Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Земеделският министър Румен Порожанов

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Земеделският министър Румен Порожанов
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Румен Порожанов

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Земеделският министър Румен Порожанов е огромната изчезнала фигура в абсурда с къщите за посетители. Порожанов, в чийто мандат като шеф на фонд " Земеделие " са утвърдени и проверявани огромната част от плановете, разгласи пред " Дарик радио ", че него персонално нищо не го тормози.

Скандалът докара до момента до две оставки - на зам.-министъра на стопанската система Александър Манолев и зам.-директора на ДФЗ Иванка Багдатова-Мизова.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък С общо петте си години отпред на фонда в първото и второто държавно управление на Бойко Борисов Порожанов на процедура е най-дълго задържалият се началник на " черната кутия ", която е фонд " Земеделие ". Институцията разпределя сред 1.5 и 2.5 милиарда лева годишно под формата на дотации, без да се броят грантовете.

Кариерата на Порожанов в земеделието е обвързвана с ГЕРБ, само че нейната непоколебимост се крие в това, че той има доверието на Движение за права и свободи, което от много време има ползи в бранша.

Той оцеля и по време на предходния скандал с къщите, когато напусна началникът на бранш Янаки Червеняков, който беше одобрил контракти на тъща си. Тогава ДАНС ревизираше и персонално Порожанов, само че не повдигна обвинявания против него.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР