Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Името на бистрото дава

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Цветелина Белутова Смаляване Името на бистрото дава
Коментари Харесай

Ново място: Aubergine taps and tapas

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване
Името на бистрото дава очакване за испански тапас, само че първият взор провокира въпреки и далечна асоциация с нещо друго: едно от най-обичаните виенски места. Става дума за Trzesniewski, или съвършенството на дребните отворени сандвичи. Преди 100 и двадесет години създателят им, краковчанинът Франтишек Тшешневски, желал да сътвори нещо практично, засищащо, бързо, елементарно и вкусно. Накрая постигнал чиста наслада в две хапки.

Вероятно от сходно предпочитание са се водили и хората зад ресторант Aubergine, които в този момент отвориха Aubergine taps and tapas. Ако харесвате Aubergine, и тук ще ви хареса, тъй като почеркът и усетите на ресторанта не престават и в Aubergine taps and tapas. Само че под друга форма. Най-общо казано, насочваме се към студения бюфет и хапките.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики В момента на витрината има десетина типа дребни сандвичи. Предстои броят им да се удвои, а размерът им да се понижи, което повече ще ги приближи до тапите. Важното е, че са нещо вкусно и друго. Сред филийките пълнозърнест квасен самун ще откриете двете сладки - кестени с поркета, млечен карамел с банан, а измежду останалите са тай сос с пуешка шунка, картофи с трюфел и салам, крем фреш и сьомга, или синьо сирене с рози. Първото допълнение ще са комбинации с яйца и с риба звук. Предстои да се появят и същинските тапи - маслини, салами, сирена. При всички положения няма да има топла храна.

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Цветелина Белутова Смаляване

Както си написа в името, има и наливна бира - осем типа българска крафт, настрана има тридесетина на бутилки, още веднъж единствено български. Освен бира има шест бели, две пенливи, три розета и седем червени виновност, които се отварят на чаша. Интересно скимване е да се включат и шест ракии от най-голям клас на шотове.

Може да чакаме, че в Aubergine taps and tapas няма да пропуснат опцията да се възползват от огромното преимущество на определената си идея: тематиката е една, вариациите - безкрайни.

Комбинацията хапки-питие, както и работното време на " тапс и тапас " предлага закуска, обяд, или хапки с чаши нещо през целия ден - било бързи, или доста мудни, и аперитиво вечер. Колкото до атмосферата - с минимални намеси стилът Aubergine е налице, като доста рационално е непокътнат и уютът на пекарната Ma Baker, която се намираше на същото място.

ул. " Раковски " 163, 088 338 8310, понеделник - петък 9 - 22 ч. и събота - неделя 10 - 22 ч.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР