Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Атака срещу ГЕРБ

...
Илюстрация Увеличаване [Shutterstock] Смаляване Още по темата Атака срещу ГЕРБ
Коментари Харесай

Чака се името и на друга поправка

Илюстрация
Увеличаване
[Shutterstock] Смаляване
Още по тематиката
" Атака " против ГЕРБ в икономическото министерство

Причината са кадрови назначения във ведомството
3 авг 2018
Дипломатически клуб " Делян Пеевски "

Фирмата на младежите, която приватизира парцела в Бояна, го е трансферирала на обвързвана с депутата компания
9 фев 2017
В извънредния клуб на Пеевски

Фирмата на младежите, която купи парцели на АДИС за над 10 млн. лева, е финансирана от свързаната с депутата " Дореко комерс "
16 дек 2016 На първото си съвещание през май 2017 година третият кабинет на Бойко Борисов разиска предложение на назначения от квотата на " Атака " министър на стопанската система Емил Караниколов за промени в закона за приватизацията. Едната предвиждаше възбрана за продажба на акции от компании с държавно присъединяване, а другата - изключение: обособени елементи от сдруженията в така наречен забранителен лист за приватизация да могат да се продават с утвърждение на Народното събрание.

Изключението беше наречено " Дипломатически клуб ". Тъй като парцелите на компании от листата не са категорично посочени в него, точно Караниколов като началник на организацията за приватизация продаде Дипломатическия клуб в Бояна, благосъстоятелност на държавната АДИС, на трима младежи от Стара Загора. После те го " препродадоха " на компания, обвързвана с депутата от Движение за права и свободи Делян Пеевски.

Година по-късно концепцията е придвижена до гласуването й на първо четене в Народното събрание - преди депутатите да излязат във почивка. И като се изключи че смяната към този момент е в Закона за държавната благосъстоятелност, има по-съществена разлика - изискването за утвърждение от Народното събрание отпадна дружно със възбраната компаниите от забранителния лист с повече от 50 на 100 държавно присъединяване или обособени елементи от тях да апортират парцели и движимости в частни и смесени сдружения. Поправката беше подкрепена от ГЕРБ, Движение за права и свободи и част от " Обединени патриоти ".

От икономическото министерство се аргументират с проблеми, свързани с общи сдружения на страната и общините. Доколкото текстът не се лимитира единствено до тях обаче, остават в действие подозренията за повтаряне на към този момент тествани схеми за приватизация през задния вход - като Пловдивския панаир или " Софийски парцели ". Както стана традиция, замисълът може да даде и име на поправката.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР