Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + +

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване + + + + +
Коментари Харесай

Кино: "Невидима нишка"

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
+ + + + + от 5Още от същото: " Ще се лее кръв "
В любовта и на война всичко е позволено. И нещата постоянно могат да излязат от надзор. За контрола в брака и прекрояването на другия по себе си е филмът (Phantom Thread) на Пол Томас Андерсън, един от огромните дарове на отминалия " София филм фест ". Ако това ще е финалната роля на Даниел Дей-Луис (по думите му), тя е еманация на най-хубавото от гения му.
Отново като в " Ще се лее кръв " той е зависещ на една пристрастеност мъж, " прочувствен фашист " (от изявление на Андерсън) към близките.

Прочут шивач в Лондон от времето преди всеобщата мода, създател на рокли - статуи за кралски особи от първия до последния бод. Живее в спретнат от властната си сестра (Лесли Манвил) свят, привикнал една от многочислените му подчинени шивачки да е и краткотрайна държанка. Но следващата такава (актрисата от Люксембург Вики Крийпс, откритие) идва със свои правила.

Филмът е за успеха на простите закони на живота над всевъзможен фанатизъм. Камерен трилър за безконечния мъжко-женски двубой за превъзходство, с елегантни моменти на черен комизъм и модерна подигравка. Сянката на Хичкок е втъкана елегантно, убийството е част от играта. Мъжът пробва да прекрои дамата съгласно спокойствието и навиците си (и идеала на умрялата си майка, която се явява като дух) - дамата държи да го обича по своя си метод, извадила го от черупката му. С всички средства. В случая с елементарен справочник за подготвяне на отровни гъби, напомняйки му, че въпреки всичко е човек и по тази причина слаб и смъртен. Изненадващо това перверзно стартира да му харесва.

" Невидима нишка " е образец за тотално авторско кино - всеки жест, тон и нота " описват ". Андерсън е персонално зад камерата, музиката (пиано и струни) е на китариста на " Рейдиохед " Джони Грийнуд.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР