Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване В момента разработваме такава

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Велко Ангелов Смаляване В момента разработваме такава
Коментари Харесай

Министърът на шезлонгите и чадърите

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Велко Ангелов Смаляване
" В момента създаваме такава тактика и до края на годината ще бъдем подготвени с съответен проект за деяние към нея. Сега се прецизира кои са целевите пазари, къде ще сме след 5 или 10 години и кои стъпки да съблюдаваме. " Това сподели министърът на туризма Николина Ангелкова в отговор на въпроса има ли държавна тактика за привличане на непознати туристи. През 2015 година

Четири години по-късно изявление Ангелкова още веднъж обикаля безпомощно плажове и телевизионни студиа, с цел да изяснява какъв брой смислени са нещата, които нейното министерство прави. Например: нова поръчка за " маркетингово изследване на деветте туристически района " на стойност 420 хиляди лева
Истината е, че колкото и милиони да пръсне (а то пръска много), това министерство наподобява на индивида, който го оглавява: безпомощно, неориентирано и по-скоро пречещо, в сравнение с помагащо. Туризмът е световен пазар и се движи от геополитически и други фактори, върху които Ангелкова може да въздейства, колкото може да въздейства на цената на петрола (вижте повече в тематиката от броя).

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Това, което нейното ведомство може да прави, е да работи неуморно за изрядност на продукта, с дребното регулаторни принадлежности, които има и за рекламата му на открито, като сортира вярно таргетите си.

Тук има два въпроса. Първият е: в случай че министерството прави своята работа, за какво хотелиерите се оплакват, че те продават дестинацията, а не тя тях. И за какво цяло едно министерство проспа детонацията на градския туризъм, който в София и Пловдив към този момент води повече туристи, в сравнение с в множеството морски дестинации.

И вторият, за какво ни е следователно цяло министерство, в случай че то има всичко на всичко две задания и не ги извършва добре? За да брои шезлонгите и чадърите?

Може би отговорът се крие в измененията, признати тази седмица от депутатите - министърът на туризма още веднъж може да провежда всички процедури за концесия на плажовете и контролът по тях. За да няма " пустеещи линии ", както означи Ангелкова. И пустеещи джобове.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР