Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Блажка Димитрова е от

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Надежда Чипева Смаляване Блажка Димитрова е от
Коментари Харесай

20 въпроса: Блажка Димитрова

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Надежда Чипева Смаляване
Блажка Димитрова е от дребното младежи в България, които са посветили живота и вдъхновението си на публични дела. Тя е преподавала предприемачество на младежи по програмата " Заедно в час ", основател е на кетъринг компанията с идея " Кухнята на Благичка ", в която наема младежи в неравностойно състояние.

Голямата й пристрастеност е задачата за намаляването на отпадъците, които всеки от нас генерира всеки ден. Тя е един от главните мотори зад сдружението " Нулев боклук - България ", неин план е и първият ресторант с нулев боклук Blagichka - Zero Waste, който също дава поле за професионално развиване на младежи в неравностойно състояние. До дни в продажба ще бъде пусната книгата й, отдадена на практични препоръки по отношение на живота без боклуци. Тя носи заглавието " Живот с нулев боклук в България " (изд. " Ракета " ; представянето е на 24 януари в зала за събития " В парка " ), а в нея Блажка е събрала целия си опит по тематиката, като даже е присъединила и персоналните си предписания за козметични артикули, почистващи препарати и домашно приготвена храна.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Като какъв човек се определяте?
Крайно оптимистичен, борбен и благополучен човек.

Нещото, в което вярвате безусловно?
В себе си във всеки миг.

Любимият ви миг от деня?
Когато щерка ми става заран и споделя: " Мамо, гуш! "

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Да поддържам връзка вярно с всички хора, които срещам денем - от фамилията до сътрудниците и клиентите.

Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Ходя в учебно заведение, с цел да изучавам децата и родителите по какъв начин да не изхвърлят отпадък.

Как си почивате?
Ходя на СПА и постоянно се давам награда с разтривки. Това ми оказва помощ да се отпусна и да изчистя главата си от многото мисли - нещо като медитация, само че още по-приятно.

Какво ви зарежда?
Многото работа ми работи мощно мотивиращо и ми дава повече сила, което си е тип презареждане. Хубавите филми и театрални постановки също ме зареждат, както и тичането на чист въздух.

Какво ви разсмива?
Как щерка ми произнася патешко магре! Звучи като " патьо гре "! Изобщо Йоана е в такава възраст (3 години), че всичко, което прави и споделя, ме разсмива.

Какво ви натъжава?
Бездомните хора и животни или такива, които страдат по разнообразни аргументи.

Какво ви вбесява?
Не е типично за мен да се нервирам. По-скоро безшумно се нервирам на някои институции в страната. Ако нещо същински ме нервира и ядосва, се пробвам да го поправям или подобря, а когато не мога, се пробвам да приема по-спокойно това.

Личност, на която се възхищавате?
Дядо ми Ненко, на 75 години, всяка заран, откогато го помня, отива в парка и минава 10 км, тичайки или вървешком. После се прибира и се заема с домашните отговорности и заниманията си - чете книги, опитва с всевъзможни храни, държи на здравословното хранене и в никакъв случай не прави компромис с качеството на храната. Вечер при ясно време ляга на терасата, гледа съзвездията и споделя за звездите на внуците и правнучето. Щастлив и постоянно спокоен, в никакъв случай не съм го виждала да се кара или да обиди някого.

Кое свое качество харесвате най-вече?
Енергичността - това е и най-отличителното ми качество, повече хора постоянно се впечатляват на силата ми. Помня, че в учебно заведение учителят ми по британски мислеше, че взимам всякакви вещества - доста се срамих тогава, само че през днешния ден се веселя на тази своя сила, която ме отличава.

А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?
Работохолизмът - обичам да работя заран, обед, вечер, нощем, това ме кара да се усещам добре, само че също и постоянно пречи на персоналния ми живот - на първо място към този момент съм майка и желая там фокусът ми да бъде максимален, само че постоянно ми е мъчно точно поради мощното ми предпочитание да свърша и " ей тази задачка последно ".

Каква суперсила бихте желали да притежавате?
Да се телепортирам - по този начин ще мога елементарно и бързо да ходя на всички мечтани места, без да се постанова да пътувам дълго.

Последният подарък, който направихте/получихте?
Подарих на баба и дядо картина, която персонално бях нарисувала.

Три места в интернет, които посещавате най-често?
Фейсбук, Instagram, LinkedIn.

Къде бихте желали да живеете?
Грац, Австрия

Коя е последната книга, която прочетохте?
" Татуировчикът от Аушвиц ".

Най-интересното място, на което сте били ?
Пещера " Съевата дупка " - чувството, което изпитах там, до момента в който обикалях от зала в зала, не бях изпитвала другаде преди този момент.

Мото или откъс, непосредствен до философията ви за живота?
Няма такова нещо като боклук, всеки боклук е запас.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР