Илюстрация Увеличаване [JCI България] Смаляване За трета година JCI България,

...
Илюстрация Увеличаване [JCI България] Смаляване За трета година JCI България,
Коментари Харесай

Кои са десетте най-изявени млади личности в България за 2017 г.

Илюстрация
Увеличаване

[JCI България]
Смаляване

За трета година " JCI България ", част от интернационалната неправителствена организация на младежи на възраст сред 18 и 40 година Junior Chamber International, отличи десетте най-изявени млади персони в страната. Инициативата е в границите на интернационалния конкурс The Outstanding Young Persons (TOYP), който се организира от 1938 година и през годините е отличавал персони като Елвис Пресли, Джеки Чан, Джон Кенеди, Хенри Кисинджър и други

TOYP има за цел да отдаде самопризнание на младежите, които изпъкват в областите, в които са избрали да се развиват, и могат да послужат за образец на младежите по света. Десетимата отличени млади българи за 2017 година ще се съревновават и в световния конкурс TOYP. Ето и кои са те:

В категория " Бизнес, стопанска система и/или предприемачество " печели Венелин Добрев, който е част от екипа на Агенцията за районно икономическо развиване – Стара Загора, където работи по интернационалните планове за основаване на политики и принадлежности, с които да се улесни внедряването на новаторски бизнес модели и нови технологии в дребни и междинни предприятия в селските региони. Той е и един от създателите на плана " Младите съумели българи " и на туристическото мобилно приложение Alternatrip.

В класирането за " Политически, правни и/или държавни въпроси " преди всичко е номинираният за специфичен делегат по младежките въпроси на генералния секретар на Организация на обединените нации Петър Младенов.

Победител за " Академично водачество и/или достижение " е доцентът в българския Минно-геоложки университет и в японския университет " Сайтама " Александър Луканов, чиято работа е фокусирана върху развиването на нововъведенията в региона на нанотехнологиите.

Наградата за " Културно достижение " е за съоснователя на литературната платформа Letters of flesh и създател на Творческа академия " Валери Петров " Илиян Любомиров. Дебютната му стихосбирка " Нощта е деяние " (2014) е най-продаваната поетична книга от български създател за последните 25 години.

В категорията " Морално водачество и/или отбрана на околната среда " победител е основателят на блога за книги " Книголандия ", съосновател на издателство Deja Book и редактор в " Сиела " Христо Блажев.

Отличието за " Принос към децата, международния мир и/или правата на индивида " получава Валерия Иларева, която от близо 10 години дава безвъзмездна правна помощ на бежанци и търсещи леговище, в началото като юрист към Клиника за бежанци и имигранти към СУ " Св. Климент Охридски ", а след това и в учредената от нея " Фондация за достъп до права ".

Признанието за " Хуманитарно и/или доброволческо водачество " е за съоснователя на най-голямата платформа за доброволчество в България TimeHeroes и на фондация Fine Acts Павел Кунчев.

Призът за " Наука и/или софтуерно развиване " печели съоснователят и основен механически началник на българския производител на програмен продукт V-Ray за 3D визуализация Chaos Group Владимир Койлазов. В началото на 2017 година той получи " Оскар " за приноса си в развиването на кинотехнологиите.

Наградата за " Личностно развиване и/или достижение " получава музикантът Теодор Цачев – основател на учебен оркестър по американски модел и преподавател на годината в община Златица за 2014 година

В категория " Иновация в медицината " оценката се връчва на доцент Йорданка Глухчева, която дружно с колектива си създава и усъвършенства пробни модели за in vivo отнасяне (орално или подкожно) за изясняване въздействието на разнообразни железни соли върху механизмите на хемопоезата и тяхното биоакумулиране в разнообразни органи. Резултатите от активността им могат да послужат за възстановяване на тактиките за допустимите концентрации железни соли в храни, питиета, козметика и др.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР