Илюстрация Увеличаване Смаляване 18.01Дързост и красотаПроектът Art and Culture Today

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 18.01Дързост и красотаПроектът Art and Culture Today
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
18.01
Дързост и хубост


Проектът Art and Culture Today провежда две поредни лекции, отдадени на най-дръзките творби и акции на актуалното изкуство. Първата от тях ще се организира на 18 януари, а втората на 8 февруари. Организаторите не разкриват повече детайлности, само че споделят, че кодът за събитието е " Смислени провокации и положително въодушевление ". Лектори ще бъдат изкуствоведите Радослав Механджийски и Теодора Константинова.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В Дом на киното, от 16 ч., вход 10 лева за всички и 8 лева за възпитаници, студенти и пенсионери.
Входът за хора в неравностойно състояние е безвъзмезден.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

18.01
Пеещата барманка


Иво Димчев ще вземе присъединяване в следващото събитие, носещо името " Пеещата барманка ". Форматът се организира в бар-галерия " Мозей ", а по време на концерта Димчев ще извършва свои песни, до момента в който сипва напитки на своите фенове. След всеки три поръчки актьорът ще изпява по едно парче, а на бара всеки ще може да поръча вода, чай, кафе, безалкохолни и алкохолни питиета.

В Mozei, oт 20.00 ч., вход 10 лева

18-19.01
Да си оближеш пръстите


По време на курса, отдаден на италианските десерти, проведен от Amuse Bouche Culinary School, всеки участник ще има опцията да научи по какъв начин се подготвят четири известни сладкиша. Това са: каноли, шоколадово кепе, кантучини с шоколад и бадеми и тирамису. Курсът ще се организира в границите на два поредни дни през уикенда, а инструктор ще бъде Катерина Рангелова от Sugarmouse.

В Amuse Bouche Culinary School, от 16.00 ч., цена: 90 лева

18-19.01
Горчиво


Sofia Wedding Expo ще се организира в Sofia Hotel Balkan, а на него експерти от сектора и бъдещи младоженци ще могат да се срещнат с предложенията на над петдесет изложители. Сред тях са кетъринг компании, бутици за цветя, фешън къщи, представители на марки бижута, разнообразни аксесоари за украса на женитба, както и фотостудиа.

В Sofia Hotel Balkan, от 11 ч.

19.01
SOS Коала


Благотворителният базар " SOS Коала " има за цел да набере средства за оправянето с провалите, нанесени след пожарите в Австралия. В рамките на събитието ще имате опция да купите облекла, бижута, ръчно направени артикули, обувки и козметика. Организаторите ще предложат и сурови десерти, работилница за танци, полемика за нулевия боклук, уъркшоп по веган сладкиши, изобразяване с къна и изобразяване върху текстил. След 19 ч. ще има и музика онлайн.

В зала за събития " В парка ", от 15.30 ч.

20.01
Моцарт в зала " България "


Софийската филхармония провежда концерт, озаглавен " Вечер с музиката на Моцарт ". Програмата включва квинтет за кларинет и струнен квартет, квартет за флейта и струнни, както и Андре Жоливе - сонатина за флейта и кларинет. Солисти на концерта ще бъдат Мила Цанкова - флейта, Мартин Илиев - кларинет, Наталия Тодорова - цигулка, Елена Ганова - цигулка, Ани Цветкова - виола, Христо Иванов - виолончело.

В зала " България ", от 19 ч., билети: 12 лева

21.01
В света на динозаврите


Ratio взаимно с Националния природонаучен музей към Българска академия на науките провеждат особено събитие, отдадено на динозаврите. В рамките на вечерта те ще се опитат да отговорят на въпроси като: до каква степен действителна е визията ни за динозаврите, построена от книги и филми, по кое време и по какъв начин някои от тях са се трансформирали в колоси и какво в действителност е довело до изгубването. Лектор ще бъде младият палеонтолог Владимир Николов, а по време на събитието ще бъде показана и книгата " Възход и проваляне на динозаврите " на Стив Брусати.

В City Stage, от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

21.01.
Миленита онлайн


Бар " Петък " провежда акустичен концерт на Миленита. Феновете на певицата следва да чуят някои от най-популярните й части, към този момент трансформирали се в шлагери, както и най-новите й песни като " Брак ". Приятна изненада е, че входът е свободен.

В бар " Петък ", от 20 ч.

22.01.
История за смяна


Обучението " Storytelling за смяна " ще се опита да отговори на въпросите: по какъв начин да намерим своята неповторима история, по какъв начин да бъдем чути, по какъв начин да я разкажем вълнуващо и неподражаемо. Събитието включва теоретична част и просветителна игра, а също така ще бъдат прегледани и тематиките за обществените медии и активизма. Лектор на образованието ще бъде Виолета Керемидчиева от организация Epic Sofia.

В Rainbow Hub, ул. " Любен Каравелов " 24, от 18.30 ч.

22.01
18% сиво


Предстои предпремиерата на кино лентата по едноименния разказ на Захари Карабашлиев " 18% сиво ". Лентата е интернационална копродукция сред България, Англия, Германия, Северна Македония, Сърбия, Белгия, Унгария. Режисьор на плана е Виктор Чучков-син, а в функциите се изявяват Рушен Видинлиев (интервю с него на стр. 71), Доля Гавански, Рон Кук, Йокей Емерс, Борис ван Северен, Норман Боуман, Сузане Вюст, Орландо Сийл, Маделин Канон, Самуел Финци.

В Cine Grand Park Centre, от 19.30 ч.

22.01
Продължението: Да оцелееш като родител


Блогърките от " Майко блага " Елисавета Белобрадова и Красимира Хажииванова ще показват пред аудитория новата си книга " Да оцелееш като родител 2 ", която съдържа нови 37 истории. По време на събитието с изключение на четене на разказите ще има и специфична игра, която уредниците към момента пазят в загадка.

В City Stage, от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

23.01
Океан от пластамаса


Втората прожекция от поредицата " Киноточка " е на документалния филм " Океан от пластмаса ", селектиран за събитието от каталога на American Film Showcase. Филмът е от 2017 година, основан от група обществени бизнесмени, учени, природозащитници и публицисти, които изследват положението на международния океан и разкриват тревожни наблюдения. Заснемат се световните резултати от замърсяването и се търсят работещи технологии и новаторски решения. Във кино лентата се приказва и за това какво може всеки от нас да направи, с цел да имаме по-чист океан.

В някогашния цех " Витоша ", на 3 етаж, от 19.30 ч., вход свободен, повече информация на: Kinotochka

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Авеню 5

40 години в бъдещето Слънчевата система е налична за всеки. Космическият круизен транспортен съд " Пето Авеню " извежда туристи, а неговият капитан Райън Кларк (Хю Лори) е вежлив, видимо убеден, балансиран и хубав. Той е индивидът, който желаете да командва по време на рецесия. Каквато и става... Комедийният сериал е дело на сценариста и продуцент Армандо Янучи (създателя на " Вице " ).
Премиера по HBO GO и HBO, 20.01 от 22:00 ч.

В дивата пустота с Беър Грилс

В тези 10 едночасови епизода експертът по оцеляване Беър Грилс се завръща в дивото – този път със везди на Холивуд като супергероите на Марвел и награждавани водещи (Алекс Хонълд, Арми Хамър, Бри Ларсън, Кара Делевин, Чанинг Тейтъм, Дейв Батиста, Закари Куинто и др). Всяка седмица една известно лице ще поема към пустошта с него
през някои от най-опасните и рискови места на планетата.
Премиера по National Geographics, 19 януари от 22:00 ч.

Sex Education

Втори сезон на английската комедийна тийнейджърска драма, която се концентрира върху група младежи, опитващи се да се ориентират в секса и връзките, както и в личната си еднаквост. Темите табу отсъстват и в новите 8 епизода, проследяващи развоя на половото обучение в локалното учебно заведение и новите обстановки, в които попадат основния воин Отис и неговата майка секс-терапевт.
Премиера по Netflix, 17 януари
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР