Илюстрация Увеличаване Автор: Reuters Смаляване Председател на Европейския парламент, лидер

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Reuters Смаляване Председател на Европейския парламент, лидер
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Мартин Шулц

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Reuters Смаляване
Председател на Европейския парламент, водач на Германската социалдемократическа партия (ГДСП), претендент за канцлерското място и (почти) министър на външните работи. Това са позициите, които Мартин Шулц зае или се опита да заеме в последната година. Но на въпроса дали през идващите 12 месеца има късмет да доближи същите политически небеса отговорът е по-скоро не.

В началото на седмицата Шулц разгласи, че се отдръпва от поста на партиен водач. Оставката му беше ненапълно предизвестена, откакто упоритостите му да поеме министерството на външните работи след сключването на съдружния контракт с консервативния блок на Ангела Меркел бързо бяха попарени не от кого да е, а от сегашния първи посланик - Зигмар Габриел.

Ефектът " Шулц " - растежът в рейтинга на партията, който назначението на Шулц провокира, в този момент по-скоро е синоним за безспорен политически неуспех. Загубата на ГСДП на изборите предходната година може да бъде обяснена с фактори, независещи от Шулц. Но спомагателното отчуждаване на гласоподавателите и хаосът в ГСДП значително са негово дело.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР