Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Ако заплатата е оценка за

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Капитал Смаляване Ако заплатата е оценка за
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Стоян Мавродиев

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Капитал Смаляване
Ако заплатата е оценка за това какъв брой значима е една работа и какъв брой добре се оправя индивидът, който я прави, то очевидно в България има една суперпозиция, заета от един супермениджър. Годишната декларация на основния изпълнителен шеф на държавната Българска банка за развиване Стоян Мавродиев демонстрира, че за 2018 година той е получил 434 547 лева трудови приходи, което е малко над 36 хиляди лева месечно.

Това го прави най-скъпо платеният кадър в обществения бранш, и то с внушителна преднина. Доходите на Мавродиев надвишават тези на президента, премиера и шефа на Българска народна банка, взети дружно. А апропо и другите двама шефове на ББР заявяват получени над 380 хиляди лева за годината, което им отрежда идващите места в обществения топ 3. Тези равнища не може да се обяснят и пазарно - въпреки топ мениджърите на най-големите частни банки да получават такива, а може би и по-високи заплати, в институциите от калибъра на ББР те са надалеч по-умерени.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Отговорността за 3 милиарда лева активи несъмнено допуска положително възнаграждение, с цел да се притегли мощен мениджмънт. Дали това е реализирано е противоречиво поради ударното преобразяване на ББР от асистент на дребните бизнеси в каса на олигарсите. А напълно различен въпрос е дали поради спорната биография на Мавродиев някой в частния бранш би го наел изобщо на такава позиция.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР