Илюстрация Увеличаване [AtScale] Смаляване Американската IT компания AtScale, която в

...
Илюстрация Увеличаване [AtScale] Смаляване Американската IT компания AtScale, която в
Коментари Харесай

Американската AtScale инвестира 25 млн. долара в българския си бизнес

Илюстрация
Увеличаване
[AtScale] Смаляване
Американската IT компания AtScale, която при започване на годината откри офис в София, възнамерява да влага в него 25 млн. $. Сумата е половината от 50-милионното финансиране, което компанията набра през декември предходната година като инвестиция от серия D, воден от банковия колос Morgan Stanley. Решението идва и след мощен старт на годината за компанията, която разгласи 125-процентов напредък на приходите си за първото фискално тримесечие.

AtScale е софтуерна компания, която работи в областта на ръководство на огромни данни и виртуализацията им. Сред клиентите на компанията личат имена като JPMorgan Chase, Toyota, Wells Fargo и други. Общо досега компанията е набрала 95 млн. $ финансиране.

Абонирайте се за Капитал Получавате цялостен достъп до всички публикации и целия списък София от начало до край

" Целта ни е 60% от построяването на продукта на AtScale – от самото му начало до края – да се изнесе в България ", разяснява пред " Капитал " Момчил Михайлов, световен шеф инженерство, разработки и развиване в компанията. " Планираме дълготрайно и изследванията ни демонстрират, че това би бил най-успешният метод за развиването на компанията. Талантът и икономическите благоприятни условия за развиване тук са доста съществени. "

Той добави, че средствата ще бъдат употребявани за намиране на верните фрагменти, образованието им и основаването на условия за интеграция. В началото на годината AtScale разгласи, че чака до края на 2019 година във компанията да работят 50 души. За момента тези проекти не са се трансформирали, само че Михайлов споделя, че към този момент може да се каже и че през идващите 24 месеца екипът би трябвало да доближи 100 души.

" За нас е значимо качеството, не количеството на хората, както е и в продукта, който произвеждаме. Наемаме най-хубавите разработчици, които се занимават с инженерство на доста високо равнище и осигуряваме за тяхната работа най-новите и най-хубавите технологии в света ", разяснява още той.

Според Михайлов значимостта на офиса в България е ясно показана от обстоятелството, че тук ще отидат половината от парите, които компанията е събрала от рунда, воден от Morgan Stanley. " България е нашата първа стъпка на европейския пазар и тя е от изключителна значимост, тъй като на Стария континент имаме доста значими клиенти във финансовия бранш – в Англия, Франция, Германия ", споделя той. " Затова е от решаващо значение да разширяваме офиса си тук и в един миг да стартираме да развиваме и комерсиална активност от България за Европейския съюз. "
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР