Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 11 – 14.06В чест на КундераПо случай
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
11 – 14.06
В чест на Кундера

По случай 90-годишния празник на писателя Милан Кундера ще се проведат поредност от събития. В програмата са включени полемики и филми, чийто сценарист е самият Кундера. Сред тях са " Аз, печалният господ " и " Шегата ". Милан Кундера е роден на 1 април 1929 година, създател е на есета, пиеси, сборници с разкази и лирика, живее във Франция и написа на френски.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В Чешкия център, София, от 19 ч.

13 - 16.06
Висока летва

Световната купа по прескачане на трудности е най-важното събитие в календара на българския конен спорт. То ще се организира в конната база " Ген. Крум Лекарски " в Божурище, а в него ще вземат присъединяване над 230 коня от 10 страни. Конете ще се състезават в 22 тествания в границите на четири дни. Сред тестванията се откроява самостоятелният приз при мъжете Grand Prix Seewines, който ще е подготовка и за Европейското състезание в Ротердам тази година.

В конна база " Ген. Крум Лекарски " в Божурище от 8:30 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

14 - 16.06
София – център на Балканите

Тази година мястото за осъществяване на балканския фестивал на София е Kino & Bar Cabana, наоколо до НДК. Събитието ще продължи три дни, а в него са включени театрални представления, музикални, занимателни и просветителни ателиета. Най-ярко в програмата се открояват три огромни концерта: на 14 юни на сцената ще излязат " Танос Ставридис квартет " - Гърция, " Теодосий Спасов джаз квинтет " със специфичен посетител Мирослава Кацарова и " Тони Китановски трио " от Северна Македония, 15 юни е непокътнат за квинтета на Хилда Казасян, а на 16-и сте поканени да чуете онлайн група " Акага ".

В Kino & Bar Cabana, занимания за деца от 10 до 17 ч., концерти от 19:30 или 20 ч.

14 - 16.06
Радио в парка

Българското национално радио ще показа своя селекция от български музиканти, които ще станат част от " Радио парк фест ". Той ще се организира на огромната поляна в Южния парк и в него ще се включат Миленита, Орлин Павлов, Jeremy?, " Остава ", Marte В Kino & Bar Cabana n Roberto, DJ Desy и доста други.

На Голямата поляна в Южния парк от 10 ч.

15.06
Лятото горещо

Темата на третото издание на Women`s Expo е " Горещо лято ". Целта на форума е да покаже селекция от артикули, свързани с летните дни. Организаторите са подбрали 40 изложители от разнообразни сфери, измежду тях са ръчно направени бижута, артикули за здраве и хубост, дамски и детски облекла и аксесоари. Всички те ще бъдат на промоционални цени.

Зала Универсиада, от 10 ч.

15.06
Татко и аз

Националният военноисторически музей провежда особено събитие, отдадено на деня на бащата. Организаторите са подготвили игри, награди и разнообразни атракции, измежду които са: съвременни коли, военни машини, колела, лятна читалня, програмиране на роботи, скачане на матрак, скаутски лагер навън, разнообразни логичен задания, мини футбол, национални танци, култивиране на метал и дърво. Входът е свободен, а на събитието са добре пристигнали и всички майки.

Във Военноисторически музей, от 10 ч.

15.06
От Изтока с обич

Борисовата градина ще се трансформира в сцена на третия фестивал " Магията на Изтока ". Фестивалът е под патронажа на индонезийското посолство в България и ще се организира с поддръжката на още 15 дипломатически представителства, измежду които тези само че Виетнам, Обединени Арабски емирства, Република Корея, Саудитска Арабия, Тайланд, Филипини и Япония. В рамките на фестивала ще се можете да видите танци, театрални и музикални осъществявания, както и демонстрации на бойни изкуства. Около шатрата на всяка страна ще има щанд със сувенири, дарове, храни и творби на изкуството. Средствата, събрани от събитието, ще отидат в поддръжка на фондация " За нашите деца ".

В Борисова градина, сцена " Лятна сцена ", от 10 ч.

15.06
Ratio пролет
Форумът за известна просвета Ratio се завръща със своето пролетно издание. Този път в програмата са включени три съществени тематики, създадени от задгранични лектори. Проф. Матю Коб ще се опита да отговори на въпроса " Къде са извънземните ", доктор Кери Бренър ще опише повече за мощните суперлазери и за тяхната приложимост на процедура, проф. Шийна Крукшанк пък ще създаде тематиката за микробиома и значимостта му за здравето ни.

Sofia Event Center, от 10 ч., билети: 10 - 50 лева

15-16.06
Кожата, в която пребивавам

Sofia Tattoo Fest 2019 ще събере на едно място български и интернационалните татуисти, които ще покажат своето изкуство, както и друг техники, които употребяват. В рамките на фестивала ще се проведат още разнообразни тату състезания, стратегия с шоу актьори и изобразяване онлайн и Body art.

Зала " Универсиада ", от 10 ч., билети: 8-12 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

18.06
България на колело

Проектът от " Б до Я " гостува в " Клуб на пътешественика ". В рамките на вечерта ще можете да научите повече за приключението с колела из България на двама дилетанти, които съумяват да изминат 1900 км. Целта им е да покажат красивата страна на устойчивия туризъм в България, да опишат за нови и непознати места из страната.

В " Клуб на пътешественика ", от 19:30 ч.

18.06

Кето в кухнята

Кето диетата печели от ден на ден почитатели в България, тя е високомазнинно, умерено на белтъчини и доста ниско на въглехидрати хранене. По време на курса " Кето печива и сладки с Андреа Маронян " ще научите по какъв начин да приготвяте пица с кокосово брашно, бейгъли с бадемово брашно, къпкейкс с маскарпоне, шоколад и малини и бонбони с фъстъчено масло, черен шоколад и сол. Водещата на курса е приключила кулинарно учебно заведение в Париж.

В Yummy Cooking, от 18:30 ч., цена: 70 лева

20.06
Романтично лято

Софийската филхармония, Музикантът на годината маестро Найден Тодоров и Яна Дешкова - цигулка, показват огромните симфонии на XX век. В програмата са включени: Ерих Корнголд – Концерт за цигулка и оркестър, и Дмитрий Шостакович – Симфония 10. Събитието е част от Международния фестивал " Софийски музикални седмици ".

Зала " България ", oт 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Домащно кино

Еуфория
Новият сериал на HBO наблюдава група възпитаници в гимназията, които се пробват да се оправят с любовта и другарството в свят, изпълнен с опиати, секс, остарели контузии и обществени медии. В центъра на сериала е 17-годишната Рю Бенет (актрисата и певица Зендая) – наркозависима, таман изписана от клиника, която се пробва да си показа живота си без опиатите.
Премиера, HBO, 17 юни от 22:00 ч., 19 юни от 23:50 ч.; HBO 2, 20 юни от 19:00 ч.; HBO3, 23 юни от 20:00 ч.

Последната борба на Хитлер
National Geographics посвещава част от месец юни на 75-годишнината от Десанта в Нормандия. Шестте едночасови серии от поредицата стартират от 6 юни 1944 година - съдружниците най-накрая изпращат войски в Нормандия, с цел да отворят западния фронт. Въпреки първичната изненада от десанта и напредването на войските на съдружниците лоялното нацистко население и войски са решени да създадат непробиваем обръч към градовете, селата и укрепленията на окупирана Европа, с цел да бранят Третия райх...
Премиера по National Geographics, 20 юни от 22:55 ч.

Murder Mystery
Адам Сандлър се завръща в Netflix с четвъртия си извънреден филм за стрийминг платформата и в партньорство с Дженифър Анистън (с която последно бяха дружно на екран през 2011 г.). Двамата влизат в функциите на съпрузите Ник и Одри, решили да освежат малко брака си, като потеглят на странствуване из Европа. Една вечер инцидентно се оказват на яхтата на милиардера Малкълм Куинс, който след няколко дни е погубен, а те се трансформират в съществени обвинени.
Премиера по Netflix, 12 юни

Испанската принцеса
Драматичният сериал в осем елементи наблюдава историята на Катерина Арагонска – младата принцеса на Испания, обещана за брачна половинка на британския крал от дете. Когато обаче брачният партньор й принц Артър ненадейно умира, тронът се трансформира в мираж. Катерина твърди, че бракът не е употребяван и може да се омъжи за новия престолонаследник – принц Хари, който един ден ще се превърни в крал Хенри VIII.
Премиера по HBO, 18 юни от 21:00 ч.; 19 юни от 18:10 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР