Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на

...
Илюстрация Увеличаване Смаляване 01 - 15.08Пътешествия на лентаВ рамките на
Коментари Харесай

Kалендар и домашно кино

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване
01 - 15.08
Пътешествия на лента

В рамките на " Кино за пътешественици " феновете ще могат да избират от 28 заглавия, снимани в разнообразни краища на света. Прожекциите ще се състоят в салоните на културен център G8 и " Евросинема ", а акценти в програмата са " Уара: път към звездите " с презентация за Боливия от Валентин Валентинов, показване на книгата " Поздрави от синята палатка " на Петя Кокудева и " Йемен: непознатата земя " с презентация на Теди Иванова.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В културен център G8 и " Евросинема ", от 19:00 ч., цена на билета: 8 лева

02.08 - 11.09
Книги навън

Варна става хазаин за десета поредна година на най-голямото ревю на книги навън в България - " Алея на книгата ". Ще вземат участие 19 издателства, а измежду акцентите в програмата са представянията на " Поздрави от синята палатка " от Петя Кокудева, " Баш майстора вечно " от Веселина Господинова, " Вълнения " от Калин Терзийски и " Сливовиц " от Катерина Хапсали.

Във Варна, пространството от хотел " Черно море " до Фестивалния и конгресен център
от 10:00 до 22:00 ч.

До 02.09
На посетители на Айнщайн

Изложбата " Изживей науката " гостува в София. Тя е подобаваща както за деца, по този начин и за възрастни, а всички гости ще могат да пробват 25 машини, които показват научни и естествени явления и закони. Някои от тематиките, които са наранени от изложбата, са естествените бедствия, слънчевата сила, основаването на музика.

В The Mall, от 10:00 до 22:00 ч., билети: 10 и 12 лева

03.08
Витоша за един ден

Тази събота ще се състои еднодневен поход на Витоша, маршрутът е от хижа " Алеко " до Боянското езеро. Организаторите дават обещание професионален лидер, запознаване с биоразнообразието на планината, както и време за тайните на Боянската черква. Необходимо е авансово записване на e-mail: [email protected]

На Витоша, цена: 30 лева / За двама 50 лева

03.08
Гайди огласяват Родопите

Гайдарското надсвирване в село Гела има солидна история зад тила си и се организира към този момент повече от 100 години. То е едно от най-емблематичните събития за Родопите, а участниците в него се готвят цяла година. Надсвирването се организира с каба гайди в три възрастови групи до 14, до 20 и над 20 години. Победителите се дефинират от жури.

В поляните над село Гела, от 16 ч.

03. 08
Нощен волейбол

Волейбол Night League Варна 2019 ще се организира на плажа в Аспарухово, а в нощния шампионат може да се включи всеки искащ. Отборите се състоят от двама души, като имате опция да запишете и една запаса. Организаторите са подготвили разнообразни награди, а с цел да участвате, е належащо да се запишете авансово.
На Плаж Аспарухово, от 19 ч.

03. 08
Борисовата quest

Хората зад escape стаята room66 провеждат самодейността " Филмирай се в парка ", която съставлява игра навън. Предизвикателството е отборно и всички участници получават загадки за разрешаване и друг вид трудности. Продължителността е към час и половина, а за всички, които съумеят да се оправят за време под 50 минути, има и награди. Необходимо е авансово да заявите присъединяване.

В Борисовата градина, от 18:30 ч., цена: от 60 до 110 лева (в взаимозависимост от броя участници)

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

04. 08.
Ден на бирата

По случай Деня на бирата имате опция собственоръчно да си изрисувате халба. Това може да стане по време на Халба уъркшоп " Ден на бирата " в Patches Blues Bar. Водещ на събитието е Радостина от NR art and jewellery, а събитието изисква авансово записване.

В Patches Blues Bar, от 18:30 ч., цена: 15 лева, включва халба, бои и една Brunch бира

04.08
Куиз за пътешественици

Клуб на пътешественика провежда следващата си игра за хора, които обичат да пътуват. Този път въпросите ще бъдат свързани с планината и морето. Викторината е отборна, може да сформирате личен отбор или да си купите самостоятелен билет, а уредниците да ви включат в тим. Играта се развива в четири стадия: за експедитивност, въпроси multiple choice, отворени въпроси, по-трудни въпроси за повече точки, а за най-хубавите има награди.

В Клуб на пътешественика, от 19:30, билети: екипен билет – 35 лева, самостоятелен билет – 7 лева

04. 08.
Летен арт базар

Kino Cabana ще бъде хазаин на второто издание на Art Market. По време на събитието ще бъде показана селекция от авторски творби, неща за ядене и питиета. Ще бъде направена и проява на изобразяване с къна.

В Kino Cabana, от 11 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

5.08
Plastic Free Spirit

Първото издание на Social Mondays в Маймунарника е с тематика Plastic Free Spirit. На събитието ще се разисква преработването и намаляването на боклуци от заведения и питейни заведения. Ще вземат участие представители на бизнеса, общинската и държавната администрация, компании за разделно събиране, Неправителствени организации секторът и всички, за които тематиката с пластмасата е значима.
В " Маймунарника ", от 18:30 ч.

Илюстрация
Увеличаване
Смаляване

08.08
Майсторите на шоколада

Посетителите на курса, озаглавен " Шоколад! " в Amuse Bouche, ще научат по какъв начин се работи с него, ще темперират шоколад и ще имат опция да създадат бонбони и трюфели. По време на занятието участниците ще подготвят и домакински недопечен шоколад. Водеща на курса е Катерина Рангелова.

В кулинарно учебно заведение Amuse Bouche, от 18:30 ч., цена: 90 лева.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР