Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Малко от деликатесните магазини

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Малко от деликатесните магазини
Коментари Харесай

Ново място: "Домашен Магазин"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Малко от деликатесните магазини в София, които действат и като кафенета, са толкоз просторни, светли и уютни. " Домашен магазин ", който отвори порти преди месец на ъгъла на ул. " Бачо Киро " и ул. " Искър ", е точно подобен – атмосферата му е като в обичайно европейско кафене, витрините се махат, а масите са огромни с комфортни дивани и столове. Светлината и бързият безжичен интернет подканят за по-дълъг престой.

На място се пекат кроасани, самун и баници с домашни кори. Приготвят и сандвичи с продуктите, които се продават в магазина. Това са салами и сирена от дребни български производители и мандри. Суджуци, луканки и колбаси " единствено от месо ", както ги показват от стопанство " Жика " в село Воден. Сирената са на повече от шест производителя, измежду които и Harmonica и " Кърнаре ", многообразие има и при кашкавала, овче и краве, малко изобретение е златоградската мандра " Дельо Войвода ", където производството е от мляко, събирано от локални фермери.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък Тук можете да откриете и високия клас пасти, италиански сосове, френски горчици и пастети, гръцки маслини и зехтин. Голяма част от варивата и сосовете са с био документ.
" Вината ни са подбрани - френски, италиански, португалски и най-много български. Някои от българските са от мазета, които създават най-вече за експорт и рядко се намират в България, да вземем за пример Elois от Източни Родопи, които се изнасят за Швейцария или Боровица от Северозападна България ", споделя шефът Слави Павлевски. На място се подготвят лимонада и фрешове. Кафето е френското Richard, а от другата седмица ще стартират да оферират и коктейли.
Всеки ден има по три оферти от готвени ястия за обяд, два солени киша и два десерта, менюто се афишира на Фейсбук страницата на деликатесния магазин.

" За единия месец, откогато съществува деликатесният магазин, виждаме, че идват доста туристи за закуска, а работещи от прилежащите офиси за обяд, по тази причина и разширяваме менюто ", изяснява Павлевски. До дни то ще бъде разнообразено от азиатска чорба и суши и нови оферти за закуска.

Адресът е на ул. " Бачо Киро " 18, работно време от 8 до 21 ч., в това число събота и неделя.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР