Илюстрация Увеличаване Смаляване 1.11Стенли се завръщаСтанислав Сланев-Стенли, когото по-възрастните свързват

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 1.11Стенли се завръщаСтанислав Сланев-Стенли, когото по-възрастните свързват
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
1.11
Стенли се завръща

Станислав Сланев-Стенли, който по-възрастните свързват с групите " Тангра " и " Спринт ", ще показа онлайн пред аудитория първия си план от 17 години насам. Той носи името " Чужди тела ", а с изключение на песни от новия си албум артистът ще извърши и някои от старите си шлагери, измежду които са " Обсебен ", " Пътят към храма ", " Да летим над града ". Заедно с него на сцената ще се качат и Димитър Ковачев-Фънки, Станислав Вълчев, Николай Николаев.
В Music Jam Club, от 20 ч., билети: от 20 до 30 лева

1.11
Дворците на народа

Премиера на кино лентата на Борис Мисирков и Георги Богданов " Дворците на народа ". Представен е на 20 кинофестивала в целия свят, както и по водещи международни малките екрани: BBC-Великбритания, NHK-Япония, MDR/ARTE-Франция и Германия и други Филмът е за петте най-емблематични здания от ерата на социализма в Москва, Белград, Берлин, София и Букурещ.
В кино " Люмиер ", от 19 ч. www.tickets.ndk.bg

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 1.11
На зелено

Премиера на прожекции на екологична тематика върху стената на държавна опера Стара Загора, проведени от природозащитната организация " Зелени балкани ". Чрез клипове, репортажи и филми ще бъде показано биоразнообразието в България и работата за неговото запазване. Инициативата се реализира взаимно с община Стара Загора, държавна опера Стара Загора и прабългарска школа за оцеляване " Бага-тур " и е съфинансирана от Европейския съюз. Прожекциите ще са всяка вечер от 18:00 до 20:00 часа.
От западната страна на опера Стара Загора, премиера от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.11
Всичко е ясно

Авторка на книгата " Пет артикулационни приказки с Бърборка " е логопедът Надежда Ножарова, логопед, а историите включват извършения за възстановяване на артикулацията, фината моторика на ръцете, както и извършения за дишане, темп и синхронизация на двете полукълба на мозъка. Събитието е уместно за деца от 3- до 6-годишна възраст и включва и работилница.
Fox book café, от 16:30 ч.

2.11
Нощта на игрите

Sofia Game Night обгръща 32 местоположения, 40 събития и 4 стратегии. Събитието си е сложило за цел да показа разнообразни аспекти на гейминга: компютърни, настолни и ролеви игри, електронни спортове, както и пресечната му точка с изкуство, политика и обучение. Организаторите ще извърнат внимание и на процеса на разработка на игри. Sofia Game Night е взаимна самодейност на Гьоте-институт и Game Dev Summit.
Пълната стратегия на: www.goethe.de/ins/bg/

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.11
Забъркай си паста

Курсът " Работилница за домашна паста " се състои от теоретична и практическа част. Курсистите ще се научат по какъв начин да подготвят паста под разнообразни форми, както и няколко соса за нея. Програмата включва: ньоки със сос алфредо, паста със зехтин и чесън, паста но путанеска, подготвяне на равиоли, тортелини и капелети с рикота, лимон и свежи подправки. Организаторите ще покажат и по какъв начин се подготвя лазаня със спанак, сирене и доматен сос.
В Amuse Bouche Culinary School, от 11 ч., цена: 90 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

2.11
Хелоуин вино

За втора поредна година виновността " Трастена " ще отпразнуват новата си годишна продукция с празненство по случай Хелоуин. На входа на празненството всеки дошъл до 24:00 ч. ще получи чаша вино, а уредниците са планували 3 тематични етажа, 6 зали, 5 концептуални бара, food truck и 2 открити зони за съчетания с обръч. Имайте поради, че до събитието ще се позволяват единствено гости с карнавални костюми.
Във Fabrica 126, oт 23 ч., билети онлайн: 25 лева, а на входа 30 лева

3.11
XL поляни

Местността Бонсови поляни ще стане хазаин на предпоследното XL съревнование за бегачи за 2019 година. Надпреварата още веднъж ще бъде в три дистанции за хора с разнообразни физически благоприятни условия. Трасето ще бъде квалифицирано от клуб по спортно насочване " Валди ". За да участвате, е нужна предварителна регистрация.
На Бонсови поляни, от 11 ч., такса 20 лева и 30 лева, регистрация на: www.5kmrun.bg/xlrun/events

3.11
Urban маска

Този път в поредицата от събития Urban meditation club всеки искащ ще може да сътвори своя маска. Идеята на уъркшопа е да освободите съзнанието си от ежедневните мисли посредством творчество. Събитието ще стартира с лекция и ще продължи с на практика занимания под управлението на Владимир Петков от " Тезгях ". Уъркшопът ще приключи със социализираща част на чаша вино.
В Urban meditation club, от 11 ч., цена: 65 лева С авансово записване на: www.facebook.com/epicsofia

4.11
Има решение

По време на конференцията " Журналистика в търсене на решения " ще се запознаете с понятието solution journalism. Лектори по време на конференцията ще бъдат Дейвид Бордман - ръководител на Solutions Journalism Network, Луси Черна - програмен координатор в Transitions Online, и Никита Поляков - заместител основен редактор на чешкия всекидневник Hospodářské noviny.
В Generator, от 15 ч., билети: 15 лева

4.11
Когато нарцисът срещне ехото

" Нарцис и Ехо " е заключителният театър на носителите на стипендия " С старания към звездите 2018 ". Проектът е иницииран от оперната прима Ина Кънчева и поддържа млади създатели в разнообразни сфери на изкуството.
В " Театър Азарян ", от 19 ч.

5.11
Поглед към бъдещето

The Future of Retail е конференция, която ще предначертае по какъв начин ще наподобява ритейл секторът през идващите пет години. Ще се обсъдят провокациите и опциите пред търговците, както и какви са разновидностите за излизането на български компании на районни пазари. По време на събитието ще бъде отделено внимание и на дигитализацията в региона, както и на трендовете в ритейл маркетинга.
В Sofia Event Center, от 9 ч., билет: 240 лева, регистрация www.events.economedia.bg

5.11
По пътя на белия прахуляк

Един от най-известните испански проверяващи публицисти Начо Каретеро идва в България, с цел да показа книгата си " Бял прахуляк ". Тя е отдадена на най-мащабното журналистическо следствие, обвързвано с опиати, извършено в миналото в Испания. За написването на книгата си Каретеро употребява директни свидетелства от страна на наркобосове, наркотрафиканти, съдии, служители на реда, публицисти и други Интервю с Картеро на стр. 68-69.
В Институт Сервантес - София, от 18:30 ч.

6-9.11
За всеки усет по нещо

Food Exhibitions ще събере на едно място над 550 изложителя и над 1200 марката. По време на ревюто ще бъдат показани разнородни храни, питиета, хранителни добавки, машини за тяхното произвеждане и преправка, складово съоръжение, опаковки и превоз. Паралелно с Food Exhibitions в залите на " Интер експо център " ще се проведат и ревютата " Месомания ", " Светът на млякото ", " Булпек ", Interfood&Drink, Салон на виното и #Retail show.
В " Интер експо център ", от 9:30 ч., входът е безвъзмезден

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
ДОМАШНО КИНО

Разединени: разграничени на границата


Носителката на награди " Оскар " и " Емми " Елън Гусенбърг Кент режисира документалния филм, който хвърля светлина върху рецесията на границата сред Съединени американски щати и Мексико. Лентата наблюдава се историята на две майки, отделени от децата си, откакто бягат от родината си в търсене на сигурност в Съединени американски щати.
Премиера по HBO2, 1 ноември от 23:30 ч.

The End of the F***ing World

Втори сезон на сериала, основан по едноименната поредност от комикси на Чарлс Форсман. Изненадващо (или пък не) английската мрачна комедия, описваща объркания живот на новобранците Джеймс и Алиса, се трансформира в шлагер, чието продължение ще ни запознае с новите тъмни прекарвания на тийнейджърите-психопати.
Премиера по Netflix, 5 ноември

The Kominsky Method

Първият сезон на сериала получи " Златен глобус " за най-хубав сериал (мюзикъл или комедия, сценарист е Чък Лори отThe Big Bang Theory и " Двама мъже и половина " ) и най-хубав артист в сериал (драма) за Майкъл Дъглас. Преди няколко дни платформата Netflix завъртя втория сезон на поредицата, която продължава да ни радва с образован жлъч иактьорско майсторство.
Премиера по Netflix
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР