Илюстрация УикипедияГражданите на САЩ гласуват днес на междинни избори за

...
Илюстрация УикипедияГражданите на САЩ гласуват днес на междинни избори за
Коментари Харесай

В САЩ се провеждат междинни избори за Конгрес

Илюстрация Уикипедия

Гражданите на Съединени американски щати гласоподават през днешния ден на междинни избори за Конгрес, в които залог е коя от двете огромни партии ще управлява законодателството,съобщава БНР.

Вотът се възприема и като инспекция на утвърждението към политиката на президентът-републиканец Доналд Тръмп. 

Американците ще изберат всички 435 конгресмени и 35 от общо 100 сенатори. Ако реализира болшинство в Камарата на представителите или Сената, Демократическата партия ще получи доста повече независимост на противопоставяне на ръководството на Тръмп. Към момента Конгресът е под контрола на републиканците.

Според социологическите изследвания, партията на предходния президент Барак Обама е допустимо да реализира болшинство в долната камара, само че не и в Сената. Днес американците гласоподават и за представители в локалните конгреси на другите американски щати.

Самият Тръмп дефинира изборите като " референдум " за неговото ръководство. Според критиците му, изправен пред риска да загуби поддръжката в законодателния орган, през последните седмици Тръмп съзнателно активизира гласоподавателите си с остри антиимиграционни послания. Същевременно статистиката демонстрира, че партията на настоящия президент непроменяемо губи междинните избори.

В този даден миг това може да значи и започване на процедура по импийчмънт на Доналд Тръмп, което деяние обаче остана отвън предизборната изразителност на демократите.

 


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР