Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел Кажи

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 05.09Бягай за тяхОрганизацията с нестопанска цел Кажи
Коментари Харесай

Календар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
05.09
Бягай за тях

Организацията с нестопанска цел " Кажи " провежда благотворително тичане по случай Световния ден на животните. То е с дължина 5 км, а в него може да се включи всеки, няма възрастови ограничавания. Набраните средства ще бъдат употребявани за една от идеите на организацията, която сега е посветила напъните си на възбраната на фермите за скъпи кожи в България като тези за норки, лисици и други
На езерото " Ариана ", от 10 ч., Такса 10 лева, нужна е предварителна регистрация на: www.run4animals.caai.bg

05-06.09
Есенен миш-маш

По традиция есенното издание на Mish Mash Fest ще се организира през първата седмица на октомври. Отново ще има селекция от работата на разнообразни актьори и дизайнери, а по време на фестивала ще могат да се купят облекла, аксесоари, дарове и други авторски движимости.
В Зала за събития " В парка ", от 10 ч.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики 05.09
И децата изкачват върхове

Туристическо сдружение " Боерица " и SOS Планински състезателен клуб провеждат преход за фамилии с деца до Черни връх. Подходящо е за деца на възраст над 5 години, а стартовата точка е хижа " Алеко ". Препоръчително е да вземете със себе си вода, слънцезащитен крем, храна, топли облекла и комфортни обувки. Участието е гратис, само че е нужна предварителна регистрация.
В Хижа " Алеко ", от 9:30 ч., регистрация на: www.forms.gle/DTDknxZZLusibCvT8

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

05.09
Като по книга

Петото юбилейно издание на фестивала CineLibri ще бъде намерено със специфична гала в зала 1 на НДК. В рамките на вечерта гостите ще могат да видят галактически акустичен пърформънс на Мила Роберт, както и да се срещнат с формалната стратегия и гостите на събитието. Първият филм е на Роман Полански " Офицер и разузнавач ", който е акомодация по бестселъра на Робърт Харис.
В НДК, от 7 ч., билети: 12-15 лева

05.09
Арт есен в Бургас

В рамките на " Порт Прим Арт Фест " писателят Захари Карабашлиев ще се срещне със своите читатели, с цел да показа книгата си " Жажда ". Събитието ще се организира в новото културно пространство на Бургас - Прим арт център. На същото място ще бъде закрит и фестивалът с галерия на Женя Адамова, Емануела Ковач, Румен Читов, Даниел Мирчев и креативния шеф на ППАФ Стефан Божков, която ще може да бъде забелязана до 14 октомври.
На Порт Прим арт център, от 16:30 ч.

05-06. 09.
Центърът на просветата

Изложение " Световно обучение " ще се организира за 16-и следващ път тази година, а на него ще се съберат на едно място над 70 просветителни институции от 25 страни. По време на събитието всеки искащ ще може да организира персонален диалог с представителите на другите просветителни центрове, както и да се възползва от разнообразни отстъпки, годни в границите на самодейността.
В НДК, от 10 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

06.09
С мирис на домашна баница

Бояна Рачева, един от инструкторите в кулинарно учебно заведение Amuse Bouche, дава обещание да разкрие тайните на баниците на своите баби, с които е прекарала детството си на село. В рамките на курса всеки ще може да направи цяла баница със сирене, която да отнесе у дома, както и да се научи по какъв начин се вършат гюзлемета и още една баница - с лапад.
В Amuse Bouche Culinary School, от 16 ч., цена: 90 лева

06.09
Предай нататък

В рамките на Vivacom XL щафета ще могат да се включат тимове от по четирима души, като наложително изискване е в тях да има най-малко един участник от противоположния пол. Всеки от тях ще измине разстояние от 7,5 км, или 3 пъти по 2,5 км. Крайното класиране ще се извърши по общо време на тима, както и по точки. За да участвате, е нужна предварителна регистрация.
В Царски замък " Врана ", от 10 ч., регистрация на: www.xl.5kmrun.bg

06.09
" Буба Мара " в НДК

Горан Брегович се завръща за следващ път в България, като този път ще изнесе три концерта в страната. На 4 октомври той ще гостува във Варна в Дворец на културата и спорта, на 5-и ще бъде във Велико Търново в ДКС " Васил Левски ", а на 6-и ще приключи миниобиколката си с концерт в зала 1 на НДК. Брегович е подготвил за българската аудитория селекция от своите най-популярни осъществявания, измежду които са " Месечинка ", " Калашников ", " Буба Мара ", " Аризонска фантазия " и доста други.
В НДК, от 8 ч., билети: 35 и 65 лева

07.09
Добър захват

По време на курса по катерене за начинаещи всеки искащ ще има опция да се запознае с правилата на катеренето, методите за обезпечаване, както и с главните катерачни техники. Курсът е с дълготрайност три седмици или осем занимания по два часа и половина. За да се включите, не е належащо да имате предходен опит.
В Walltopia Climbing Center, от 19 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

10.09
Зелено и тихо

Първият български състезателен електромобил ще бъде показан на особено събитие в Sofia Tech Park. Той носи името Kinetik, а в границите на презентацията му ще бъде показан самият автомобил, както и употребяваните в него технологии и на основаните по време на създаването му нововъведения. Входът е безвъзмезден, само че изисква предварителна регистрация.
В Sofia Tech Park, от 19:30 ч.

10.09
Сезонът на изобилието

Празникът на сламата ще означи края на земеделския сезон. Идеята на самодейността също така е да обърне внимание на ежедневните избори в храненето, които всеки от нас прави. Тази година тематика на събитието е и намаляването на отпадъците, по тази причина уредниците приканват всички присъстващи да носят своя посуда за многократна приложимост.
В Мало Бучино, от 12 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР