Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Като правило ресторантите, за

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Като правило ресторантите, за
Коментари Харесай

Ново място: "Преди 10"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Като предписание заведенията за хранене, за които пишем, по-късно живот или стопират да съществуват, или се трансформират до неразбираемост. В доста редки случаи не престават да се развиват съгласно началния им план. Сега за първи път се случва нещо друго: ресторант да затвори, да стои затворен година и три месеца, след което да отвори - с недокоснат тип, наличие, идея и в съвсем цялостна степен хора, които го вършат. Още повече когато повода за тази дълга пауза е била природно-битово злополучие - наводняване след дъжд, който едвам не опустошава цялото помещение.

Това най-вероятно приказва какъв брой стабилно е било първичното желание и какъв брой ясна идея е заложена за място, откакто даже украсата и плейлистата му са непокътнати. И това в действителност е доста позитивна вест и тя е, че ресторант " Преди 10 " още веднъж работи и работи както преди.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Най-важното, което знаем, е, че кулинарията на " Преди 10 " не разрешава никакъв флирт и глезене на всеобщия усет. Напротив - търси да го води по нови пътеки. Менюто се мени, като най-често изхожда от забавен или по-рядък артикул - да вземем за пример рапани, и тук е ненужно да споделяме, че е подчинено на сезоните.

В момента се оферират най-харесваните ястия от седемгодишния живот на ресторанта, а от октомври-ноември то ще се смени. Ето малко от менюто сега: три мезета - кьопоолу от зелени домати, печен патладжан с тахан и нар, хумус от алена леща. Разядки от разнообразни тълкования със сирена и печени зеленчуци, печен телешки мозък с пюре от целина, агнешки езичета, телешки ядки с коприва, качамак със смилянски сирена и рагу от гъби. Както и преди множеството ястия са възобновени остарели предписания от Балканите и Близкия изток. И още веднъж над всичко, което става в кухнята, стои почитание към храната и търсене на корените й.

Колкото до атмосферата в " Преди 10 ", обратно на първичното чувство, че попадате на сцена и че ще ви липсва персонално пространство, когато седнете, ще усетите комфорта на анонимността. Друго улеснение е, че салонът може доста елементарно да бъде нагоден към разнообразни формати и мотиви. В този смисъл петдесет души на фамилно или друго празненство ще се усещат добре.

" Преди 10 " работи от вторник до неделя, от 12 до (както името казва) 22 ч., 0884 935857, ул. " Проф. Милко Бичев " 1
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР