Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Още по темата Най-печелившите взаимни

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Още по темата Най-печелившите взаимни
Коментари Харесай

Дойде новото време

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Още по тематиката
Най-печелившите взаимни фондове

Колебанията на тържищата доведоха до негативна рентабилност за 3/4 от фондовете през първото полугодие на 2018 година
12 юли 2018 " Промяната в климата е като главата на всеки човек ", гласи едно от известните пояснения за световното стопляне - " не я виждате непрестанно, само че някак си знаете, че е там ".

Проливните дъждове от последните седмици изнесоха прегледен урок за това какво ще се случва през идващите години. Не че постоянно ще вали, само че ще се засилят крайните прояви на климата и следствията от тях - наводнения, суши, горски пожари, горещи талази. Това ще промени живота на всички, даже и на тези, които в този момент не желаят да видят какво се случва. Идеалистите реагират на това, като се пробват да понижат човешкия принос за изменението в климата и техните старания заслужават почитание. Твърде евентуално е обаче процесът да е мъчно обратим и единствената сигурно вярна реакция е адаптирането към новите условия.

Темата от корицата в този " Капитал " взима за мотив сериозните превалявания от последните седмици и споделя за следствията от променения климат в няколко разнообразни направления и какво би трябвало да направи, с цел да се минимализират отрицателните последици.

Един от минорните заключения от тематиката е, че българската страна надали ще направи нужното, като планува проблемите и предложи решения. Политиците тук не гледат толкоз надалече, а мотивацията им за деяние нормално е друга. Неприлично постоянно те работят единствено в един интерес - корупцията.

Два текста в този брой се занимават с нея. Единият е за донкихотовската битка на Николай Колев-Босия против корупцията в автомобилната администрация. Вечният отстъпник разгласи преди месец гладна стачка в символ на митинг против протичащото се в транспортното министерство, само че в персоналната му акция има доста повече.

Другите образци за корупция са свързани с два трагични случая от седмицата - починалият охранител в постройката на Народното събрание и потърпевшият служащ при градеж на жилищна постройка в непосредствена непосредственост до високоволтов далекопровод (вижте коментар за тях тук).

И защото, несъмнено, животът не е единствено наводнения и корупция, може да пробвате да си оправите усета с текста за пазара на сладолед в България, или да видите какво предлага един от софийските турове за улично изкуство.И тъй като в последно време светът е футбол, " Капитал " излиза в петък, a към момента не знаем кой е станал международен първенец, взехме решение въпреки всичко да не пропущаме спортната тематика. Тук ще видите по какъв начин наподобява от бизнес позиция прехвърлянето на популярния Роналдо в Барселона.
В броя ще видите още:
Най-голямото терзание пред Фейсбук: младежите
Най-печелившите взаимни фондове
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР