Илюстрация Увеличаване Смаляване 05 - 08.09.Бира под тепетатаНа Plovdiv Beer

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 05 - 08.09.Бира под тепетатаНа Plovdiv Beer
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
05 - 08.09.
Бира под тепетата

На Plovdiv Beer Fest ще има селекция от бири на международни марки, локални марки и лимитирани усети, както и подобаващи мезета за всяка от тях. Публиката ще получи опция да наблюдава онлайн процеса по основаването на бирата. Организаторите са планували дневна и вечерна музикална стратегия.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики На Младежкия рид, от 11:30 ч.

06 - 08.09.
Хвърчащите хора

Тази година фестивалът " Въздухария " ще събере на едно място експерти и фенове на безмоторното хвърчене. В програмата на събитието се отличават акробатични демонстрации с парапланер, карнавал във въздуха и издигане на балон с парещ въздух. Сред артистичните начинания са кино навън, работилница за самолети и хвърчила, музикална и арт сцена. Организаторите са планували още съревнование с дронове, G-Force симулатор, както и лекции на разнообразни тематики.

На Лифт Сопот, от 17 ч.

06 - 08.09.
Уличен усет

" Маймунарника " ще бъде хазаин на есенното издание на Sofia Food Truck Fest. По време на събитието ще може да опитате разнообразни " улични " храни: бургери и рибни сандвичи, морски артикули, такоси, безглутенови ястия и белгийски гофрети. А най-хубавият барман за 2018 година ше подготви разнообразни коктейли.

В Маймунарника, от 11:30 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

07.09.
Чешката диря

По време на разходката, озаглавена " По стъпките на братя Прошек ", всеки ще може да прегледа здания и монументи, издигнати по тяхна концепция или с тяхно присъединяване. Освен това уредниците са планували още любопитни обстоятелства, свързани с техния живот, като историята на държавната печатница и къде се е намирала бирарията " Дълбок зимник ". Необходимо е авансово записване. Повече детайлности има на страницата на събитието https://www.facebook.com/postapkite.
Отправна точка - изложба " Квадрат 500 ", От 10 ч.

07.09.

Бирен пинг-понг

Beer Pong е една от игрите, които постоянно сме виждали в американските филми, а в този момент имате опция да се включите в шампионат дружно със свои другари. В баровата игра вземат участие два тима, състоящи се от по двама играчи с по 10 чаши. Крайната цел е да отстраните чашите на съперниците, преди да свършат вашите лични. За най-хубавите са планувани награди.

В Gio Café, от 19:30 ч., такса 6 лева

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

12 - 15. 09.

Кино под звездите

В тазгодишната селекция на " Кино под звездите " влизат заглавия като " Джебчии " на Хироказду Корееда, " Щастливия Лазаро " на Аличе Рорвахер, " Капернаум " на Надин Лабаки. Специален акцент на събитието ще бъде и премиерната прожекция на кино лентата " Граница " на режисьора Али Абаси.

В парка на " Военна академия ", от 20:30 ч., билети: 10 лева

10.09.
" Mamma mia " в Пловдив

Софийската опера и балет гостува на Античния спектакъл в Пловдив с мюзикъла " Mamma mia ". Режисьор на спектакъла е Пламен Карталов, а диригент ще бъде Светослав Лазаров. Сюжетът на мюзикъла ще придвижи феновете на гръцки остров, където под звуците на най-емблематичните песни на ABBA ще се развие един любовен сюжет.

10 - 15.09.
Алея на книгата

Пешеходната зона на бул. " Витоша " в София ще приюти за следващ път " Алея на книгата ". По време на събитието ще бъдат показани книгите на разнообразни български издателства, като част от тях ще се оферират с отстъпки. Ще участва и обичайният книжовен ъгъл с стратегия, която включва: премиера на книги, срещи с писатели и детски работилници.

На бул. " Витоша ", от 10 ч.

10.09.
Хубава работа

Career Show 2019 събира над 150 работодатели, които са организирали над 30 кариерни действия. Очаква се да има още мотивационни лекции, полемики за кариерно и личностно развиване и зона за организации, предлагащи просветителни и квалификационни стратегии. Кариерното ревю ще приключи с празненство в Culture Beat Club.

В Арена Армеец, от 10 ч.

11.09.
От Аржентина с обич

Емпанадата е едно от най-емблематичните ястия на Аржентина, а в границите на курса " Аржентински empanadas " ще научите по какъв начин се подготвя тестото за тях, както и две разновидности на характерните закуски. Това са типичната за Буенос Айрес Empanada porteña (плънка с телешко, лук и обичайни подправки) и въодушевената от Италия Empanadas - плънка от моцарела, домати и босилек. Водещ на курса ще бъде Краси Кътев.

Във Food Connection, от 19 ч., цена: 60 лева

11.09.
Завръщане към рока

Evanescence идват в България за първия си независим концерт. Начело с вокалистката Ейми Лий групата се завръща към своето рок звучене след двегодишна пауза, по време на която концертираше със симфоничен оркестър. Бандата ще бъде в истинския си състав и ще показа пред българска аудитория някои от най-популярните си части.

В " Арена Армеец ", от 18:30 ч., билети: 70-90 лева

11-13.09.
Пчелен фестивал
По случай Месеца на меда ще се организира фестивал на пчелите. В Музея на пчелата ще се показват новите датчици в наблюдателния кошер, които ще предават на диплея на всеки един телефон, таблет или преносим компютър информация за изискванията на пчелите в музея. Ще има лекции за пчелите и тяхната роля в поддържането на биоразнообразието в огромния град. Ще участват пчелари от България, които ще показват продукцията си, в това число и био мед,
В Музея на пчелата, до спирка на метрото " Г. М. Димитров ", начало 11 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

Наши момчета
Продукцията, основана на същински случай, наблюдава в 10 епизода действителни събития, сложили началото на войната в Газа. През лятото на 2014 година трима израелски младежи са отвлечени и убити от членове на " Хамас ". Израел е шокиран, разтресен и сърдит. Два дни по-късно овъгленото тяло на палестински младеж от източен Ерусалим е намерено в гората в западните околности на града
Премиера по HBO 3; 5 септември от 23:00 ч. и всеки идващ четвъртък от 22:00 ч.
Hip-Hop Evolution Канадската документална поредност от две елементи показва интервютата с авторитетни MC и диджеи и наблюдава динамичната еволюция на жанра от 70-те до 90-те години.
Премиера по Netflix, 6 септември
Врагове
Филм на режисьора Светослав Овчаров, който споделя действителна история за Балканската война отпреди повече от век. Турски броненосец обстрелва българската войска, а единственият късмет за избавление са няколко обезверени бойци... С Иван Бърнев, Валентин Ганев, Асен Блатечки, Стефан Мавродиев и други
Премиера по Българска национална телевизия, 6 септември, 21:20 ч.

Движение за смяна: Global Citizen
Поредицата от шест епизода споделя историята на международното придвижване Global Citizen, което се стреми да отстрани крайната беднотия по света до 2030 година Всеки епизод се впуска в друг настоящ проблем, обвързван с бедността.
Премиера по National Geographic, 7 септември, всяка събота от 22:55 ч.

The Mind, Explained
Чудите ли се постоянно какво се случва в главата ви? От сънуването до тревожни разстройства, открийте по какъв начин работи мозъкът в тази документална поредност. С гласа на Ема Стоун.
Премиера по Netflix, 12 септември
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР