Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Модата на авокадото (потреблението

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Модата на авокадото (потреблението
Коментари Харесай

Ново място: Avojoy

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Модата на авокадото (потреблението му в международен проект се е повишило с 443% за 20 години) и монотематичните заведения от дълго време превзеха западния свят, само че в София до момента липсваше заведение, което да го сложи в центъра на менюто си.

Avojoy е новото място, което желае да предложи всичко, което би могло да се направи с авокадо. Започвайки от супата, салатата (три вида), стигайки до сандвича (шест тоста) и бургера, и, схваща, се зелен десерт.

Собственикът Любомир Сандов се въодушевява от сходно заведение в Англия – " задачата ни е цялата ни гама от артикули да е обвързвана с авокадото, храната да е здравословна, само че и вкусна по едно и също време. В България съществува неправилното разбиране, че здравословните ястия са блудкави или безвкусни ". Отворили са единствено преди седмица и чакат противоположна връзка от клиентите, с цел да схванат дали им харесват рецептите, които са ненапълно към този момент обичайни, сходни на тези в Ню Йорк, Виена и Лондон, само че и с техни " авторски " добавки – като микротревата да вземем за пример.

Доставките на авокадо са най-важното нещо за сходно място – " купуваме израелски и испански, сортът е пинкертон - висок клас, до момента в който по българските магазини са най-вече невисок клас ".

Предишното бяло кафене на това място е напълно преобразено от графити артистите Arsek и Erase на авокадо тематика, всяка маса има контакти, изведени нависоко, което прави мястото уместно за фрийленсъри. Освен кафе тук се оферират и две смутита - Green и Red punch. Очаква се скоро в менюто да се появят и сарми с риба звук и авокадо, сладолед и коктейли с авокадо. По огромния избор на алкохолни питиета се вижда, че притежателят има опит с ръководство на бар и дискотека.

Адрес: ул. " Неофит Рилски " 43, само че входът е откъм ул. " Христо Белчев " и би трябвало да се изкачат няколко стъпала. Работно време: от понеделник до събота, 10.00 - 22.00 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР