Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Облаците над главата на

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Облаците над главата на
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Иван Портних

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Надежда Чипева Смаляване
Облаците над главата на варненския кмет Иван Портних (ГЕРБ) ненадейно се сгъстиха. В продължение на най-малко 9 месеца - от 20 август м.г. до момента, той е крил от съгражданите си, че скъсана канализационна тръба бълва по 8.3 хиляди куб.м мощно токсична вода във Варненското езеро.

По план на стойност 5 млн. евро скъсаният водопровод, дълъг към 3 км, е трябвало да бъде положен под дъното на езерото. Но откакто през предходната година той е бил пресечен от транспортен съд, станало ясно, че не е бил закопан, въпреки парите да са изхарчени до цент. За това всички ангажирани с построяването и стопанисването на тръбата - Община Варна, Министерство на околната среда и водите и Министерство на регионалното развитие, са решили да мълчат, с цел да не пострадат близки и другари на властта.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Това безмълвие се оказа най-тежко за Портних. От месец насам, откакто драмата в езерото стана обществена, той е под непрестанен медиен обстрел, а това няма по какъв начин да не нервира премиера. На всичко от горната страна на 19 май т.г. и рибата във Варненското езеро взе, че измря. Кметът реагира като политик, а не като жител и сгреши тежко! Той хвърли виновността за офанзивата върху опозицията си в локалния Общински съвет и я назова политически планктон. Портних обаче не помни, че тъкмо планктонът във Варненското езеро, който цъфна без време поради тежкото замърсяване, задуши огромните риби, които плуваха там.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР