Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 14-27.10Завръщане в бъдещетоИнтерактивна изложба, по време на
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
14-27.10
Завръщане в бъдещето


Интерактивна галерия, по време на която посетителите могат да опознаят 10 типа роботи. Всеки от тях има лично предопределение: Thespian е усвоил човешките страсти и може да беседва с публиката, Promobot е персонален помощник, Hero Mirror разрешава да бъде определен воин, който да се появи в действителни размери, iPAL - детегледачката на китайските фамилии, Alpha е роботът гимнастик и други Изложбата ще бъде отворена всеки ден сред 12.00 и 20.00 ч.
В " Сердика център "

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 18-19.10
Като античните


Националният исторически музей показва събитие, отдадено на " Приключенията на античния свят ". То е предопределено за деца от 1-ви до 7-ми клас, учители, родители и всички фенове на историята. В рамките на два дни те ще научат за тайните на йероглифите, хубостта на древноегипетските царици, римската мода, антични прически. Ще бъде отделено внимание и на римски настолни игри, древногръцката митология и изкуство.

Детски музейно-образователен център към НИМ, от 11 ч.

19.10
Музика за най-малките


" Музиката на гората " е предопределена за деца от 0 до 5 година и техните фамилии. Гостите ще бъдат настанени на възглавници, а репертоарът на Надежда Кондаклиева и Камерен отбор " Силуети " включва подбрани пиеси от класическия репертоар.
В City Mark Art Center, от 11 ч., индивидуален билет - 9 лева, родител с дете - 13 лева, семейство - 20 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

19.10
От Страната на изгряващото слънце


Денят на японските бойни изкуства и културни обичаи тази година ще стартира за първи път с шествие " Микоши ", което потегля от централния вход на НДК. През останалата част от деня ще можете да видите демонстрации по сумо, айкидо, джудо, кендо и други Ще можете да присъствате и на ревю на кимона или да участвате в работилница за японски изкуства, включваща оригами, хайга, хайку, икебана и други
Фонтаните пред НДК, от 10 ч.

19.10
Нов парк в София


ВСУ " Любен Каравелов " отваря част от своя двор за гости. Заедно с " Гората.бг " следва залесяването на пространството с 555 дръвчета, шубраци и цветя. Организаторите са обезпечили дърветата, както и нужни принадлежности и приканват всички деца също да се включат.
ВСУ " Любен Каравелов " - София, от 10.30 ч.

19.10
В кръга " Мисъл "


По време на литературната разходка " По стъпките на кръга " Мисъл " всички искащи ще могат да прегледат здания и монументи, свързани с историята на литературната група. Организаторите ще дадат информация, обвързвана с четиримата членове - по какъв начин се срещат, какви са връзките им с техните съвременници, както и по какъв начин се развива техният професионален и персонален път. Продължителността на разходката ще бъде към час и половина.
Тръгване от паметника на Алеко Константинов в 11 ч.

20.10
Властелинът на перото


Филмът " Толкин " е концентриран върху ранните години на писателя Дж. Р. Р. Толкин. В основната роля е Никълъс Холт, а фенът наблюдава детството на писателя, образуването на на литературно-артистичен кръг и конфликта му с Първата международна война. Наследниците на Толкин не се съгласяват да вземат участие в нито един биографичен план, обвързван с наследството на писателя, все пак основателите на кино лентата споделят, че в него са присъединили действителни обстоятелства, както и художествени измислици. Режисьор на кино лентата е Доме Карукоски.
В Дом на киното, от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

20.10
Три октави онлайн


Оперната певица Сара Брайтман се завръща за своето второ присъединяване у нас. Концертът е част от международното й турне, по време на което тя показва своя финален албум HYMN. В рамките на турнето си Брайтман ще изнесе 125 концерта на три континента.

В НДК, от 19 ч., билети: от 70 до 150 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

22.10
По Шекспир


Премиера в Младежкия спектакъл " Николай Бинев " на класическия театър от Уилям Шекспир " Ромео и Жулиета ". Преводът на текста е на Валери Петров, режисьор е Анастасия Събева, сценограф - Ада Паунова. Композитор на музиката към постановката е Добромир Кисьов, а хореограф е Александър Манджуков. В функциите Августина-Калина Петкова, Ахмед Юмер, Боян Арсов, Кремена Деянова, Койна Русева, Николай Владимиров и други

Младежкия спектакъл " Николай Бинев ", от 19 ч.

23-25.10
Шапки долу


По време на курса " Направи си шапка самичък " всеки искащ ще може да си създаде две шапки - една сламена и една зимна филцова или лятна панамена. Курсът е с дълготрайност 3 дни и се води от двама преподаватели: Георги Сардарев в частта му за образуване на шапката върху шаблон и от Ирина Сардарева в частта за довършителните работи.
В Къща на шапките, от 18 ч., цена на курса - 350 лева

24.10
Рап легенда онлайн


Американският рапър XZIBIT ще гостува в София в клуб Music Jam, където ще показа някои от най-популярните си осъществявания пред българска аудитория. Рапърът ще дойде със собствен антураж, който ще подгрее присъединяване му.

В клуб Music Jam, от 22 ч., билети: 30-45 лева

25-27.10
За ценители


В рамките на три дни Whiskey fest Sofia ще показа селекция от уиски напитки от целия свят. Това е е най-мащабното сходно събитие в Централна и Източна Европа. Организаторите са планували майсторски класове, както и специфична лекция от Фрейзър Кембъл, световен представител на гамата от скоч уиски на алкохолния колос " Бакарди ". Всеки клиент ще може да взе участие и в обичайна за феста игра с награди.

Sofia Event Center, от 17 ч., билети: 30-45 лева, цялостната стратегия на:
www.whiskeyfestsofia.bg

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домашно кино

The Laundromat. Освен The Irishman на Мартин Скорсезе и пълнометражното продължение на сериала Breaking Bad, тази есен носи още един предстоящ филм, който потегля по стрийминг платформите. The Laundromat на Стивън Содърсбърг, който направи премиера на фестивала във Венеция, е с присъединяване на извънредно разнороден актьорски състав: Гари Олдман, Мерил Стрийп, Антонио Бандерас, Дейвид Шуимър. Матиас Схунаартс, Шарън Стоун. Сюжетът на кино лентата е въодушевен от разкритията от 2015 година за офшорните компании в Панама и заплетените схеми към тях за избягването на налози. В Netflix от 18 октомври.

Катедрала " Нотър-Дам: Битка с огъня ". Документален филм наблюдава по какъв начин френските органи на реда се оправят с инцидентния пожар, обхванал катедралата в Париж в деня на 15 април тази година. По National Geographic в събота от 19 октомври от 20 ч. и в неделя от 12 ч.

Спайдър-мен: В Спайди-вселената. Последният досега филм за супергерой на Марвел е първият, който е изцял анимиран откогато историята му влезе в киното. Стиловият завой се оказа сполучлив: предходната година филмът завоюва 375,5 млн. $ при 90 млн. бюджет. В HBO от 20 октомври.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР