Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Първата кучешка пекарна отвори

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Първата кучешка пекарна отвори
Коментари Харесай

Ново място: Кучешката пекарна

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Първата кучешка пекарна отвори порти в София предходната седмица. Подобни места съществуват по целия свят, като изключително известни са те в Америка, където по традиция домашните любимци са много глезени.

Идеята за българския вид хрумва на Василена Тодорова, откакто открива, че френският й булдог Арни е много придирчив към менюто си, до степен на злоядост. Така тя решила да му направи бисквитки с ябълка, морков и пилешко, които той незабавно одобрил. До ден сегашен Арни е първият дегустатор на тестените творби на Василена и в случай че той не хареса някое от тях, стопанката му не го предлага в пекарната.

Така от анализатор бази данни Василена се трансформира в притежател на първата кучешка пекарна в София. " Много дълго време чакахме ХЕИ да реши по какъв начин ще бъдем категоризирани, дали като заведение, което просто ще се споделя " Кучешката пекарна ", или зоомагазин, или някакъв вид произвеждане. " Василена даже предлага на чиновници да опитат от бисквитите, с цел да вземат решение. Коментарът им е, че съставките изрично стават за изразходване от хора, само че крайният артикул не е апетитен за тях. Така пекарната чака решението им цели шест месеца и през днешния ден е записана като зоомагазин.

Мястото предлага разнообразни бисквити, измежду които такива с грах и магданоз, с ябълка, морков и цвекло, които могат да бъдат поръчани и онлайн. Василена и майка й, която оказва помощ в пекарната, не престават да опитват, тъй че в случай че отидете на място, ще имате опция да купите за своя домакински любим нещо любопитно като чийзкейк с боровинки или брауни със сафрид и брашно от рожков. Някои притежатели поръчват от пекарната торти за празниците на своите кучета, като в тях има още веднъж ябълки, моркови, кокосово масло, пълнозърнесто брашно и плънка от пилешки дроб и зеленчуци, която се трансформира в крем.

В рецептите няма никакви подправки, подсладители и овкусители, те са съгласувани с ветеринарен доктор. " Хората не знаят, че домашните им любимци могат да ядат неща, като овесени ядки да вземем за пример, които са доста потребни за козината. Ако обаче извърнат внимание на наличието на гранулите за кучета, ще видят доста неща като канела и други странни неща, които си мислим, че те не ядат, а в действителност не е по този начин. Кучето в действителност произлиза от вълка, който в природата се храни със зайчета или някакви птици, които от своя страна преди този момент са яли боровинки, тревички, овес, ядки, пшеница, моркови и други. " Сред най-редовните клиенти на пекарната са йоркширските териери, кокер шпаньолите, френските булдози и лабрадорите.

Кучешката пекарна се намира покрай Южния парк. Адресът е улица " Димитър Хаджикоцев " 75, работно време: понеделник - петък от 13 до 20 ч. и събота и неделя от 14 до 18 ч. Бисквитките са на цена от 4 лева за 100 г, дребните лакомства са от 2 до 4 лева, а тортите варират според от размера им от 25 до 35 лева
thedogbakery.bg
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР