Илюстрация Увеличаване [Creative Visual Solutions] Смаляване Мартин Михайлов стои зад

Илюстрация Увеличаване [Creative Visual Solutions] Смаляване Мартин Михайлов стои зад ...

20 въпроса: Мартин Михайлов.

Илюстрация
Увеличаване
[Creative Visual Solutions] Смаляване
Мартин Михайлов стои зад две от заведенията, които бяха (отново ще бъдат?) обичайна част от нощните походи в София: "Терминал 1" и "Строежа". Въпреки че са затворени за неопределено време, те бързо намериха път в настоящата ситуация: live стрийминг на партита и концерти, линия тениски в подкрепа на клубовете. Михайлов е също така чест критичен глас към липсата на яснота какво ще се случи с клубната сцена у нас.

Свързваме го още с пробива на групата Jeremy?, която менажира от няколко години. Като промотър беше причината за гостуванията на SARS, Dubioza Collectiv, The Raveonnettes, Algiers и много други. През годините той организира и няколко големи завръщания на сцена: Стенли, Руши Видинлиев, Gravity Co и дори Тодор Колев.

Абонирайте се за Капитал Четете неограничено и подкрепяте усилията ни да пишем по важните теми През юни се очаква отново да отвори врати клуба на открито Kino Cabana, където също Михайлов ще се грижи за програмата.

Като какъв човек се определяте?
Упорит оптимистично настроен ентусиаст.

Нещото, в което вярвате абсолютно?
Че разбирателството е постижимо.

Любимият ви момент от деня?
През нощта - между 1.00 и 5.00 ч.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Постоянството.

Как бихте обяснили това, което правите, на едно 5-годишно дете?
Лесно - правя концерти, музиканти свирят, хората се забавляват, пият сок - като на рожден ден.

Как си почивате?
Почивам си, като посещавам чужди барове, отново между 1.00 и 5.00 ч. И когато тичам в парка или по плажа и същевременно слушам музика. Последното не съм го правил от повече от година. Предстои.

Какво ви зарежда?
Посещението на концерти. От всякакъв мащаб. Пътуването в чужбина - особено в Дъблин, Берлин и Лондон.

Какво ви разсмива?
Клипове с котки.

Какво ви натъжава?
Съдбата на възрастните хора в България в последните 20 години. Те са масово изолирани от обществения живот и това е изключително грешно и тъжно.

Какво ви вбесява?
Арогантното поведение на простака.

Личност, на която се възхищавате?
Тодор Колев.

Кое свое качество харесвате най-много?
Трудно се отказвам. Бързо се ориентирам в сложни ситуации, бързо навлизам в схващането на нови за мен процеси и практикуването на нови умения на базисно ниво. Но не съм специалист в нищо.

А кое никак не харесвате и бихте искали да промените?
Не боравя добре с чужди езици - това е слабост, която не мога да преодолея, колкото и да се старая.

Каква суперсила бихте искали да притежавате?
Предполагам, искате да чуете от поредната клавиатура: "Суперсилата да си сменям суперсилите." Но хайде нещо по-скромно - да летя например. Не, момент - да говоря всички езици на света. Плюс езиците на животните.

Последният подарък, който получихте?
Едно много специално кафе от моя приятел - посланика ни в Индонезия, Сингапур, Малайзия и още няколко държави в региона, Петър Андонов. Рядко получавам подаръци освен на рождения ми ден, когато всички ми подаряват книги и водка.

Три места в интернет, които посещавате най-често?
Facebook, Instagram, Youtube. Банално.

Къде бихте искали да живеете?
За постоянно - в София. За известно време - в южните щати, в Етиопия или в източната част на Бразилия. Примамливо ми звучи също Исландия. Предполагам, че ще ми хареса да се позагубя във Франция - никога не съм ходил там.

Коя е последната книга, която прочетохте?
"Аз/Остава", биографичната книга за групата.

Най-интересното място, на което сте били?
Колебая се между Етиопия, Ню Орлиънс и Рио. На нито едно от местата не съм бил заради забележителностите - те не са ми интересни. Но да отидеш на рожден ден във фавела или да гледаш един от най-добрите в света брас бендове в бар за сто души е истински забележително.

Мото или цитат, близък до философията ви за живота?
It`s just a phase - от песен на Incubus. Като се замисля, бих си харесал лесно и няколко още фрази от песни на Rage Against The Machine и Beastie Boys.

Източник: capital.bg