Илюстрация УикипедияВ централните новини на Първи канал по немската телевизия,

...
Илюстрация УикипедияВ централните новини на Първи канал по немската телевизия,
Коментари Харесай

По централната немска телевизия: Какво ще правим с реколтата, няма ги българите

Илюстрация Уикипедия

В централните вести на Първи канал по немската телевизия, откакто ни срещнаха с последните новини за вирусната конюнктура, откакто включиха директни репортажи от най-засегнатите страни, внезапно заговориха за българите и за румънците, написа Блиц.

Понеже германците мислят освен какво е през днешния ден, а по какъв начин ще бъде и на следващия ден и в идващите месеци, те показаха сериозна угриженост за реколтата от аспержи, която към този момент се събира от техните полета.

Видяхме безкрайни редици на загърнатите и към този момент годни да се събират аспержи. Работеха неколцина труженици. А локалната производителка беше изключително обезпокоена: Ето, на, няма ги българите, няма ги и румънците, които са главните служащи при  вадене на реколтата от аспержи.

На рекомендацията да се викнат на помощ локални студенти, производителката съобщи, че това са доста тежки кошници, тежат по 25 кг и студентите няма да могат да се оправят с работата както би трябвало.

Последваха терзания и за това,  кой в този момент ще се грижи за възрастните хора, от кое място ще се вземат болногледачите, откакто главният контингент от българи и румънци го няма на пазара за тези услуги. Веднага бяха включени директни репортажи от Румъния и от България, както и директни въпроси по кое време ще се появят нужните служащи в Германия.

Но отговорът беше безнадежден за немските работодатели. Българинът си го сподели незабавно простичко: несъмнено няма да отидат тази година да събират аспержи, тъй като ги е боязън от коранавируса. Както и няма да отидат родните болногледачи да поставят грижи за престарелите германци по същите аргументи.

Мъката е взаимна.

Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на операции и на евентуални опити на измамници и политици да употребяват изключителната финсова рецесия за користни персонални цели.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВ
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР