Илюстрация Увеличаване [Pixabay] Смаляване Никой не бива да се страхува,

...
Илюстрация Увеличаване [Pixabay] Смаляване Никой не бива да се страхува,
Коментари Харесай

Има от какво да се страхуваме

Илюстрация
Увеличаване
[Pixabay] Смаляване
" Никой не трябва да се опасява ", съобщи през декември 2017 година новият австрийски вътрешен министър Херберт Кикъл. Кикъл и неговата Партия на свободата - крайнодясната групировка, ръководена в миналото от Йорг Хайдер - преди малко бяха станали част от държавното управление на най-младия министър председател в Европа, 32-годишния Себастиян Курц. Година и половина по-късно е ясно, че освен австрийците, само че и европейците имат доста, от което да се опасяват.

Скандалът в Австрия, при който водачът на Партията на свободата Хайнц-Кристиан Щрахе искрено предлага на хипотетичен съветски олигарх държавни поръчки, в случай че той купи медии и поддържа партията му, поставя завършек на опита на Курц, който искаше да притегли крайните националисти във властта, с цел да ги " опитоми ". Плашещото е, че същата партия, чийто отворен за търговия с непознато въздействие водач допреди дни беше и вицеканцлер, контролираше външната политика, вътрешното министерство и защитата на страната.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Извън Австрия още по-плашещото е, че този скандал наподобява мъчително прочут в България и без потребност от секрети записи. Тук участващи в ръководството националисти обществено показват пъпната си връзка с Москва. И в случай че до момента това изглеждаше най-вече като източноевропейско заболяване, записът на Щрахе демонстрира, че болестта може да се популяризира на всички места.

Руско финансиране беше потвърдено в околните съратници на Щрахе - Марин льо Пен и немската " Алтернатива за Германия ". Те не са в ръководството, само че се чака да завоюват места на идващите избори. В Италия обаче крайнодясната " Северна лига " е във властта, както и " Атака " в България. И в случай че записът на Щрахе постави кол в колелата на крайнодесните в Австрия, можем единствено да допускаме какво се случва там, където такива видеа не излизат.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР