Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Още по темата Малка, но важна

...
Илюстрация Увеличаване [Reuters] Смаляване Още по темата Малка, но важна
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Валдис Домбровскис

Илюстрация
Увеличаване
[Reuters] Смаляване
Още по тематиката
Малка, само че значима поддръжка за еврозоната

Европейска комисия пооткрехна вратата към валутния съюз и предлага помощ за промени в България
7 дек 2017 Лицето на еврото - еврокомисарят Валдис Домбровскис, който е и заместник-председател на еврокомисията, излъчи окуражаващ сигнал към страните отвън валутния съюз, които желаят да станат част от извънредния клуб.

При представянето на пакета от ограничения за по-дълбока икономическа интеграция на еврозоната (виж повече по тематиката тук) той съобщи поддръжка към " напъните на страните от Европейски Съюз, които желаят да подхващат пътешестване за присъединението към еврото ".

Това е много по-умерено заявление от цитираното няколко дни по-рано от Българска национална телевизия изявление на Домбровскис, че " не би трябвало да е мъчно България да влезе в чакалнята на еврозоната ".

Към момента думите на Домбровскис имат изключително значение за София, която следи всеки сигнал за това дали наближава моментът да се присъединим към така наречен чакалня на еврозоната - валутния механизъм ERM II. Каквото и да каже той обаче, последното решение е на Европейската централна банка и останалите страни.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР