематични щандове с географски книги, атласи, сувенири и литература.
В Стара Загора от 10 ч., повече елементи на: www.geograf.bg

20.04
Let’s dance

Международната стратегия за актуален танц и пърформанс " Мигриращото тяло " продължава със спектакъла CLSTRS на хореографа Красен Кръстев, който работи в Швейцария, и образния актьор Кристофър Фюлман, Представлението е кулминационна точка на дългогодишните им занимания с жанра кабаре, комбиниран с проучване на обществените и половите идентичности.
В ДНК от 19:30 ч.

21.04
Центърът " Ботин "

Последен късмет да видите документалния филм на Карлус Саура " Ренцо Пиано: Архитектът на светлината ", част от програмата на Master of Art Film Festival. Основният роман е за построяването на центъра " Ботин " в Сантандер. Филмът разкрива връзките сред архитектурата и киното и демонстрира магията на гигантската постройка, която трансформира града вечно.
В " Одеон " от 18:30 ч., билети 8 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

21.04.
За пръв път пред миркофона

" Хора, които нормално не приказват пред хора " (People Who Usually Don’t Lecture) е интернационален формат, в който шестима души описват своите разнообразни, вълнуващи, вдъхновяващи, сложни, любопитни истории, които другояче няма по какъв начин и къде да бъдат чути. На първото издание в България ще чуете: Професорката, Тийнейджърката, Съдебният доктор, Глухата актриса, Емигрантът, Чужденецът. Техните истории носят капацитета да пречупят предубеждения и да насърчат смяна в обществото ни.
На сцената на Първо студио на БНР от 19:00 часа, билети и елементи на: www.pwudl.com

22.04
Пролетно разчистване

Любимата ни на всички Борисова градина има потребност от едно освежително разчистване преди откриването на сезона. По мотив Деня на земята Sofia Green Tours провеждат разчистване на парка, осигурявайки пликове за отпадък и ръкавици.
Среща на входа на метростанция " Стадион Васил Левски " от 18:30 ч.

22 и 24.04
Dolce vita

Двудневен кулинарен курс за подготвяне на четирите емблематични италиански десерта - каноли, шоколадово кепе, кантучини, тирамису. Канолите са хрупкави, цялостни с мек и гальовен крем от рикота с разнообразни добавки. Шоколадовото кепе съставлява мек кремообразен десерт с натоварен шоколадово-карамелен усет, обичаен за по-студените месеци. Кантучини с шоколад и бадеми вървят с еспресо, а тирамисуто е известно като краля на италианските десерти.
В Amuse Bouche oт 19:00 до 21:30 ч., цена: 90 лева

23.04
Помощ от природата

Преподавателят Стивън ле Комбер от Queen Mary University в Лондон ще опише за голите земекопи, дребни гризачи, които са забавни за биолозите - държат се като " обществени инсекти " с колонии от към 300 животни и една кралица. Почти не боледуват от рак и живеят над 30 години, макар че продължителността на живота на бозайник с техните размери би трябвало да е единствено две. Ле Комбер ще изясни по какъв начин те са свързани с фракталите и по какъв начин може да използван наученото от общественото държание на земекопите в медицината при отнасяне на човешки черепни контузии. Събитието е на британски език.

В клуб City Stage от 19 ч., билети 10 лева

24.04
За музиката

" За музиката " е формат за лекции и полемики, където ще научите нови неща отвън професионалния музикален език, само че и отвън в чисто любителската борба на усети. Всяка от срещите в тази серия дава друга вероятност, разнообразни са и музикалните столетия, задачата е да се очертаят историческият и културният подтекст. Водещ на срещите ще бъде музикологът Илия Граматиков, диригент, учител по история на музиката и артистичен шеф на фестивала pIANISSIMO, а в сряда негов посетител е философът Боян Манчев.
В театрална зала " Алма Алтер " на Софийския университет, 19 ч., вход свободен, детайлности на www.culturecenter-su.org

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
Историята за Бог с Морган Фрийман
Tрети сезон на поредицата (шест едночасови епизода), в която носителят на " Оскар " пътува до антични и модерни религиозни центрове, с цел да взе участие в смайващи културни церемонии, да чуе неповторими персонални истории и да се опита да открие по какъв метод другите религии оформят персоналния ни живот.
Премиера по National Georgraphic, 21 април от 21:55 ч.

Chambers
Новият сериал споделя за млада жена от Аризона с таман трансплантирано сърце, която е превзета от желанието да разбере всичко за донора си. Колкото повече се приближава до мистерията към неочакваната му гибел обаче, толкоз повече стартира да се държи като него. Сериалът е с присъединяване на Ума Търман (разработен от цифровото й студио Super Deluxe), Сиван Алира Роуз, Тони Голдуин, Лилия Рейд и други
Премиера по Netflix, 26 април

Деянието
Шокиращи и невероятни истории за действителни закононарушения в новия сериал-антология на HBO. Първият му сезон наблюдава тази на Джипси Роуз Бланчард – млада жена от Мисури, която се пробва да избяга от свръхвластната си майка и живееща цялостен живот със знанието, че е съществено болна от рак, мускулна дистрофия, епилепсия, а в действителност в никакъв случай не е била.
Премиера по HBO 3; 21 април от 22:00 ч., 22 април от 19:10 ч.; 27 април от 17:45 ч.; HBO, 23 април 19:10 ч.; HBO 2, 24 април от 18:05 ч.

Street Food
Нова документална поредност, чийто главен воин е уличната храна и хората, които я подготвят, в Тайланд, Индия, Тайван, Япония, Южна Корея, Сингапур, Индонезия, Филипините и Виетнам. От основателите на Chef`s Table.
Премиера по Netflix, 26 април
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР