Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Министърът на околната среда

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Георги Кожухаров Смаляване Министърът на околната среда
Коментари Харесай

Строител на капитализма: Нено Димов

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Георги Кожухаров Смаляване
Министърът на околната среда и водите Нено Димов подписа заповед, с която извади плаж " Болата " от територията на резерват " Калиакра ". Той ще бъде включен в предпазената околност " Степите ", което било гаранция, че строителството там ще бъде неразрешено.

Причините да " намали " степента на защита на едно от най-красивите места в България е... гледище на локалните поданици. Те стачкуваха преди година, тъй като достъпът до плажа беше неразрешен. Зад настояването им застанали и кметът на Каварна Нина Ставрева, и депутатът от " Обединени патриоти " Йордан Йорданов.

Сега общината ще преценя дали на мястото ще има преместваеми обекти, като Димов предизвести, че трябвало да се съблюдава " нормативната уредба на Министерството на туризма ". Практиката обаче демонстрира, че общините са едни от най-лошите стопани на предпазени територии, тъй като постоянно избират интереса на локалните хора пред тези на обществото като цяло.

Министърът въпреки всичко се застрахова, че процедурата ще приключи с смяна в Закона за предпазените територии, за който народните представители имат думата. От резерват " Калиакра " ще бъде изваден и паркингът на нос Калиакра, за където отново локалната власт ще взема решение дали да влизат коли.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР