Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване NНяма много спомени кога

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване NНяма много спомени кога
Коментари Харесай

Ново място: Бар "Сол"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
NНяма доста мемоари по кое време тук е имало фризьорски салон, още по-малко по кое време са се продавали самолетни билети. Историята на това място като че ли стартира, когато името му става " Барът ", " При Сулев " или " Лю бара " и когато се оформи като жива, бохемска точка с доста бири и веселби, веселби и бири. И по този начин 10 години, досега, когато внезапно се усетила умората. Собствениците, тя и той, вземат решение да създадат промени и да дадат нов късмет и друг живот на бара. Промените са две - главен ремонт и прибавяне на кухня, в която тя влиза да готви. Така при алкохола идва по този начин нужната му храна. А тя е, с две думи, ексцентрична и немързелива.

Става дума за това, че храната в един бар не е лесна работа. Освен че би трябвало явно да е вкусна, тя би трябвало да е и съответна и съобразена с подтекста. Тук няма потребност от разточително меню, а от ястия, които обслужват по най-хубав метод пиенето. Това в огромна степен е улична или махмурлийска, в случай че щете, храна. Или такава, която е намерила оня баланс сред кисело, солено, люто и мазно, който да те накара да ревеш за още едно пиво.
Е, тъкмо това предлага " Сол ". И по-конкретно: с изключение на известните дьомнер и бургери тук през седмицата се въртят тези ексцентрични (с забавни продукти) и немързеливи (не сухоежбини за отблъскване на номер) ястия, за които загатнах: телешки език, люто зеле, телешки тартар, тарама хайвер, сардини, севиче, свински лютозелев бульон, фасул с манатарки и патешки крайник, агнешки езичета, свински коремчета - мазни и сочни. Вече сте забелязали, че тук месото е на особена респект, само че постоянно има нещо и за вегетарианците.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Важно конкретизиране е, че " Сол " си остава на първо място бар, без значение от изреждането на част от менюто. Тук се яде и пие и на крайник, от време на време се случва и непоносимата навалица, която си е естествена част от динамичността на един бар.

При първите топли дни " Сол " излиза и на открито, на двора.

ул. " Врабча " 26, работно време: понеделник - събота от 17 ч.
Храна има след 18.30 ч., повече и настояща информация търсете на facebook.com/solbarvrabcha
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР