Илюстрация Увеличаване Автор: Vatican Media/­Handout via REUTERS Смаляване Така каза

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Vatican Media/­Handout via REUTERS Смаляване Така каза
Коментари Харесай

КапиталНО

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Vatican Media/­Handout via REUTERS Смаляване
Така сподели министър председателят:

" Аз в Божиите работи не се греша. Господ Иисус Христос е назначил и папата, и патриарха, по този начин е решил, по този начин е сторил. Да го разясняваме и него ни минимум не искам. На мен персонално ми беше прелестно, като видях папата по какъв начин целува кръста на нашия патриарх. След това са решили друго да вършат, отново тяхно решение. Правителството отиде на месата, хиляди хора се стекоха и мисля, че стана добре. "
представен от bTV

" Изчиства се отрицателен облик, който ни бяха основали, без да има България виновност. Три дни без нито един проблем се справихме. Той назовава нашият патриарх " брат, свят човек ". Говори за мостовете и свързаността. Изрично сподели да се строят мостове, пътища, тази съгласуваност. Това е културната ни съгласуваност, просветителната ни съгласуваност. "
В предаването " Лице в лице " по bTV

Щом и на папата намираме недостатък в България, просто не знам Господ, в случай че слезе, какво ли и на него ще му измислим. "
Пак там

" Видяхте по какъв начин папата през вчерашния ден се наведе и целуна на патриарха иконата, незабавно си облече дрехата, подарък от мен, с която служи и в Раковски. В менюто му е единствено българско кисело мляко - дайте да се радваме, да си ценим нещата! "
пред публицисти

" Никой не схваща Англия, само че всички схващат британски. "
Председателят на Европейска комисия Жан-Клод Юнкер на конференция, в която регистрира мандата си

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР