Илюстрация Увеличаване [Капитал] Смаляване Готовността на Румен Радев и Бойко

...
Илюстрация Увеличаване [Капитал] Смаляване Готовността на Румен Радев и Бойко
Коментари Харесай

Както гостих, тъй ме гостиха

Илюстрация
Увеличаване
[Капитал] Смаляване
" Готовността " на Румен Радев и Бойко Борисов да се срещнат припомня на сюжета в приказката на Ран Босилек за лисицата и щъркела, които си гостували. Хитрушата нагостила посетителя си с рядка каша в необятна тепсия, по която той единствено тракал с клюна. Той, на собствен ред, я поканил да хапне от надълбоко гърне с тясно гърло, в което тя нямало по какъв начин да бръкне.

Попитан от публицисти за какво е отклонил среща с представители на ГЕРБ за данъчните закони и застраховките, а е приел водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова, с цел да му показа " Визия за България ", предишния петък Румен Радев прикани да не се бърка " закон " с " визия ". Нямало по какъв начин да разисква планове на депутати, тъй като президентът бил " най-после на законодателната верига ". " Аз съм подготвен да приема водача на партия ГЕРБ - господин Борисов, и да изслушам неговата визия за оправянето с корупцията по високите етажи на властта, за прекратяването на пагубния срив на вложенията, за икономическото догонване на страните от Централна и Източна Европа ", сподели той. " Премиерът Борисов приема поканата на президента Радев за диалог ", реагираха бързо от държавната осведомителна работа, до момента в който министър-председателят беше в Солун. " Премиерът Борисов показва вяра, че до срещата им президентът ще се запознае с четиригодишната стратегия за ръководство на кабинета, както и с последния отчет на Европейската комисия по механизма за съдействие и инспекция, с цел да ги дискутират дружно ", сложиха задача на Радев от " Дондуков " 1, като приложиха и линк към програмата, с цел да не го затрудняват. Улесниха и медиите, които стигнаха единствено до заглавието.

Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък. Тънката подигравка обаче е тясната компетентност на началника на кабинета на Румен Радев Иво Христов. " Президентът риторично съобщи, че би изслушал и премиера ", сподели той по БНР в неделя и посочи, че Борисов " не е схванал посланието ". " Трябва да надживеем тази процедура министър-председателят да праща някого при президента.[...] Той праща свои заместници, свои подизпълнители, свои секунданти, както се праща пехотата през мините, тъй като не желае да поддържа връзка персонално и да се яви персонално ", изясни в облици Христов. " Със сараказъм бе оповестена по БНР войната сред президент и министър председател ", написа в. " 24 часа ". " Не стана ясно дали сарказмът на Христов е по служебна линия, или приказва като свободен, ляв интелектуалец, какъвто беше, преди да срещне инцидентно летеца Радев в едно кафене ". Същият вестник цитира и пост на съветника на Филип Димитров, когато беше министър председател - Константин Мишев от Съединени американски щати във Фейсбук - " Официално поканвам за среща господата Радев и Борисов в ресторант " Крим " в София....и ще платя сметката. " Заведението не съществува, откогато в него е чартърен компанията на Ружа Игнатова One Coin, прецизират от медиата. " Радев не е канил Борисов на среща, единствено ще го изслуша ", обърква се offnews.bg в обстановката в неделя. " Президент и министър председател чакат кой ще направи първата крачка за среща посред им " е заглавието на dnevnik.bg на разбора по тематиката.

За да обясни, във вторник Румен Радев сподели - " Нали не очаквате, че ще беседваме и ще обсъждаме четиригодишната стратегия на кабинета " Борисов " 3, която изведе хората на улиците? "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР