Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване В момент, в който

...
Илюстрация Увеличаване Автор: Фелия Барух Смаляване В момент, в който
Коментари Харесай

20 въпроса: Нина Сотирова

Илюстрация
Увеличаване
Автор: Фелия Барух Смаляване
В миг, в който йога практиките са източник на мира за доста хора по време на притеснителните вести и променено всекидневие, работата на Нина Сотирова-Нитя придобива ново равнище на значителност.

Тя е дългогодишна йога преподавателка (със документ към Националната спортна академия и Yoga Alliance в САЩ), създател на " Сантоша йога студио ", издател и основен редактор на списанието OM Yoga & Lifestyle.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Автор е и на аудиопоредицата " Медитации с Нитя " към Storytel (десет епизода до момента). Преди да основе студиото, в продължение на няколко години се занимава с бизнес надзор в огромна интернационална компания. Извънредното състояние не стопира активността й. " Няма по какъв начин да спрем измененията, само че можем да им дадем посока. " От началото на изключителното състояние тя и екипът й работят по онлайн платформата за йога www.omyoga.bg, която дава опция за свободен достъп до йога класове.

Като какъв човек се определяте?
Силна и ранима, пряма и деликатна, отдадена и лакомец. Пъстроцветна персона и неуместен темперамент.

Нещото, в което вярвате безусловно?
Вярвам, че всичко, което ни се случва, носи бездънен смисъл и е значимо да го осезаем. Вярвам в любовта. В тази без упования и без условия. Верният път е пътят на сърцето.

Любимият ви миг от деня?
Много са. Обичам приятната динамичност в дните ми. Любима ми е разходката до " Сантоша ". Моментите, в които творим обща сила в залата по йога. Суперзареждащите срещи в редакцията. Времето, в което срещам палавите муцуни на хлапетата ми. Споделените моменти с обичаните другари. А за нощите не питате Обичам времето, в което дремя. Сънищата ми са красиви.

Най-голямото предизвикателство във вашата работа?
Предизвикателно е да провеждам времето си поради многото задължения и отговорности. Но даже и това по някакъв метод ми харесва.

Как бихте обяснили това, което вършиме, на едно 5-годишно дете?
Помагам на възрастните да си спомнят това, което вие, децата, най-добре умеете - да живеят в сегашния миг, да бъдат и да показват себе си. И най-важното - да си върнат насладата и да виждат дребните и така скъпи неща.

Как си почивате?
Почивам си с нищоправене, с йога, с блажена разходка. Понякога и с чаша вино, само че не казвайте на никого, че ще ме отлъчат от йога общността.

Какво ви зарежда?
Децата, йога с прелестни хора, постигнатото положително, диалог с другар, природата.
И, несъмнено, усмивка на обичан човек.

Какво ви разсмива?
Моите лични нелепости. Обичам самоиронията. Остроумието на другите. Обичам интелигентния комизъм.

Какво ви натъжава?
Натъжава ме несподелената обич. И когато виждам по какъв начин живите същества страдат. Макар че болката е част от разумния ход на Вселената, това към момента ме прави тъжна. Даже доста тъжна.

Какво ви вбесява?
Не се нервирам прекомерно постоянно. Не че нямам персонални позиции, имам, само че ги показвам и по други способи. Факт е, че се нервирам от време на време - на несправедливостта да вземем за пример.

Личност, на която се възхищавате?
Животът ме среща с прелестни хора, красиви души. Ако би трябвало да загатна единствено една персона, това е дядо ми.

Кое свое качество харесвате най-вече?
Забелязала съм, че карам хората да се замислят; да видят, да усетят какво в действителност желаят да трансформират. Ценя и способността си да групирам по към момента непонятен за мен метод другояче разнообразни хора, тъй че да се усещат дружно.

А кое по никакъв начин не харесвате и бихте желали да измененията?
Понякога съм ужасяващ подбудител и това ми изиграва неприятни смешки. Въпреки това не съм сигурна, че желая да го трансформира.

Каква суперсила бихте желали да притежавате?
Само една ли? В приказките постоянно има по три стремежи Да мога да церя. Да бъда невидима, само че единствено от време на време. Няма да откажа и да мога да хвърча, да виждам света отвисоко понякога.

Последният подарък, който направихте/получихте?
Подарих на другари обичаното ми масло от печен кокос, което донесох от Бали.
Последният подарък, който получих, са ръчно направени шоколадови бонбони. Все вкусни неща.

Три места в интернет, които посещавате най-често?
Storytel поради книгите. Spotify поради музиката. Сайтът на списанието ни - omyoga.bg.

Къде бихте желали да живеете?
Искам да се усещам вкъщи където и да съм . Ако може, да е с панорама към морето и прелестен бриз, подобаващ за сърф, ще е бонус, въпреки че съм си удовлетворена и с центъра на София.

Коя е последната книга, която прочетохте?
" Екзистенциална психотерапия ", Ървин Ялом.

Най-интересното място, на което сте били?
Лимнос - диво, безшумно, сърфистко и вкусно място. Често се връщам и всякога го преоткривам.

Мото или откъс, непосредствен до философията ви за живота?
" За да излекуваш страховете си, просто се научи да обичаш. "

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР