Илюстрация Увеличаване Смаляване 10-11.05Wine o’clockDiscover Vino World е изложение за

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 10-11.05Wine o’clockDiscover Vino World е изложение за
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
10-11.05
Wine o’clock

Discover Vino World е ревю за виновност от целия свят, включва дегустация на над 500 виновност от всички винарски райони. Разнообразни са и ценовите категории и стилове. Ценители, познавачи и фенове на виното ще имат шанса да се срещнат персонално с вносители и производители, както и да чуят историите зад всяко вино.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък В НДК, зала 6, от 15 ч., вход за 1 ден 15 лева, за два дни 24 лева

10-12.05

Спици и бодли

За четвърти път ще се организира надпреварата по планинско колоездене и тичане " Спици и бодли ". В петък вечер има затопляне с палатков лагер и лятно кино, в събота ще има музикална сцена, акройога, градина с хамаци и конна езда. Две са трасетата за колоездачи - късо (37 км) и дълго (47 км). За бегачите форматът е щафетно планинско тичане по трасе с общо разстояние 37 км, само че тази година се прави класиране и за самостоятелно изминаване на трасето.

В Казанлък, билет (колоездене и бягане) - до 10 май - 37 лева, щафетно тичане - 60 лева,
билети на място - 47 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

11.05

Тенорът

Хосе Карерас, прочут като най-великия испански тенор през днешния ден, ще изнесе последния си концерт в София. Организаторите споделят, че след него той повече няма да се върне на сцена на Балканите. В шоуто ще вземат участие над 120 души. Диригент на бенефисния концерт на Хосе Карерас ще бъде Давид Хименес.

В зала " Арена Амеец ", начало 20 ч., билети от 50 лева до 180 лева

11-12.05

Десертите на баба

Двудневният курс " Десертите на баба " има за цел да върне искащите кулинари запалянковци обратно във времето, когато не ядяхме тирамису и френски макарони, а сладостен колбас и курабийки. Класовете са с дълготрайност два часа, разпределени в два поредни дни, а по време на курса водещата Катерина Рангелова-Sugarmouse ще показа предписания още за агнеси, прасковки, домакински течен шоколад и за десерта с няколко имена - " Жадната монахиня ".

В Amuse Bouche Culinary School, 11 - 13 ч., 90 лева

11-25.05

Турове на квадрат

" Квадрат 500 " провежда тематични турове, водени от експерти от галерията. В рамките на 50 минути всеки искащ ще може да се запознае в по-големи елементи с част от експозицията на галерията. На 11 май турът ще бъде отдаден на Владимир Димитров-Майстора и Стоян Венев – двама художници от Кюстендил, а на 25 май посетителите ще могат да схванат повече за Хималаите през погледа на Николай Рьорих. Имайте поради, че обиколките се организират с авансово записване.

Национална изложба " Квадрат 500 ", билети 12 лева

11-12.05
Пролетен битак

По време на идното издание на Bitaka още веднъж ще може да предложите за продажба свои непокътнати облекла и движимости или пък да разгледате стоките, предоставени от други участници. Всеки може да се запише и да се раздели със свои използвани движимости, само че в положително положение, като по този метод им вдъхне нов живот. Идеята на самодейността е обвързвана и с опазването на околната среда и оптималната приложимост разнообразни артикули.

В някогашния " ХлеБар " на ул. " Оборище " 14 от 10 до 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

11.05
Миграция в зоопарка

По мотив Световния ден на мигриращите птици зоологическата градина провежда особено събитие. В главния фокус ще бъде египетският лешояд, прочут като чистача на природата, само че ще можете да се запознаете от близко и с живота на царския орел и щъркела. В рамките на самодейността ще се проведат три събития: " Баба, дядо и внуче " - лекционен курс за възрастни и бебета, " Миля за египетския лешояд " - предизвикателство за родители и деца и отворена лекция за всички гости. На място ще има и батут, който ще се опита да пресъздаде чувството от летенето, а всеки ще може да получи фотография подарък от полета си.

В Софийския зоопарк от 10:30 ч.

12.05

Здрав дух, крепко тяло

Тази година " Фамилатлон " ще се организира на огромната поляна в Южния парк. Основен акцент в програмата ще бъде " Панаир на опциите ", като в границите на неделния ден фамилиите ще имат опция да изберат занимания, предлагани от 50 спортни клуба, детски работилници и организации. " Малката Европа " ще трансформира някои от алеите в парка в страни, които фамилиите ще могат да открият благодарение на специфични означения. За всяка от включените страни ще има повече информация, обичайни храни и игри. Децата от 2 до 6 години ще имат опция да вземат участие в играта с награди " Малък велопоход ".

В Южния парк от 10 ч.

12.05

Пролетно залесяване

Благотворителната организация I can too ще организира пролетното си залесяване тази неделя. То е част от самодейността " Засади дърво, помогни на дете ". За да се включите, е належащо да заявите авансово присъединяване си на уеб страницата на организацията, а целесъобразната стойност на дарението е 21 лева I can too е посветила напъните си на това да обезпечи по-добро качество на живот на деца със специфични потребности.

В Sofia Tech Park, 10 - 15 ч.

15.05

10 години клубна музика

По случай десетгодишния си рожден ден Sofia Live Club провеждат концерт на поп изпълнителя Любо Киров. Освен него на сцената ще бъдат Живко Петров на клавиши,
Ангел Дюгеров на китара, Калин Вельов на барабани и перкусии и други

В Sofia Live Club, начало 21 ч., предварителни билети 20 лева, на място в деня на концерта 25 лева

16.05

Уебър суперзвезда

The best of Andrew Lloyd Webber e известен по целия свят мюзикъл, който
за пръв път ще бъде показан в България. Събрани са емблематични елементи от творчеството на композитора на мюзикъли - " Котките ", " Фантомът на операта ", " Евита ", " Исус Христос Суперзвезда ". Освен известните реализатори Ингве Гасой Ромдал от Норвегия, Саша Кребс от Германия, Шарлоте Хайнке също от Германия, Беатрикс Райтерер от Италия и Люси Дяковска от България се причисляват и Софийската и Плевенската филхармония.

В зала 1 на НДК от 20 ч., билети от 40 лева до 100 лева

До 31.05

Баухаус имагиниста

Изложбата " Баухаус имагиниста " сплотява хрумвания, проучвания и документи във връзка стогодишнината от основаването на школата. Артистът Лука Фрай създава конструкция сред статуя и изложбена архитектура, която се трансформира в пространството за изложбата. Централно място заема и компютърен терминал, на който посетителите могат да прегледат журнала на " Баухаус имагиниста ", сами да си разпечатат текстове и изображения и да ги вземат за у дома. Предвидена е паралелна кино стратегия, а на 11 май - и уъркшоп за деца сред 6 и 12 години, проведен от " Детска архитектурна работилница ".

В Гьоте-институт

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване

Дълбоката страна
Вторият сезон на шпионския трилър ни потапя още по-дълбоко в мътните води и политическия свят на " дълбоката страна ", среща ни с нови персонажи и нови територии, измежду които Мали и пейзажа на пустинята Сахара, земя на туарегите. Този път вниманието е ориентирано към субсахарска Африка и опита да разграбят естествените ѝ запаси. Това е първата мръсна война за чиста сила.
Премиера по FOX, 13 май 22:00 ч.

The Society
След като се разсънват след един естествен ден, младежите от няколко богати фамилии, откриват, че всички възрастни и деца са изчезнали. Всъщност те са тайнствено пренесени в съвършен еквивалент на своя град. Новата антиутопична тийнейджърска драма наблюдава новия им живот – без рестриктивните мерки и разпоредбите на родителите, в който обаче се настанява хаосът и разделянето. Нещо като модерна версия на " Повелителят на мухите ".
Премиера по Netflix

Убивайки Ийв II
Втори сезон на сериала, в който Сандра Оу и Джоди Комер още веднъж се превъплъщават в агентката на М16 Ийв и наемната килърка умопобъркан Виланел. Този роман за две вманиачени една в друга дами, свързани от грубо действие, е удължен незабавно след събитията от финалния епизод на първи сезон – Виланел е изчезнала, а Ийв е в потрес и няма визия дали дамата, която е намушкала, е жива или мъртва.
Премиера по HBO

Историята за Бог с Морган Фрийман: Смъртни грехове
Нов епизод от поредицата, в който Морган Фрийман пътува по света, с цел да изследва по какъв начин другите религии се опълчват на прегрешението – влиза в локална индуистка общественост в Обединеното кралство, пътува до Виетнам до пандиза " Ханой Хилтън ".
Премиера по National Geographic, 12 май от 21:55 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР